Vikingstads församling

Prata med oss

Kontakt

Vikingstads församling Besöksadress: Västergårdsgatan 13, 59049 Vikingstad Telefon: +46(13)234450 E-post till Vikingstads församling Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Vikingstads församling

Här växer vi tillsammans. I liv, i tro och i gemenskap med Gud och varandra.

I vår församling bubblar det av liv! Vi möts till gudstjänst, Öppet hus, konfirmandläsning, samtalsgrupper, körer och mycket mer. Vi har något för alla åldrar. 

Scrolla ner till kalendern så ser du vad som händer hos oss!

Allhelgonahelgen i våra kyrkor

Gud, kom med ditt ljus
i dödens mörker,
kom med din närhet,
i saknadens smärta,
kom med din frid i liv och död.

Första helgen i november firar vi Alla helgons dag och Alla själars dag i vår Svenska kyrka. Vi får stanna upp och minnas våra nära och kära som gått före oss till Gud. Vår fina tradition med att tända ljus på våra anhörigas gravar kan också höra ihop med att gå till kyrkan och höra namnen läsas upp på dem som under året avlidit i vår församling.

Här är våra mötesplatser under Allhelgonahelgen. Namnen på de i vår församling som avlidit under året läses upp i alla våra kyrkor.
Lördagen den 5 november firas Ljusgudstjänst i Sjögestads kyrka kl. 16, Sjögestadkören medverkar, präst Margreth Gårdelöf och i Vikingstads kyrka kl. 18, Andreas Josephson cello, präst Margreth Gårdelöf.
Söndagen den 6 november firas Mässa med ljuständning i Rappestads kyrka kl. 10, Björkebergs gudstjänstgrupp och Vikingstadkören medverkar, präst Cecilia Öberg. Och Ljusgudstjänst i Västerlösa kyrka kl. 18, Heather Forsyth sång, Hans Sjögren piano, präst Cecilia Öberg.
Under fredagen och lördagen serveras kaffe i kyrkan för dig som besöker kyrkogården:
Vikingstads kyrka fredag 11-17 och lördag 10-14
Rappestads kyrka fredag 10-16 och lördag 10-16
Sjögestads kyrka fredag 10-16 och lördag 10-15
Västerlösa kyrka fredag 10-16
Björkebergs kyrka fredag 14-17

Välkomna till kyrkan i allhelgonatid! 

Robert Söderberg berättar om sitt liv. Om tuff uppväxt, med psykisk sjuk mamma och att kastas mellan olika fosterhem. Frukt och dryck serveras. Ingen anmälan, ingen kostnad.
Måndagen den 7 november kl 18.30-20 i Kyrkans hus, Vikingstad.

Föreläsning Livsviktigt 7/11 kl 18.30

Robert Söderberg berättar om sitt liv. Om tuff uppväxt, med psykisk sjuk mamma och att kastas mellan olika fosterhem. Frukt och dryck serveras. Ingen anmälan, ingen kostnad. Måndagen den 7 november kl 18.30-20 i Kyrkans hus, Vikingstad.

Livets bröd

Under hösten möts vi några gånger under namnet Livets bröd. En kväll för möten och delande mitt i vardagen, med Gud och med varandra.

Vi inleder med mässa, sen äter vi en soppa och så blir det tid för bibelsamtal. Det blir tre torsdagskvällar kl.18.30-20.30 i Kyrkans hus, Vikingstad.

Datumen är 29/9, 27/10 och 24/11. Du behöver inte anmäla men hör gärna av dig om du har frågor.

Frågor och information kontakta Cecilia Öberg, präst 013-234458 Cecilia Öberg

Är du intresserad av att hitta nya uttrycksformer för din fotografering?

Uttryck dig med bilder!

Är du intresserad av att hitta nya uttrycksformer för din fotografering?

I Vikingstad församling vill vi att många ska samlas och möta Gud i gudstjänsten på söndagen. Lovsången behöver ljuda starkt och böneämnena ska bes av många. Vi behöver tillsammans växa i vår tro genom ordet och sakramenten. Även möjligheten att möta varandra som människor ska finnas. Därför serverar gudstjänstgruppen kaffe och saft i korsarmen i kyrkan efter varje gudstjänst. Vi tror på att komma samman oavsett våra olikheter. Du behövs i vår kyrka vem du än är. 
Därför firar vi mässa varje söndag kl.10 i Rappestad kyrka - den kyrka som ligger i mitten av våra socknar!

Gudstjänster

I Vikingstad församling vill vi att många ska samlas och möta Gud i gudstjänsten på söndagen. Lovsången behöver ljuda starkt och böneämnena ska bes av många. Vi behöver tillsammans växa i vår tro genom ordet och sakramenten. Även möjligheten att möta varandra som människor ska finnas. Därför serverar gudstjänstgruppen kaffe och saft i korsarmen i kyrkan efter varje gudstjänst. Vi tror på att komma samman oavsett våra olikheter. Du behövs i vår kyrka vem du än är. Därför firar vi mässa varje söndag kl.10 i Rappestad kyrka - den kyrka som ligger i mitten av våra socknar!