Barnverksamhet

Barnverksamheten i Linde bergslags församling är en blandning av lek, musik, rörelse, skapande, vänskap och gemenskap på ett glädjefullt sätt.

Olika verksamhetsformer

Vi erbjuder olika verksamhetsformer för barn i åldern 0-13 år, för barn och barn tillsammans med vuxen mer information finns att läsa längre ner.
Alla är välkomna att kostnadsfritt delta när det passar just er.
Det finns även möjlighet att delta i lovaktiviteter, lägerverksamhet och på våra familjegudstjänster.

Lindesbergs församlingshem

Lindesberg

Droppar

en grupp för årskurs 1-5.

Vi äter mellanmål och väljer sen olika aktiviteter som pyssel i olika tekniker och material, fri lek, organiserad  rörelselek, medverka i teater, samtal & gemenskap etc

Torsdagar jämna veckor start v.36 uppehåll v. 44 sista v.48
kl: 15.00–17.00.

Chilla

en ny grupp för dig i årskurs 6 & 7

Här finns plats för dig som vill ta det lugnt efter skolan och vara tillsammans med andra, pyssla, spela spel, prata, lyssna på musik eller utmana någon i pingis.

Torsdagar ojämna veckor  start v.37 ej v.43 sista v.49
kl.15-17

Kyrkis

fredagar kl: 9.00–12.00

Öppen förskoleverksamhet 0-5 år för barn tillsammans med vuxen. Här finns möjlighet att träffa andra; vi leker, umgås och fikar tillsammans.

Lindesbergs barnkör

Träffas torsdagar 17:00-18:00
Vi övar på sånger inför gudstjänster, Luciatåg och musikal. En gång per år åker vi på barnkördag någonstans i stiftet.
Teminsstart: 5 september

Kontakt: agnes.falk@svenskakyrkan.se 0581-888 16
Lokal: Stora salen Församlingshemet i Lindesberg

Barnmusik

Kom och sjung med ditt barn!  Vi träffas sju onsdagar under hösten kl. 13.00-14.45: 4/9, 25/9, 9/10, 23/10, 6/11, 20/11, 4/12
För barn 0-3 år.  Vi sjunger både gamla välkända och nyare barnsånger tillsammans. Efter sångstunden finns möjlighet att köpa mackfika.
OBS! Föranmälan krävs
Ledare: sofia.nordlund@svenskakyrkan.se, tel. 0581-88811

Guldsmedshyttans församlingshem.
Guldsmedshyttans församlingshem. Bild: Maria Lindstedt

Guldsmedshyttan

Guldsmedshyttans barnkör

Träffas tisdagar 16:30-17:00
Teminsstart: 3 september

Kontakt: agnes.falk@svenskakyrkan.se 0581-888 16
Lokal: Sockenstugan Guldsmedshyttan

Familjekvällar i Guldsmedshyttan

17 september, 15 oktober, 12 november och 10 december   kl. 17-19

Här träffas barn tillsammans med vuxen. Vi börjar i kyrkan, äter tillsammans och har en familjeaktivitet.

Föranmälan 1 vecka innan till:
carina.ostling@svenskakyrkan.se 0581-77 73 01 eller
katarina.wester@svenskakyrkan.se 0581-888 41

Lokal: Sockenstugan Guldsmedshyttan

Miniorer

Träffas tisdag 10 september, 8 oktober, 19 november kl 15.00–16.30
Öppet hus för barn i årskurs 1-3. Vi börjar med mellanmål och väljer sen olika aktiviteter som pyssel i olika tekniker och material, fri lek, organiserad rörelselek,  medverkan i teater, samtal & gemenskap etc.
Kontakt: carina.ostling@svenskakyrkan.se 0581-77 73 01
katarina.wester@svenskakyrkan.se 0581-888 41
Lokal: Församlingshemmet Guldsmedshyttan

Paletten - Ny grupp i Guldsmedshyttan

Träffas tisdag 3 september, 1 oktober, 5 november och 3 december kl 14.30-16.30

För barn i årskurs 4-6. Vi kommer att ha olika teman vid varje tillfälle och det är föranmälan. Vissa gånger kan det vara ett begränsat antal platser beroende på vad vi ska göra. Mer info kommer finnas inför varje träff på Facebook-sidan Barnverksamheten i Linde bergslags församling eller kontakta oss ledare så skickar vi information.

Kontakt: katarina.wester@svenskakyrkan.se  0581-888 41

carina.ostling@svenskakyrkan.se  0581-77 73 01

Lokal: Församlingshemmet Guldsmedshyttan

Skolsamverkan

Vi vill möta barn och ungdomar i deras vardag, finnas tillhands och samarbeta kring etik och värderingsfrågor med det medmänskliga budskapet i centrum.  Vi erbjuder information om kyrkan, vår tro och våra traditioner.

Kyrkan jobbar utifrån Barnkonventionen, som även förskolor och skolor följer.

Vi tar emot föranmälda studiebesök för barngrupper, svarar på frågor kring till exempel yrkesfrågor, traditioner eller historiska byggnader.

Ni är också välkomna att på egen hand upptäcka kyrkans värld med visad hänsyn för vår verksamhet.

Skolavslutningar

I samband med jul-och sommaravslutning är det en tradition och en högtidlig stämning att hålla den i någon av våra kyrkor, en präst finns på plats för att hälsa välkommen . Efter det står skolan för sitt eget program, som ofta består av tal, sång och musik.

Dag, tid och kyrka bokas i förväg.

Vandringar vid påsk

Påskvandringar i Lindesbergs kyrka och Guldsmedshyttans kyrka. En dramatiserad berättelse där vi reser tillbaka i tiden och får uppleva påsk i Jerusalem år 33.

Alla i årskurs 4 bjuds in veckan före lovet och bokar den tid och dag som passar utifrån erbjudna tider.

Allhelgona

Allhelgonabesök för årskurs 5. Här får eleverna  möjlighet att samtala om döden och begravning. Döden som är något främmande och svårbegripligt men ändå så naturligt och nära.

Vandringar vid jul

Julvandringar i Lindesbergs kyrka och Guldsmedshyttans kyrka.

Alla i årskurs 1 bjuds in och bokar den tid och dag som passar utifrån erbjudna tider.

En dramatiserad resa i både tid och rum, där ni får möta några av julberättelsens huvudpersoner och julens glada budskap.

Krubbvisning

Krubbvisning i Lindesbergs kyrka för de äldre förskolebarnen (4-5 åringar) som bokar den tid och dag som passar utifrån erbjudna tider.  Barnen får berättelsen om Josef, Maria, herdar och Jesu födelse.