Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2B, 39237 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon: +46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling

Heliga Korsets församling är en av Svenska Kyrkans fem församlingar i Kalmar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra Kyrkogården.

Bild: Alex & Martin / Ikon

välkommen att fira advent och jul i heliga korsets församling!

2 / 12 Första söndagen i advent

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist och Jonas Lockman, präster. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Medverkar gör kören Vox Crucis, Johann Schiller, trumpet och Niclas Åhman, solist. Samling för barn. Efter mässan är det adventsfika i Församlingsgården. Flitiga Fingrar anordnar försäljning av bröd, handarbeten och lotter.

9 / 12 Andra söndagen i advent

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist, präst. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

16 / 12 Tredje söndagen i advent

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman, präst. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

23 / 12 Fjärde söndagen i advent

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist och Jonas Lockman, präst. Kyrkomusiker är Anders Pettersson. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

24 / 12 Julafton

Kl: 11.00 Samling vid krubban. Jonas Lockman, präst. Kyrkomusiker är Klas Magnusson. Glögg, saft och pepparkakor utanför kyrkan.

Kl: 22.00 Julnattens mässa. Jonas Lockman, präst. Kyrkomusiker är Klas Magnusson.

25 / 12 Juldagen

Kl: 18.00 Högmässa med Julens psalmer och sånger. Staffan Holmquist, präst och Britt Jonasson, diakon. Kyrkomusiker är Marianne Hedin. Kören Vox Crucis medverkar. Material för barn i kyrkans barnhörna.

26 / 12 Annandag jul

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist, präst och Britt Jonasson, diakon. Kyrkomusiker är Marianne Hedin. Material för barn i kyrkans barnhörna.

Heliga Korsets församling firar varje söndag och kyrklig helgdag den gudstjänst som Jesus Kristus har gett sin kyrka – eukaristin, mässan – och det är också den som gör oss till en församling. Vi firar inte bara gudstjänst. I församlingens liv ryms många möten med människor: Vi inbjuder till samlingar för människor i alla åldrar och många skeden i livet, för dem som är nyfikna och vill veta mer och för dem som varit med länge och tror de vet allt!

Högmässa söndagar kl: 10.00 i Heliga Korsets Kyrka.

Mässa tisdagar kl: 18.30 i Heliga Korsets Kyrka.

Morgonbön må-to kl: 09.00 i Mariakoret.