Väg genom höstskog med lövträd, många gula löv, löv på marken.
Foto: Michal Ico, Unsplash

Heliga Korsets församling är en av Svenska kyrkans fem församlingar i Kalmar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Korsets församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra kyrkogården. Här firar vi mässa på söndagar klockan 10, tisdagar 18.30 och torsdagar kl 12. Mariakoret är öppet för enskild andakt mellan 6 och 20 alla dagar.

Vaccinationsbevis införs från 1 december 2021

Från och med den 1 december behöver alla besökare över 18 år kunna visa upp ett giltigt vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare.

I enighet med rekommendationerna uppmanar vi besökare att fortsatt stanna hemma vid symtom.

Hämta vaccinationsbevis via covidbevis.se

Bra att tänka på inför besöket:

Vaccinationsbevis gäller alla över 18 år.
- Ta med eventuell biljett och kom i god tid innan för att undvika köbildning.

Här kan du läsa mer om Regeringens beslut om vaccinationsbevis

Varför måste jag visa upp ett vaccinationsbevis?

Regeringen har beslutat att vaccinationsbevis gäller från och med 1 december för alla över 18 år för allmänna sammankomster med över 100 deltagare. Det innebär att du behöver kunna uppvisa ett vaccinationsbevis när du besöker våra kyrkor.

Hämta vaccinationsbevis via covidbevis.se

Hur visar jag upp mitt vaccinationsbevis?

Våra värdar hjälper dig att visa ditt bevis i samband med att du kommer till vår ingång-entré. Sedan välkomnas du precis som vanligt.

Kom ihåg, eventuell biljett och kom i god tid. Ingen data sparas av oss, beviset visas endast upp. Här kan du läsa mer om vår Integritetspolicy.

Vad gäller om jag har medicinska skäl inte kan vaccinera mig mot covid-19?

Om du på grund av sjukdom inte kunnat vaccinera dig mot covid-19 visar du i stället för vaccinationsbevis upp ditt sjukintyg och ID för värdarna när du kommer till oss.

Hur arbetar Kalmar pastorat för att minimera risken för smitta?

Riskbedömningar genomförs kontinuerligt, vi utgår ifrån och följer rådande lagar, förordningar, folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer.

Vid Paradisets port - högläsning i november

Efter tisdagsmässorna i november kommer prästen Jonas Lockman läsa ur boken Vid Paradisets port. Det är en samling fina berättelser från många tider och många kristna traditioner om vår Frälsare. Kom en gång eller alla fem! Ingen anmälan. Vi håller på till ca kl 20 i Korsets Församlingsgård.