Ett kors står ute på fjället.
Foto: Beatrice Vall

Lediga tjänster

Är du vår nya kollega? Vill du arbeta i ett pastorat med fantastisk natur, engagerade människor, sommar- och vinterturism och där kyrkan har en självklar plats i det som händer, kom då till oss.  

1 januari 2017 bildade de fyra församlingarna i fjällandskapet Härjedalen ett gemensamt pastorat. Församlingarna kvarstår, men samlades i en ny administrativ organisation. Under dess första år har det lagts en god grund för att bygga ett gemensamt pastorat med fyra församlingar. Härjedalens pastorat omfattar Hedebygdens församling, Svegsbygdens församling, Tännäs-Ljusnedals församling samt Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församling. I Härjedalen bor drygt 10 000 invånare, men under turistsäsongerna rör sig hundratusentals människor i området för att bl. a uppleva skidåkning, jakt, vandring, bär och svampplockning. 

Fjällpräst på skidor i strålande sol.
Fjällpräst på väg! Foto: Elisabeth Andersson

Härjedalen är Sveriges högst belägna landskap med troligen Nordens högst belägna kapell i Högvålen. Nuvarande kapell invigdes av biskop Eva Nordung Byström på trettondagen 2018.

Vi söker dig som vill bidra med din kompetens och ditt engagemang in i processen med en levande kyrka i Härjedalen.  Vill du arbeta i ett pastorat med fantastisk natur, engagerade människor, sommar- och vinterturism och där kyrkan har en självklar plats i det som händer kom då till oss.  

 

Snökors

Vi söker kyrkoherde till Härjedalen

Efter årsskiftet börjar vår kyrkoherde Kennet Rova ett nytt uppdrag. Vi söker därför dig som vill förvalta och förädla vårt vackra pastorat och tillsammans med förtroendevalda och personal bygga en levande kyrka i Härjedalen!

En kåsa i trä står fylld med kaffe på en träbänk.

Komminister med pilgrimsprofil - Hede-Tännäs

Vi söker komminister till Hede-Tännäs arbetslag 100% med inriktning på pilgrimsarbete

Komminister med pilgrimsprofil - Sveg-Ytterhogdal

Vi söker komminister 100% till Sveg-Ytterhogdal med inriktning på pilgrimsarbete

Fjällvy med ledkryss

Komminister med inriktning på samiskt kyrkoliv och fjällkyrkoverksamhet

Vi söker komminister 100% till Hede-Tännäs med inriktning på samiskt kyrkoliv och fjällkyrkoverksamhet