Vikingstads församling

Kontakt

Vikingstads församling Besöksadress: Västergårdsgatan 13, 59049 Vikingstad Telefon: +46(13)234450 E-post till Vikingstads församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vikingstads församling

Här växer vi tillsammans. I liv, i tro och i gemenskap med Gud och varandra.

I vår församling bubblar det av liv! Vi möts till gudstjänst, Öppet hus, konfirmandläsning, samtalsgrupper, körer och mycket mer. Vi har något för alla åldrar.

Njut av vacker musik, fyra söndagskvällar under sommaren!

Musik i sommarkväll

Njut av vacker musik, fyra söndagskvällar under sommaren!

Fyra onsdagar kl 14.00 i Kyrkans hus, Vikingstad

Sommarcaféer

Fyra onsdagar kl 14.00 i Kyrkans hus, Vikingstad

Gudstjänster

I Vikingstad församling vill vi att många ska samlas och möta Gud i gudstjänsten på söndagen. Lovsången behöver ljuda starkt och böneämnena ska bes av många. Vi behöver tillsammans växa i vår tro genom ordet och sakramenten. Även möjligheten att möta varandra som människor ska finnas. Därför serverar gudstjänstgruppen kaffe och saft i korsarmen i kyrkan efter varje gudstjänst. Vi tror på att komma samman oavsett våra olikheter. Du behövs i vår kyrka vem du än är. Därför firar vi mässa varje söndag kl.10 i Rappestad kyrka - den kyrka som ligger i mitten av våra socknar!

Björkebergs kyrka

Sommaröppen kyrka! Under hela juli är du välkommen på kaffe och bön, öppet och bemannat kl 13-16 varje dag. De äldsta delarna av Björkebergs kyrka uppfördes omkring år 1200. Kyrkan är Vikingstad församlings äldsta och minsta kyrka.