Foto: Gabriella Bratt

Vikingstads församling i Linköpings stift

Här växer vi tillsammans. I liv, i tro och i gemenskap med Gud och varandra.

I vår församling bubblar det av liv! Vi möts till gudstjänst, Öppet hus, konfirmandläsning, samtalsgrupper, körer och mycket mer. Vi har något för alla åldrar. 

Scrolla ner till kalendern så ser du vad som händer hos oss!

Konfirmation i Vikingstad - anmälan är öppen!

Vill du göra någonting utöver det vanliga? Vill du ha ett ”break” från vardagen. Kanske uppleva något nytt? Välkommen som konfirmand i Vikingstad! Du är viktig!

Samtalsgrupp

Att samtala med varandra gör att våra tankar kan bli klarare. De breda upptrampade vägar som våra tankemönster skapar kan få avstickare i form av de nya stigar som trampas upp.

Kontakta oss

Här hittar du telefonnummer och e-mailadresser till oss.

En bebis i dopklänning. Någon håller i barnets hand.

Dop

Funderar ni på att döpa ert barn i någon av våra fem kyrkor i Vikingstads församling? Eller kanske är det du som vill döpa dig? Man kan döpa sig oavsett ålder. Det är alltid en fest för livet och en fin tradition!

Barn och familj

Välkommen till våra grupper för barn och familj i Vikingstads församling!

Någon att prata med

I tider av oro, ångest, depression, sorg, avgörande val eller händelser som vi inte själva kan reda ut, kan det vara värdefullt att få berätta för en präst om det som tynger oss.

Du behövs i vår församling

Vill du engagera dig ideellt i Svenska kyrkan? Vi befinner oss i olika skeden av livet och har olika förutsättning och möjligheter. Du bestämmer själv hur liten eller stor insats du vill göra. Det kan vara två timmar per termin eller en halv dag i månaden. Tillsammans kan vi göra skillnad. Här nedan hittar du områden där du kan fylla en viktig funktion.

Kör och musik

Man blir glad av musik och man blir glad av att sjunga! Gemenskap och härliga musikupplevelser väntar runt hörnet, klart du ska vara med!

Bakom varje siffra finns en människa

Över 100 miljoner människor är på flykt och 300 miljoner människor är i behov av humanitärt bistånd. Din gåva gör skillnad!

Läs mer och ge en gåva
En kyrka.

I elspartider…

Som vi alla vet så stiger våra elpriser drastiskt och vi behöver alla fundera på hur vi kan spara in på vår elkonsumtion och minska våra kostnader. Församlingen har, med hjälp av stiftet sett över avtalen och arbetar med att säkra ner några av våra byggnader.  Stiftet har också bidragit med goda spartips och sådant att tänka på.

Mötesplatser för vuxna

Vill du få chansen att prata tro och liv med likasinnade? Kanske bär du på en längtan att få satsa tid på dig själv i eller efter småbarnsår? Skulle du vilja fylla tomma stunder med mening? Här hittar du också våra soppluncher och musikcaféer!

Begravning

Att leva tillsammans med människor som vi älskar gör livet rikt. Det vi fruktar allra mest är att mista någon som står oss nära.

Alla våra musikarrangemang sker i samarbete med Sensus.