Heliga Korsets församling är en av Svenska Kyrkans fem församlingar i Kalmar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Församlingsgård mellan stads- delarna Getingen och Oxhagen, vid Norra Kyrkogården. Varje vecka firar vi mässa; söndagar kl 10, tisdagar kl 18.30 och torsdagar kl 12. Mariakoret är öppet för ljuständning, bön och stillhet varje dag. Allt som händer hittar du i kalendern längre ner på sidan.

Kalmar pastorat följer biskop Fredrik Modéus rekommendationer och bjuder från och med palmsöndagen inte in till några offentliga gudstjänster i kyrkorummen förrän restriktionerna lättar.

Församlingarnas medarbetare finns tillgängliga för samtal på telefon, och på måndag öppnar en telefonlinje för den som behöver hjälp med att handla – se särskild information här nedanför!

Predikoturer för Heliga Korsets församling 3--10 april 2020 (uppdateras under veckan)
Sö 10 Icke-offentlig högmässa, Jonas Lockman.

Vi hoppas också kunna sända en betraktelse på Facebook.

Kyrkan är öppen 11–13 för ljuständning och enskild andakt, och du som vill kan lämna din fastebössa till vaktmästaren.

Under Stilla veckan är kyrkan öppen för ljuständning och enskild andakt.

Alla grupper, körer och verksamheter tar paus tills restriktionerna lättar.

En hälsning från Nalle Präst i orostider.