Finska fraser, kyrkkorv och möten med förtroendevalda

Nyhet Publicerad Ändrad

De som valde att tillbringa eftermiddagen och kvällen med Linde bergslags församling på LindeDagen den 10 maj fick se en hel del av vad som pågår i våra verksamheter.

När det hela började klockan 16.00 fanns prästen Gunilla Skottsborg på plats tillsammans med ett stort bollplank där hon fanns avbildad. "Träffa prästen" löd uppmaningen.

De som lyckades kasta bollar i korgarna belönades med ett pris i form av en fröpåse, en reflexängel, servetter eller något annat.

Program varje halvtimme

En halvtimme senare arrangerades allsång för barn. Församlingens barnkör bjöd sedan på korvsånger medan medarbetare och frivilligarbetare i församlingen langade korvar och kaffe till sugna åhörare.

Senare på kvällen spelade kyrkomusiker Agnes Falk på sitt dragspel och allmänheten uppmanades att sjunga med i sånger av Evert Taube och Dan Andersson. Ett annat musikinslag stod en konfirmand för tillsammans med församlingspedagog Emily Crim.

Smakprov av vår breda verksamhet

En grupp kvinnor ställde upp sig framför ledaren Annika Karlsson och visade synkroniserade qigong-rörelser på gräsmattan mellan Strandpromenaden och församlingshemmet. Det gav en sådan positiv känsla att vara utomhus, så deltagarna önskade att få några utomhuspass om vädret så tillåter när terminen startar igen i höst.

En grupp flinka församlingsbor bjöd på demonstration av virkning och stickning och finska prästen Heli Salvi ledde en light-version av finskaundervisning för en grupp åhörare.

Populär kaffeservering

Under tiden serverades oräkneliga mängder kaffe till förbipasserande. Förtroendevalda passade på att uppmana LindeDagens besökare att rösta i det kommande kyrkovalet den 17 september. Dessutom inbjöds både barn och vuxna att tävla i en liten tipstävling.

Dragning och presentation av vinnarna sker på vår hemsida samt på Facebook. Vinnarna kontaktas personligen.

Ett stort gemensamt konstverk skapades under kvällen. "Måla det bästa med Lindesberg" löd uppmaningen. Någon ritade en polis, någon annan Idol-vinnaren Martin Almgren. Stråssa avbildades på en teckning liksom en sol, en ambulans och kyrkan.

Det gemensamma konstverket kommer att hängas upp på församlingshemmets bottenvåning. Välkommen att se det färdiga resultatet från och med vecka 20!

 

Vill du läsa mer om LindeDagen och syftet med den, se www.lindedagen.se