Foto: Joachim Grusell

Heliga Korsets församling är en av Svenska kyrkans fem församlingar i Kalmar. Här firar vi mässa söndagar klockan 10, tisdagar 18.30 och torsdagar 12. Mariakoret är öppet för enskild andakt mellan 6 och 20 alla dagar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Korsets församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra kyrkogården.

Aktuellt i församlingen

För dig som lever med sorg

Samtalsgrupp för dig som har mist någon som stod dig nära.

Bild hämtad från IKON

Existentiell hälsa

Samtalsgrupp kring Existentiell hälsa, åtta dimensioner av livet som påverkar hälsa och livsmod.

Gudstjänster i veckan

Predikoturer den 27 januari - 2 februari 2023

Bebis som sitter och klappar

Bebissång

Tisdagar kl. 10.30 - 12.30 i Heliga Korsets kyrka. Vårterminen startar den 10 januari. För små barn i åldern 0-18 månader tillsammans med en vuxen.

Ljuslykta framför konstverk i olika röda färger.

Bön med sånger från Taizé

Varannan måndag kl. 17.30. Första gången i 2023 är den 9 januari

En blandad ungdomskör i röda kåpor sjunger.

Heliga Korsets Kyrkokör

Onsdagar 18.30

Tre barnkörsbarn står på rad och sträcker upp armarna.

Flickkör i Heliga Korsets församling

Torsdag 15.30 - 16.30. Vårterminen startar den 19 januari

Tre streckgubbar med nachoschips som huvuden säger: "Gud é god! Kom och var med!"

Gud é god - familjeeftermiddag

Gud é god = bibelberättelse, bön, sång, tacos och glass i Heliga Korsets församling för barnfamiljer varannan måndag. Vi ses den 16 januari.

Be för mig – förbön i Heliga Korsets kyrka

Har du ett förbönsämne? Här kan du skriva ner det och skicka det till Heliga Korsets församling, så blir det en del av församlingens förbön.

Få hjälp och stöd

Präster och diakoner i Kalmar pastorat finns tillgängliga på telefon för dig som behöver hjälp och stöd.

Bremerska Gårdens fasad.

Välkommen till diakonimottagningen

Diakonerna i Svenska kyrkan i Kalmar och på Kalmar Stadsmission har en mottagning för dig som behöver tillfälligt ekonomiskt stöd. Du ringer oss för att boka ett möte!

Swisha till en matkasse

På diakonimottagningen kan den som behöver få presentkort på en matkasse. Och du kan vara med och hjälpa till!