Heliga Korsets församling

Prata med oss

Kontakt

Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2B, 39237 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon: +46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Heliga Korsets församling

Heliga Korsets församling är en av Svenska Kyrkans fem församlingar i Kalmar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra Kyrkogården.

Bild: Linda Mickelsson/Ikon

Stick-café

Vi småpratar, fikar, stickar och virkar och lär av varandra på måndagar (jämna veckor), kl 18-20. Kom när det passar dig - ingen anmälan!

Vi träffas i Heliga Korsets Församlingsgård, Kungsgårdsvägen 2B, Kalmar.

Ta med eget handarbete.

OBS! Ingen träff på Annandag Påsk, den 2/4.

Heliga Korsets församling firar varje söndag och kyrklig helgdag den gudstjänst som Jesus Kristus har gett sin kyrka – eukaristin, mässan – och det är också den som gör oss till en församling. Vi firar inte bara gudstjänst. I församlingens liv ryms många möten med människor: Vi inbjuder till samlingar för människor i alla åldrar och många skeden i livet, för dem som är nyfikna och vill veta mer och för dem som varit med länge och tror de vet allt!

Gudstjänster

Högmässa söndagar kl: 10.00 i Heliga Korsets Kyrka.

Mässa tisdagar kl: 18.30 i Heliga Korsets Kyrka.

Mässa med orgelmusik och sopplunch torsdagar kl: 12.00 i Heliga Korsets Kyrka.

Morgonbön må-to kl: 09.00 i Mariakoret

18/3 jungfru marie bebådelsedag

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe med våfflor i Församlingsgården.

Kl: 18.00 Mariamusik. Musikgudstjänst med Pernilla Ingvarsdotter, sång, Tor Borgén, trumpet, träblåskvartetten YMCA och kören Vox Crucis. Lars Jonsson, musikalisk ledning.

25/3 palmsöndagen

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Christer Svensson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

29/3 skärtorsdagen

Kl: 18.30 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Mässan avslutas i stillhet med altarets avklädnad.

30/3 långfredagen

Kl: 10.00 Långfredagsliturgi. Jonas Lockman leder och predikar. Helén Ingvarsdotter ackompanjerar psalmerna på violin.

31/3 påskafton

Kl: 22.00 Påskvaka med påskljusets tändande, doplöftesförnyelse och mässa. Jonas Lockman leder och predikar. Pernilla Ingvarsdotter medverkar med sång och Tor Borgén på trumpet, under musikalisk ledning av Lars Jonsson. Wfter mässan blir det cider och godis!

1/4 påskdagen

Kl: 11.00 Festhögmässa. Obs tiden! Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Medverkar gör kören Vox Crucis och Tor Borgén på trumpet. Samling för barn. Efter mässan är det Påskfest med mat i Församlingsgården.

2/4 annandag påsk

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson.

8/4 andra söndagen i påsktiden

Kl: 10.00 Högmässa. Lars Jonsson är kyrkomusiker. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

15/4 tredje söndagen i påsktiden

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Lars Jonsson är kyrkomusiker. Samling för barn. Efter mässan ärdet kyrkkaffe i Församlingsgården. Inspirationsdag för Församlingsråd och arbetslag.

22/4 fjärde söndagen i påsktiden

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Christer Svensson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

29/4 femte söndagen i påsktiden

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

6/5 bönsöndagen

Kl: 10.00 Högmässa med konfirmation. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

10/5 kristi himmelsfärds dag

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

13/5 söndagen före pingst

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i kyrkans barnhörna.

20/5 pingstdagen

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Kören Vox Crucis medverkar. Samling för barn.

Efter mässan är det Parkfest i kyrkparken. Jazz Friends underhåller under ledning av Hans Duned.

21/5 annandag pingst

Kl: 18.30 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson.

27/5 heliga trefaldighets dag

Kl: 10.00 Högmässa. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

3/6 första söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn.

Efter mässan blir det församlingsutflykt!