Foto: Gabriella Bratt

Vikingstads församling i Linköpings stift

Här växer vi tillsammans. I liv, i tro och i gemenskap med Gud och varandra.

Covid

Vi kommer att uppdatera hemsidan om förändringar sker. Snabbast kommer dock informationen att kommuniceras via vår facebooksida Svenska kyrkan Vikingstads församling.

I Vikingstads församling gäller detta framåt:

Då vi från och med 24 december får ännu striktare restriktioner i vårt land pga Coronapandemin anpassar vi oss självklart till detta.

Från 10 januari och framåt är våra kyrkor helt stängda för gudstjänst. Vi kommer dock att spela in en kort andakt för varje söndag som kommer att finnas här och på vår facebooksida (flödet från Facebook hittar du längre ner på den här sidan). Söndagen den 24:e januari kl. 10 har vi en direktsänd ekumenisk gudstjänst tillsammans med Vikingstads missionsförsamling. Länk till den hittar du här

Begravning får ske med max 20 deltagare plus tjänstgörande personal.

Dop kan genomföras med max 8 deltagare plus tjänstgörande personal.

All gruppverksamhet är inställd till och med 1 februari.

Kyrkans lokaler hyrs inte ut.

15/1, 22/1 och 29/1 finns vi på plats vid anslagstavlan vid affären i Vikingstad. Kom och ta en kopp kaffe och prata en stund

Behöver du någon att prata med tveka inte att höra av dig till oss. Kyrkans personal arbetar i möjligaste mån hemifrån, men vi kan som vanligt nås via telefon och e-post.     

Vi önskar er allt gott och ber er att ta hand om er själva och varandra. Hålla avstånd, hålla i och hålla ut.

Linda Cederholm
Kyrkoherde

I vår församling bubblar det av liv! Vi möts till gudstjänst, Öppet hus, konfirmandläsning, samtalsgrupper, körer och mycket mer. Vi har något för alla åldrar. 

Scrolla ner till kalendern så ser du vad som händer hos oss!

Söndag 11 oktober välkomnades vår nya kyrkoherde Linda Cederholm vid en så kallad mottagningsmässa i Rappestads kyrka av biskop Martin Modéus. Stort tack till alla som gjorde det till en så fin dag!

Välkommen Linda!

Söndag 11 oktober välkomnades vår nya kyrkoherde Linda Cederholm vid en så kallad mottagningsmässa i Rappestads kyrka av biskop Martin Modéus. Stort tack till alla som gjorde det till en så fin dag!

Alla våra musikarrangemang sker i samarbete med Sensus.