Dop

"Med vår glädje över livets under och ett nyfött barn i våra händer kommer vi till dig som gav oss livet..." Psalm 383

Funderar ni på att döpa ert barn i någon av våra fem kyrkor i Vikingstads församling? Eller kanske är det du som vill döpa dig? Man kan döpa sig oavsett ålder! Söndagarna kan se lite olika ut och oftast har vi fristående doptider från klockan 12 och framåt. Det går också fint att boka dop i vår mässa klockan 10 i Rappestads kyrka. Det är fantastiskt att det föds så många barn i Vikingstad! Därför kan ibland två barn döpas i samma dopgudstjänst.

Om du vill döpa dig eller ditt barn i någon av våra kyrkor bokar du tid hos oss. Kontakta Gabriella på 013-23 44 50 eller fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig att hitta en tid för dopet. Efter dopanmälan kommer prästen att ringa upp dig för att boka tid för dopsamtal antingen i hemmet eller i Kyrkans hus i Vikingstad. Välkommen med din anmälan!

Att tänka på när det gäller musik: Efter den 28 februari är det ej längre tillåtet att på något sätt använda Spotify i det offentliga rummet. CD, I-tune och naturligtvis levande musik är fortfarande tillåtet.

Du lilla barn - ett underverk i världen - i dina ögon anar jag en evighet, en fullkomlighet, en helighet. Allt gott vill jag ge dig, allt gott vill Gud ge dig. Med det livgivande rena vattnet får du liv. Med dopets vatten får du ett liv med Gud, omsluten av Gud. Som dopljuset lyser på dopdagen låter vi vår bön lysa inför Gud: Omslut vårt lilla barn med din kärlek varje dag. Låt vårt barn likna dopljuset - och lysa i världen. Tack Gud för vårt barn - denna gåva du gett oss. Hjälp oss att ge kärlek och ta emot kärlek. Amen

Fyll i formuläret här så kontaktar vi dig!