Heliga Korsets  kyrka
Foto: Jonas Lockman-Lundgren

Heliga Korsets församling är en av Svenska kyrkans fem församlingar i Kalmar. Här firar vi mässa söndagar klockan 10, tisdagar 18.30 och torsdagar 12. Mariakoret är öppet för enskild andakt mellan 6 och 20 alla dagar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Korsets församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra kyrkogården.

Gudstjänster i veckan

Predikoturer den 20 - 26 maj 2022.

Konfirmation i Heliga korsets kyrka

Konfirmation i Heliga Korsets församling 2022-2023

Gula och röda tulpaner mot blå himmel.

GOSPEL

Lördagen den 21 maj kl. 16 Välkommen på konsert med kyrkans egen gospelkör och unga musiker från Sankt Sigfrids Folkhögskola i Växjö. Fritt inträde.

Sjungande pojke med mörkt hår och grå T-shirt. I förgrunden körledarens notblad.

Vill du börja sjunga i gosskör?

Onsdag 16.40 - 17.30

Gospelkör

Tisdagar 19.15 - 20.45

Ljuslykta framför konstverk i olika röda färger.

Bön med sånger från Taizé

Varannan måndag kl. 17.30

Tre streckgubbar med nachoschips som huvuden säger: "Gud é god! Kom och var med!"

Gud é god - familjeeftermiddag

Gud é god = bibelberättelse, bön, sång, tacos och glass i Heliga Korsets församling för barnfamiljer varannan måndag. Första gången i år är den 10 januari. Anmäl er till Anna Jonsson senast kl 10 samma dag.

Mässa med orgelmusik och sopplunch

Årets första sopplunch serveras torsdagen den 13 januari. Välkommen!

Samtalsgrupp för sörjande

Ny grupp startar i september 2022

Klockspelet vid Heliga Korsets kyrka

Heliga Korsets kyrkas klockspel skickar ut psalmer över Norra kyrkogården och bostadsområdena runtomkring. Men vilka är det?

En blandad ungdomskör i röda kåpor sjunger.

Heliga Korsets Kyrkokör

Onsdagar 18.30 - 20

Be för mig – förbön i Heliga Korsets kyrka

Har du ett förbönsämne? Här kan du skriva ner det och skicka det till Heliga Korsets församling, så blir det en del av församlingens förbön.

Ingen måste vara ensam – det är bara att ringa!

Präster och diakoner i Kalmar pastorat finns tillgängliga på telefon för dig som vill fråga om något eller prata en stund.

Bremerska Gårdens fasad.

Välkommen till diakonimottagningen

Diakonerna i Svenska kyrkan i Kalmar och på Kalmar Stadsmission har en mottagning för dig som behöver tillfälligt ekonomiskt stöd. Du ringer oss för att boka ett möte!

Swisha till en matkasse

På diakonimottagningen kan den som behöver få presentkort på en matkasse. Och du kan vara med och hjälpa till!