Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2B, 39237 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon: +46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling

Heliga Korsets församling är en av Svenska Kyrkans fem församlingar i Kalmar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra Kyrkogården.

Bild: Magnus Aronsson/Ikon

babysång i höst!

Tisdagen den 4 september drar vi igång babysång i Heliga Korsets kyrka! Vi ses klockan 10-11. Det blir sång, ramsor och kanske lite dans. Efter sångstunden blir det fika för en tia. Barn 0-9 månader är välkomna tillsammans med förälder eller annan vuxen. Vi ses i kyrkan på Kungsgårdsvägen 2C. Ingen anmälan.

Tipsa gärna andra du känner om detta! Varmt välkomna!

Ledare är pedagog Pernilla Alexandersson.

Bild: Jim Elfström / IKON

konfirmation

Finns Gud? Vad är kärlek? Vad händer när man dör? Vad är meningen med livet?

Nu har du den unika chansen att vara med om ett år som kommer att sätta avtryck i ditt liv. Konfirmandtiden handlar lika mycket om gemenskap, att träffa nya kompisar och personlig utveckling, som att få prata om Gud, kärlek, hopp och tro.

Ta tillfället att fundera kring livets små och stora frågor. Din nyfikenhet räcker för att börja!

Läs om alla alternativ i Kalmar och anmäl dig på www.kalmarkonfirmander.nu senast den 31 augusti 2018.

Heliga Korsets församling firar varje söndag och kyrklig helgdag den gudstjänst som Jesus Kristus har gett sin kyrka – eukaristin, mässan – och det är också den som gör oss till en församling. Vi firar inte bara gudstjänst. I församlingens liv ryms många möten med människor: Vi inbjuder till samlingar för människor i alla åldrar och många skeden i livet, för dem som är nyfikna och vill veta mer och för dem som varit med länge och tror de vet allt!

Högmässa söndagar kl: 10.00 i Heliga Korsets Kyrka.

Mässa tisdagar kl: 18.30 i Heliga Korsets Kyrka.

Morgonbön må-to kl: 09.00 i Mariakoret.

12/8 elfte söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist leder och predikar. Kyrkomusiker är Klas Magnusson. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

19/8 tolfte söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

26/8 trettonde söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

2/9 fjortonde söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

9/9 femtonde söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården. Konfirmandinskrivning.