Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2B, 39237 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon: +46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling

Heliga Korsets församling är en av Svenska Kyrkans fem församlingar i Kalmar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra Kyrkogården.

Bild: Magnus Aronsson / IKON

MUSIKCAFÉ

Torsdagar kl 19 i Korsets Församlingsgård

Välkomna till ännu en säsong med musikcaféer vid Korsets Församlingsgård. Caféerna startar kl 19 och är slut mellan 20.30 och 21. Då har vi hunnit lyssna till trivsam musik, fikat och kanske köpt lotter!

Lotteriet står församlingens arbetskrets Flitiga Fingrar för. Många av vinsterna har de tillverkat själva

Kaffe, smörgås o kaka kostar endast 30 kr

Fritt inträde – Bra ändå!

Sommarens program

28/6 Kalmar Dragspelsklubb inleder sommarens musikcaféer och underhåller med härlig musik.

5/7 Sopranen Pernilla Ingvarsdotter bjuder på musik från olika epoker tillsammans med gästande musikervänner.

12/7 Träblåsensemblen YMCA (=Ylva, Martina, Cathrine och Annika) bjuder på ett varierat program.

19/7 "Den svenska låtskatten" – en somrig konsert med a capella-trion Linnea, Martina och Rebecka.

26/7 "Musik att minnas" – en konsert med musik från jazzens guldålder med Organic Art Trio.

2/8 Sopranen Margareta Melz och pianisten Attila Gracza bildar tillsammans "Duo espressivo" och bjuder på örhängen från olika musikgenrer.

9/8 Jazz Friends under ledning av Hans Duned avslutar sommarens musikcaféer med medryckande jazz-och swingmusik.

Bild: Jim Elfström / IKON

konfirmation

Finns Gud? Vad är kärlek? Vad händer när man dör? Vad är meningen med livet?

Nu har du den unika chansen att vara med om ett år som kommer att sätta avtryck i ditt liv. Konfirmandtiden handlar lika mycket om gemenskap, att träffa nya kompisar och personlig utveckling, som att få prata om Gud, kärlek, hopp och tro.

Ta tillfället att fundera kring livets små och stora frågor. Din nyfikenhet räcker för att börja!

Läs om alla alternativ i Kalmar och anmäl dig på www.kalmarkonfirmander.nu senast den 31 augusti 2018.

Heliga Korsets församling firar varje söndag och kyrklig helgdag den gudstjänst som Jesus Kristus har gett sin kyrka – eukaristin, mässan – och det är också den som gör oss till en församling. Vi firar inte bara gudstjänst. I församlingens liv ryms många möten med människor: Vi inbjuder till samlingar för människor i alla åldrar och många skeden i livet, för dem som är nyfikna och vill veta mer och för dem som varit med länge och tror de vet allt!

Högmässa söndagar kl: 10.00 i Heliga Korsets Kyrka.

Mässa tisdagar kl: 18.30 i Heliga Korsets Kyrka.

Mässa med orgelmusik och sopplunch torsdagar kl: 12.00 i Heliga Korsets Kyrka.

Morgonbön må-to kl: 09.00 i Mariakoret.

1/7 apostladagen

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

8/7 sjätte söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

15/7 kristi förklarings dag

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

22/7 åttonde söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Ulla Severin. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

29/7 nionde söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist leder och predikar. Kyrkomusiker är Klas Magnusson. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

5/8 tionde söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Kyrkomusiker är Marianne Hedin. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

12/8 elfte söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist leder och predikar. Kyrkomusiker ör Klas Magnusson. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

19/8 tolfte söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

26/8 trettonde söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

2/9 fjortonde söndagen efter trefaldighet

9/9 femtonde söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården. Konfirmandinskrivning.