Other languages with Google Translate

Kontakt

Norrfjärdens församling Besöksadress: Helgenäsg 19, 94531 NORRFJÄRDEN Postadress: BOX 41, 94521 NORRFJÄRDEN Telefon: +46(911)200018 E-post till Norrfjärdens församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Rosviks kyrka

Mitt i Rosviks centrum finns Rosviks kyrka belägen. Upphovsman var arkitekten Heiko Becker-Sassenhof. Den 2 september 1984 invigdes kyrkan av biskop Olaus Brännström.

Konstnären Tora Ceder har stått för kyrkorummets konstnärliga gestaltning där det vackra fågelstrecket ”Flyttfåglarna” hamnar i blickfånget. Korväggen pryds med konstverk av konstnären Arne Bäckström.

I kyrkan finns en tiostämmig orgel från 1988 som är byggd av Grönlunds orgelbyggeri i Gammelstad. Kyrkan nyttjas gemensamt av Norrfjärdens församling och EFS missionsförening i Rosvik.