Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2B, 39237 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon: +46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling

Heliga Korsets församling är en av Svenska Kyrkans fem församlingar i Kalmar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra Kyrkogården.

Bild: Lena Persson

mässa med skördeauktion

På Tacksägelsedagen, söndagen den 7 oktober, firas högmässa med samling för barn kl: 10.00 i kyrkan. Därefter är det kyrkkaffe och skördeauktion i Församlingsgården. Ta gärna med något att skänka till auktionen, som t ex frukt, kakor, marmelad, växter eller något annat. De pengar som samlas in går till välgörande ändamål. Varmt välkomna!

Bild: Alex och Martin/Ikon

höstkul!

På höstlovet - tisdagen den 30 oktober - blir det ”Höstkul” för åk 4-6 i Korsets Församlingsgård kl: 13-16. Pingis, pyssel, bakning och skattjakt. Och så fika så klart!

Allt är gratis och man behöver inte anmäla sig innan. Men du får gärna ta med en kompis!

Ledare är Pernilla Alexandersson, pedagog, tel: 072-214 89 90.

kids i korset!

Nu startar vi en ny verksamhet för barn i fkkl-åk3 i Församlingsgården! Det blir bibelberättelse, lek, skapande och fruktstund. På torsdagar med start den 8 november.

För mer information och anmälan, kontakta pedagog Pernilla Alexandersson. Mejl: pernilla.alexandersson@svenskakyrkan.se, tel: 072-2148990.

Ledare är Pernilla Alexandersson, pedagog och Staffan Holmquist, präst.

Bild: Gustaf Hellsing/Ikon

i allhelgonatid

Varmt välkommen till kyrkan i Allhelgonatid.

Alla helgons dag, lördagen den 3/11, är det högmässa kl: 10.00. Staffan Holmquist och Jonas Lockman, präster. Kyrkomusiker är Marianne Hedin. Medverkar i mässan gör kören Vox Crucis. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

Kl: 16.45 är det andakt vid Stora Korset på kyrkogården, nära klockstapeln. Därefter är det procession med facklor till kyrkan, där det blir ”Bön i Allhelgonatid”.

Alla själars dag, söndagen den 4/11 är det högmässa kl: 10.00. Jonas Lockman, präst. Kyrkomusiker är Klas Magnusson. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

Heliga Korsets församling firar varje söndag och kyrklig helgdag den gudstjänst som Jesus Kristus har gett sin kyrka – eukaristin, mässan – och det är också den som gör oss till en församling. Vi firar inte bara gudstjänst. I församlingens liv ryms många möten med människor: Vi inbjuder till samlingar för människor i alla åldrar och många skeden i livet, för dem som är nyfikna och vill veta mer och för dem som varit med länge och tror de vet allt!

Högmässa söndagar kl: 10.00 i Heliga Korsets Kyrka.

Mässa tisdagar kl: 18.30 i Heliga Korsets Kyrka.

Morgonbön må-to kl: 09.00 i Mariakoret.

7/10 nittonde söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman, präst. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

14/10  tacksägelsedagen

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist, präst. Kyrkomusiker är Anders Pettersson. Kören Vox Crucis medverkar under ledning av Marianne Hedin. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe och Skördeauktion i Församlingsgården.

21 / 10 tjugoförsta söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist och Jonas Lockman, präster. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

28 / 10 tjugoandra söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist och Jonas Lockman, präster. Kyrkomusiker är Klas Magnusson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

3 / 11 alla helgons dag

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist och Jonas Lockman, präster. Kyrkomusiker är Klas Magnusson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

Kl: 16.45 är det Andakt vid Stora Korset på kyrkogården, nära klockstapeln. Därefter procession med facklor till kyrkan, till ”Bön i Allhelgonatid”.

4 / 11 alla själars dag