Konfirmand i Vikingstad

BLI KONFIRMAND! Varför finns jag? Finns Gud? Vad ska jag göra med mitt liv? Duger jag? Vad händer när jag dör? Vågar jag tro på kärleken? Vad betyder det att vara döpt?

Att vara konfirmand är att följa med på en upptäcktsresa där du kan finna spännande skatter på vägen. Vi pratar livsfrågor och tro, åker på läger, har kul, träffar nya vänner och mycket mer…

Är det kul?

Absolut - de flesta konfirmander tycker att konfirmandtiden överträffade deras förväntningar! Under 2017 valde nästan 40 % av Sveriges femtonåringar att bli konfirmerade i Svenska kyrkan och nästan alla tyckte att det var roligt.

Kan alla bli konfirmerade? Måste man tro på Gud för att vara konfirmand? Jag är inte döpt...?

Du behöver inte vara döpt innan för att vara med i en konfirmandgrupp. Du behöver inte alls vara säker på att du tror på Gud. Om du tror, tvivlar eller bara är nyfiken så är du välkommen. Om du har en kompis som är intresserad men inte fått inbjudan, är det inga problem. Kontakta oss.

Att vara med under konfirmandåret innebär inte att du måste bli konfirmerad. Du kan börja och sen bestämma dig om du vill fortsätta. Om du inte redan är döpt så kan du bli det innan konfirmationen.

Hoppas att vi ses!

Fredrik, Rebecka och alla unga ledare

Jag trodde att man skulle läsa en massa böcker om kristendom, men vi har mest hittat på roliga saker med varandra. En jättekul grej! Jag har sett fram emot onsdagarna!

Elvira

Hösten 2019/våren 2020

Onsdagsgruppen

Gruppen träffas onsdagar kl.16.30-18.30

Torsdagsgruppen

Gruppen träffas torsdagar kl.16.30-18.30

Start 31 augusti
Konfirmation augusti  2020
Ingen kostnad!

/Fredrik, Rebecka och unga ledare

Kontakt: Fredrik Carlin 013-23 44 55 eller mail fredrik.carlin@svenskakyrkan.se

Information till dig som är född 2006 kommer i brevlådan, håll utkik!

Jag har lärt mig om hela kyrkoåret, men framför allt hur man ska vara mot varandra. Det visste man kanske innan, men vi har pratat mycket om värdegrunder och sånt. Att man ska bli accepterad för den man är.

Emma
Fredrik Carlin