OBS INSTÄLLT! Barnverksamhet

Barnverksamheten i Linde bergslags församling är en blandning av lek, musik, rörelse, skapande, vänskap och gemenskap på ett glädjefullt sätt.

Olika verksamhetsformer

Vi erbjuder olika verksamhetsformer för barn i åldern 0-13 år, för barn och barn tillsammans med vuxen mer information finns att läsa längre ner.
Alla är välkomna att kostnadsfritt delta när det passar just er.
Det finns även möjlighet att delta i lovaktiviteter, lägerverksamhet och på våra familjegudstjänster.

Lindesbergs församlingshem

Obs! ALL VERKSAMHET ÄR INSTÄLLD FÖR NÄRVARANDE!
Lindesberg

Droppar

en grupp för årskurs 1-7.

Vi äter mellanmål och väljer sen olika aktiviteter som pyssel i olika tekniker och material, fri lek, organiserad  rörelselek, medverka i teater, samtal & gemenskap etc

Torsdagar kl: 15.00–17.00.
Lindesbergs församlingshem på bottenvåningen

Kyrkis

fredagar kl: 9.00–12.00

Öppen förskoleverksamhet 0-5 år för barn tillsammans med vuxen. Här finns möjlighet att träffa andra; vi leker, umgås och fikar tillsammans.

Lindesbergs församlingshem på bottenvåningen

Lindesbergs barnkör

Träffas torsdagar 17:00-18:00
Vi övar på sånger inför olika framträdanden. En gång per år åker vi på barnkördag någonstans i stiftet.

Kontakt: agnes.falk@svenskakyrkan.se 0581-888 16
Lokal: Stora salen Församlingshemmet i Lindesberg

Barnmusik

Sångstund för barn i åldern 0-3 år. Onsdagar 13.00-14.30 i bottenvåningen i Lindesbergs församlingshem.

Vi sjunger både gamla välkända och nyare barnsånger tillsammans. Efter sångstunden finns möjlighet att köpa fika.
OBS! Föranmälan krävs
Ledare: sofia.nordlund@svenskakyrkan.se, tel. 0581-88811

Guldsmedshyttans församlingshem.
Guldsmedshyttans församlingshem. Bild: Maria Lindstedt

OBS! ALL VERKSAMHET ÄR INSTÄLLD FÖR NÄRVARANDE!
Guldsmedshyttan

Guldsmedshyttans barnkör

Återkommer under hösten 2020.

Kontakt: agnes.falk@svenskakyrkan.se 0581-888 16
Familjekvällar i Guldsmedshyttan

Familjekvällar följande tisdagar  kl. 17-19: 4 februari, 10 mars, 7 april & 12 maj med anmälan en vecka innan till carina.ostling@svenskakyrkan.se

Här träffas barn tillsammans med vuxen. Vi börjar i kyrkan, äter tillsammans och har en familjeaktivitet.

Föranmälan 1 vecka innan till:
carina.ostling@svenskakyrkan.se 0581-77 73 01 eller
katarina.wester@svenskakyrkan.se 0581-888 41

Lokal: Sockenstugan Guldsmedshyttan

Miniorer

Miniorer för barn åk 1-3, tisdagar kl.15-16.30 fyra tillfällen v. 5, 9, 12 & 17.
Öppet hus för barn i årskurs 1-3. Vi börjar med mellanmål och väljer sen olika aktiviteter som pyssel i olika tekniker och material, fri lek, organiserad rörelselek,  medverkan i teater, samtal & gemenskap etc.
Kontakt: carina.ostling@svenskakyrkan.se 0581-77 73 01
katarina.wester@svenskakyrkan.se 0581-888 41
Lokal: Församlingshemmet Guldsmedshyttan

Paletten

Paletten för barn åk 4-6, tisdagar kl.14.30-16.30 fyra tillfällen v.7, 10, 13 & 18

Kontakt: katarina.wester@svenskakyrkan.se  0581-888 41

carina.ostling@svenskakyrkan.se  0581-77 73 01

Lokal: Församlingshemmet Guldsmedshyttan

OBS! ALL VERKSAMHET ÄR INSTÄLLD FÖR NÄRVARANDE!
Skolsamverkan

Vi vill möta barn och ungdomar i deras vardag, finnas tillhands och samarbeta kring etik och värderingsfrågor med det medmänskliga budskapet i centrum.  Vi erbjuder information om kyrkan, vår tro och våra traditioner.

Kyrkan jobbar utifrån Barnkonventionen, som även förskolor och skolor följer.

Vi tar emot föranmälda studiebesök för barngrupper, svarar på frågor kring till exempel yrkesfrågor, traditioner eller historiska byggnader.

Ni är också välkomna att på egen hand upptäcka kyrkans värld med visad hänsyn för vår verksamhet.

Skolavslutningar

I samband med jul-och sommaravslutning är det en tradition och en högtidlig stämning att hålla den i någon av våra kyrkor, en präst finns på plats för att hälsa välkommen . Efter det står skolan för sitt eget program, som ofta består av tal, sång och musik.

Dag, tid och kyrka bokas i förväg.

Vandringar vid påsk

Påskvandringar i Lindesbergs kyrka och Guldsmedshyttans kyrka. En dramatiserad berättelse där vi reser tillbaka i tiden och får uppleva påsk i Jerusalem år 33.

Alla i årskurs 4 bjuds in veckan före lovet och bokar den tid och dag som passar utifrån erbjudna tider.

Allhelgona

Allhelgonabesök för årskurs 5. Här får eleverna  möjlighet att samtala om döden och begravning. Döden som är något främmande och svårbegripligt men ändå så naturligt och nära.

Vandringar vid jul

Julvandringar i Lindesbergs kyrka och Guldsmedshyttans kyrka.

Alla i årskurs 1 bjuds in och bokar den tid och dag som passar utifrån erbjudna tider.

En dramatiserad resa i både tid och rum, där ni får möta några av julberättelsens huvudpersoner och julens glada budskap.

Krubbvisning

Krubbvisning i Lindesbergs kyrka för de äldre förskolebarnen (4-5 åringar) som bokar den tid och dag som passar utifrån erbjudna tider.  Barnen får berättelsen om Josef, Maria, herdar och Jesu födelse.