Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2B, 39237 KALMAR Telefon: +46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling Webbplats

Heliga Korsets församling är en av Svenska Kyrkans fem församlingar i Kalmar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra Kyrkogården. Välkommen!

I Heliga Korsets församling 2017-18

I Heliga Korsets församling 2017-18

Torsdagar kl: 19.00 i Korsets Församlingsgård

Musikcafé

Torsdagar kl: 19.00 i Korsets Församlingsgård

Heliga Korsets församling firar varje söndag och kyrklig helgdag den gudstjänst som Jesus Kristus har gett sin kyrka – eukaristin, mässan – och det är också den som gör oss till en församling. Vi firar inte bara gudstjänst. I församlingens liv ryms många möten med människor: vi inbjuder till samlingar för människor i alla åldrar och många skeden i livet, för dem som är nyfikna och vill veta mer och för dem som varit med länge och tror de vet allt!

Högmässa söndagar kl 10.00 i kyrkan.

Mässa tisdagar kl 18.30 i kyrkan.

Morgonbön må-to kl 09.00 i Mariakoret.

25/6 johannes döparens dag

Kl 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

2/7 tredje söndagen efter trefaldighet

Kl 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

9/7  fjärde söndagen efter trefaldighet

Kl 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Klas Magnusson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

16/7  apostladagen

Kl 10.00 Högmässa. Sven Carlsson leder och predikar. Kyrkomusiker är Lennart Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

23/7 sjätte söndagen efter trefaldighet

Kl 10.00 Högmässa. Kyrkoherde Peter Wänehag leder och predikar. Kyrkomusiker är Birgitta Axelsson-Edström. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

30/7 Kristi förklarings dag

Kl 10.00 Högmässa. Kyrkoherde Peter Wänehag leder och predikar. Kyrkomusiker är Klas Magnusson. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

6/8 åttonde söndagen efter trefaldighet

13/8 nionde söndagen efter trefaldighet

Kl 10.00 Högmässa. Berndt Lindblad leder och predikar. Kyrkomusiker är Klas Magnusson. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

20/8 tionde söndagen efter trefaldighet

27/8 elfte söndagen efter trefaldighet

3/9 tolfte söndagen efter trefaldighet

Kl 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Christer Svensson. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården. Konfirmandinskrivning.