Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2B, 39237 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon: +46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling

Heliga Korsets församling är en av Svenska Kyrkans fem församlingar i Kalmar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra Kyrkogården.

Bild: Linda Mickelsson / Ikon

succé för glädjegudstjänst!

Stort tack till alla er som kom på Glädjegudstjänsten och församlingsfesten! Vad roligt och trevligt vi hade! Och så härligt att detta blev en mötesplats för människor i olika åldrar.

Heliga Korsets församling firar varje söndag och kyrklig helgdag den gudstjänst som Jesus Kristus har gett sin kyrka – eukaristin, mässan – och det är också den som gör oss till en församling. Vi firar inte bara gudstjänst. I församlingens liv ryms många möten med människor: Vi inbjuder till samlingar för människor i alla åldrar och många skeden i livet, för dem som är nyfikna och vill veta mer och för dem som varit med länge och tror de vet allt!

Högmässa söndagar kl: 10.00 i Heliga Korsets Kyrka.

Mässa tisdagar kl: 18.30 i Heliga Korsets Kyrka.

Morgonbön må-to kl: 09.00 i Mariakoret.

11 / 11 tjugofjärde söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist, präst. Kyrkomusiker är Anders Pettersson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

Kl: 15.30 Glädjegudstjänst med sång, musik, bön och bilder i GLÄDJE. Jazz Friends medverkar. Efteråt är det församlingsfest i Församlingsgården. Mat, underhållning, lek och tävling. Vi avslutar c:a kl: 18.30.

18 / 11 söndagen före kristus konungens dag

Kl: 11.00 Gemensam Högmässa i Domkyrkan med visitationsstämma. Kontraktsprost Leif Bengtsson och pastoratets präster. Domkyrkokören och Sångfåglarna medverkar. Söndagsskola. Kyrkkaffe.

25 / 11 kristus konungens dag

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist, präst. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

2 / 12 första söndagen i advent

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist och Jonas Lockman, präster. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Medverkar gör kören Vox Crucis, Johann Schiller, trumpet och Niclas Åhman, solist. Samling för barn. Efter mässan är det adventsfika i Församlingsgården. Flitiga Fingrar anordnar försäljning av bröd, handarbeten och lotter.

9 / 12 andra söndagen i advent

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist och Jonas Lockman, präster. Kyrkomusiker är Håkan Martinsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.