Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2B, 39237 KALMAR Telefon: +46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling Webbplats

Heliga Korsets församling är en av Svenska Kyrkans fem församlingar i Kalmar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra Kyrkogården. Nu startar höstens gruppverksamheter. Välkommen!

I Heliga Korsets församling 2017-18

I Heliga Korsets församling 2017-18

Välkommen till Heliga Korsets verksamheter för barn och familj.

Barn och familj

Välkommen till Heliga Korsets verksamheter för barn och familj.

I Heliga Korsets församling har vi körer för olika åldrar.

Sång och musik

I Heliga Korsets församling har vi körer för olika åldrar.

Välkommen till Heliga Korsets verksamhet för ungdomar.

Ungdomar

Välkommen till Heliga Korsets verksamhet för ungdomar.

Välkommen till Heliga Korsets verksamheter för vuxna.

Vuxna

Välkommen till Heliga Korsets verksamheter för vuxna.

Heliga Korsets församling firar varje söndag och kyrklig helgdag den gudstjänst som Jesus Kristus har gett sin kyrka – eukaristin, mässan – och det är också den som gör oss till en församling. Vi firar inte bara gudstjänst. I församlingens liv ryms många möten med människor: vi inbjuder till samlingar för människor i alla åldrar och många skeden i livet, för dem som är nyfikna och vill veta mer och för dem som varit med länge och tror de vet allt!

Högmässa söndagar kl: 10.00 i kyrkan.

Mässa tisdagar kl: 18.30 i kyrkan.

Morgonbön må-to kl: 09.00 i Mariakoret.

20/8 tionde söndagen efter trefaldighet

Kl 10.00 Högmässa. Kyrkoherde Peter Wänehag leder och predikar. Kyrkomusiker är Klas Magnusson. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

27/8 elfte söndagen efter trefaldighet

3/9 tolfte söndagen efter trefaldighet

Kl 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Christer Svensson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården. Konfirmandinskrivning.