Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2B, 39237 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon: +46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling

Heliga Korsets församling är en av Svenska Kyrkans fem församlingar i Kalmar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra Kyrkogården.

parkfest på pingstdagen 20 maj

Varmt välkomna till några timmars gemenskap och trivsel i kyrkparken. Parkfesten börjar efter högmässan - c:a 11.00 - och håller på till c:a 13.00. Det blir musikunderhållning, tipspromenad och korvgrillning. Möteslots Oxhagen medverkar också med hoppborgar.

församlingsutflykt 3 juni!

Följ med Heliga Korsets församling till Hagby nyrenoverade kyrka och efterföljande lunch på Stufvenäs gästgiveri.

Söndagen den 3 juni firar vi högmässa i vår egen kyrka kl: 10.00. Därefter äntrar vi buss som tar oss till Hagby strax söder om Kalmar. Den förmedeltida rundkyrkan fick för några år sedan en helt ny insida, som anknyter till den allra första inredningen samtidigt som den anpassats efter dagens sätt att fira gudstjänst och tillbe Gud på.

Ciceron och reseledare är diakon Britt Jonasson.

Anmälan om deltagande sker till Britt tidigast den 10 maj, på mejl (Britt Jonasson) eller telefon (0480-42 14 43), alternativt genom att skriva upp sig på listan som finns i Korsets Församlingsgård. Begränsat antal deltagande. Utflykten kostar 200 kronor per person. Barnfamilj betalar högst 400 kronor.

Heliga Korsets församling firar varje söndag och kyrklig helgdag den gudstjänst som Jesus Kristus har gett sin kyrka – eukaristin, mässan – och det är också den som gör oss till en församling. Vi firar inte bara gudstjänst. I församlingens liv ryms många möten med människor: Vi inbjuder till samlingar för människor i alla åldrar och många skeden i livet, för dem som är nyfikna och vill veta mer och för dem som varit med länge och tror de vet allt!

Högmässa söndagar kl: 10.00 i Heliga Korsets Kyrka.

Mässa tisdagar kl: 18.30 i Heliga Korsets Kyrka.

Mässa med orgelmusik och sopplunch torsdagar kl: 12.00 i Heliga Korsets Kyrka.

Morgonbön må-to kl: 09.00 i Mariakoret

13/5 söndagen före pingst

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Klas Magnusson. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

20/5 pingstdagen

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Kören Vox Crucis medverkar. Samling för barn.

Efter mässan är det Parkfest i kyrkparken. Jazz Friends underhåller under ledning av Hans Duned.

21/5 annandag pingst

Kl: 18.30 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson.

27/5 heliga trefaldighets dag

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

3/6 första söndagen efter trefaldighet

Efter mässan blir det församlingsutflykt!