Körverksamhet

Att sjunga i kör ger både glädje och kraft! Vi har olika körer i vår församling.

Ceciliakören
Tisdagar 10.00 församlingshemmet i Lindesberg
Dagledigkör
Medverkar i gudstjänster, musikcaféer och vid äldreboenden
Ledare: Ulrika Bernövall

Andra Ord
Tisdagar 18.30 församlingshemmet i Lindesberg
3-stämmig blandad kör
Medverkar i gudstjänster och gör egna konserter/ körprojekt
Viss sångvana krävs.
Ledare: Sofia Nordlund

Högtidskören i Guldsmedshyttan
Högtidskören har en lång tradition, här träffas vi, övar, umgås och sjunger i gudstjänster, andakter och konserter, men även vid majbrasan på valborgsmässoafton.
Vi sjunger en blandad repertoar, allt från medeltida hymner till nutida gospel och folkvisor, både sakral och profan musik.
Högtidskören i Guldsmedshyttan samarbetar ofta med andra församlingar och körer i kontraktet.
Man behöver inte kunna sjunga efter noter för att vara med, och röstövningar inför varje körövning hjälper att hålla rösten smidig och i trim.
Vi träffas på torsdagarna kl. 17.00 och övar tillsammans i två timmar med fikapaus emellan.
Ledare:  Agnes Falk

Ramsbergs kyrkokör
Onsdagar 19.00 församlingsgården i Ramsberg
4-stämmig blandad kör