Foto: Gabriella Bratt

Vikingstads församling i Linköpings stift

Här växer vi tillsammans. I liv, i tro och i gemenskap med Gud och varandra.

I vår församling bubblar det av liv! Vi möts till gudstjänst, Öppet hus, konfirmandläsning, samtalsgrupper, körer och mycket mer. Vi har något för alla åldrar. 

Scrolla ner till kalendern så ser du vad som händer hos oss!

Konfirmation i Vikingstad 2025

Vill du bli konfirmerad hos oss? Konfirmationen är en upptäcktsresa där du kan finna spännande skatter på vägen. Nu är det din tur att göra resan! Vi pratar om livsfrågor och tro, åker på läger, har kul, träffar nya vänner och mycket mer

Sommar i Vikingstad

Picknickmusik, musik och onsdagsfika förstås!

Församlingens alla kyrkor är öppna i sommar!

Besök, upptäck och upplev – få en stund av stillhet eller egen andakt

Kontakta oss

Här hittar du telefonnummer och e-mailadresser till oss.

En bebis i dopklänning. Någon håller i barnets hand.

Dop

Funderar ni på att döpa ert barn i någon av våra fem kyrkor i Vikingstads församling? Eller kanske är det du som vill döpa dig? Man kan döpa sig oavsett ålder. Det är alltid en fest för livet och en fin tradition!

Barn och familj

Välkommen till våra grupper för barn och familj i Vikingstads församling!

Någon att prata med

I tider av oro, ångest, depression, sorg, avgörande val eller händelser som vi inte själva kan reda ut, kan det vara värdefullt att få berätta för en präst om det som tynger oss.

Du behövs i vår församling

Vill du engagera dig ideellt i Svenska kyrkan? Vi befinner oss i olika skeden av livet och har olika förutsättning och möjligheter. Du bestämmer själv hur liten eller stor insats du vill göra. Det kan vara två timmar per termin eller en halv dag i månaden. Tillsammans kan vi göra skillnad. Här nedan hittar du områden där du kan fylla en viktig funktion.

Kör och musik

Man blir glad av musik och man blir glad av att sjunga! Gemenskap och härliga musikupplevelser väntar runt hörnet, klart du ska vara med!

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan
En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Mötesplatser för vuxna

Vill du få chansen att prata tro och liv med likasinnade? Kanske bär du på en längtan att få satsa tid på dig själv i eller efter småbarnsår? Skulle du vilja fylla tomma stunder med mening? Här hittar du också våra soppluncher och musikcaféer!

Begravning

Att leva tillsammans med människor som vi älskar gör livet rikt. Det vi fruktar allra mest är att mista någon som står oss nära.

Alla våra musikarrangemang sker i samarbete med Sensus.