Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2B, 39237 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon: +46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling

Heliga Korsets församling är en av Svenska Kyrkans fem församlingar i Kalmar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra Kyrkogården.

Bild: Albin Hillert/Ikon

Heliga Korsets församling firar varje söndag och kyrklig helgdag den gudstjänst som Jesus Kristus har gett sin kyrka – eukaristin, mässan – och det är också den som gör oss till en församling. Vi firar inte bara gudstjänst. I församlingens liv ryms många möten med människor: Vi inbjuder till samlingar för människor i alla åldrar och många skeden i livet, för dem som är nyfikna och vill veta mer och för dem som varit med länge och tror de vet allt!

Högmässa söndagar kl: 10.00 i Heliga Korsets Kyrka.

Mässa tisdagar kl: 18.30 i Heliga Korsets Kyrka.

Mässa med orgelmusik och sopplunch torsdagar kl: 12.00 i Heliga Korsets Kyrka.

Morgonbön må-to kl: 09.00 i Mariakoret

15/4 tredje söndagen i påsktiden

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Lars Jonsson är kyrkomusiker. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården. Inspirationsdag för Församlingsråd och arbetslag.

22/4 fjärde söndagen i påsktiden

Kl: 10.00 Högmässa. Peter Wänehag leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

29/4 femte söndagen i påsktiden

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

6/5 bönsöndagen

Kl: 10.00 Högmässa med konfirmation. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

10/5 kristi himmelsfärds dag

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

13/5 söndagen före pingst

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Klas Magnusson. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

20/5 pingstdagen

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Kören Vox Crucis medverkar. Samling för barn.

Efter mässan är det Parkfest i kyrkparken. Jazz Friends underhåller under ledning av Hans Duned.

21/5 annandag pingst

Kl: 18.30 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson.

27/5 heliga trefaldighets dag

3/6 första söndagen efter trefaldighet

Efter mässan blir det församlingsutflykt!