Foto: Staffan Holmquist

Välkommen att fira mässa eller andakt eller kom in för enskild andakt. Heliga Korsets kyrka och Korsets församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra kyrkogården.

Välkommen på gudstjänst

Vi firar mässa söndagar klockan 10, tisdagar 18.30 och torsdagar 12. Mariakoret är öppet för enskild andakt mellan 6 och 20 alla dagar.

Aktuellt i församlingen

Parkfest

På pingstdagen den 19 maj firar vi kyrkans födelsedag med en fest i den vackra parken mellan kyrkan och Församlingsgården. Varmt välkomna!

Gudstjänster i veckan

Predikoturer den 17 - 23 maj 2024

Gospelkör

Gospelkören övar på tisdagar 19.15 Vill du veta mer? Kontakta körledare Elionor.

En blandad ungdomskör i röda kåpor sjunger.

Heliga Korsets Kyrkokör

Onsdagar 18.30. Är du intresserad av att börja sjunga eller vill veta mer, ring körledare Elionor 072-5238400

Tre barnkörsbarn står på rad och sträcker upp armarna.

Barnkör i Heliga Korsets församling

Torsdag 15.30 - 16.30.Nya barn är välkomna.

Mässa med musik och sopplunch

Torsdagar kl. 12.

Tre streckgubbar med nachoschips som huvuden säger: "Gud é god! Kom och var med!"

Gud é god - familjeeftermiddag

Gud é god = bibelberättelse, bön, sång, tacos och glass i Heliga Korsets församling för barnfamiljer varannan måndag (udda veckor).

Ljuslykta framför konstverk i olika röda färger.

Bön med sånger från Taizé

Varannan måndag  (jämna veckor) kl. 17.30.

Hot om publicering av stulen information

Det har kommit till Svenska kyrkans kännedom att någon hotar att 21 maj 2024 publicera information som stals i samband med cyberangreppet november 2023.

Någon sitter vid ett skrivbord bakom en datorskärm och knappar på ett tangentbord.

Kontakta dataskyddsombud

Om du har frågor som rör personuppgiftsincidenten, vänligen kontakta dataskyddsombudet

En vit dopklänning med rosa rosett hänger på en metallgrind i kyrkan.

Livets skeden

Vid livets stora tillfällen finns Svenska kyrkan. Här hittar du information om dop, konfirmation, vigsel, begravning och samtalsstöd.

Få hjälp och stöd

Präster och diakoner i Svenska kyrkan i Kalmar finns tillgängliga på telefon för dig som behöver hjälp och stöd.

Bremerska Gårdens fasad.

Välkommen till diakonimottagningen

Diakonerna i Svenska kyrkan i Kalmar och på Kalmar Stadsmission har en mottagning för dig som behöver tillfälligt ekonomiskt stöd. Du ringer oss för att boka ett möte!

Swisha till en matkasse

På diakonimottagningen kan den som behöver få presentkort på en matkasse. Och du kan vara med och hjälpa till!