Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2B, 39237 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon: +46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling

Heliga Korsets församling är en av Svenska Kyrkans fem församlingar i Kalmar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra Kyrkogården.

Bild: Linda Mickelsson/Ikon

Stick-café

Vi småpratar, fikar, stickar och virkar och lär av varandra på måndagar (jämna veckor), kl 18-20. Kom när det passar dig - ingen anmälan!

Vi träffas i Heliga Korsets Församlingsgård, Kungsgårdsvägen 2B, Kalmar.

Ta med eget handarbete.

Heliga Korsets församling firar varje söndag och kyrklig helgdag den gudstjänst som Jesus Kristus har gett sin kyrka – eukaristin, mässan – och det är också den som gör oss till en församling. Vi firar inte bara gudstjänst. I församlingens liv ryms många möten med människor: Vi inbjuder till samlingar för människor i alla åldrar och många skeden i livet, för dem som är nyfikna och vill veta mer och för dem som varit med länge och tror de vet allt!

Högmässa söndagar kl: 10.00 i Heliga Korsets Kyrka.

Mässa tisdagar kl: 18.30 i Heliga Korsets Kyrka.

Mässa med orgelmusik och sopplunch torsdagar kl: 12.00 i Heliga Korsets Kyrka.

Morgonbön må-to kl: 09.00 i Mariakoret

11/2 fastlagssöndagen

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Kören Vox Crucis medverkar. Samling för barn.

Efter mässan är det Fastlagsfest med spektakel i Församlingsgården!

18/2 första söndagen i fastan

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Christer Svensson. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

25/2 andra söndagen i fastan

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården. Gemensam inspirationsdag för församlingsråd och arbetslag

4/3 tredje söndagen i fastan

Kl 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

11/3 midfastosöndagen

Kl 10.00 Högmässa. Berndt Lindblad leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

18/3 jungfru marie bebådelsedag

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe med våfflor i Församlingsgården.

Kl: 18.00 Mariamusik. Musikgudstjänst med Pernilla Ingvarsdotter, sång, Tor Borgén, trumpet, träblåskvartetten YMCA och kören Vox Crucis. Lars Jonsson, musikalisk ledning.

25/3 palmsöndagen

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Christer Svensson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

29/3 skärtorsdagen

Kl: 18.30 Skärtorsdagsmässa.

30/3 långfredagen

Kl: 10.00 Långfredagsgudstjänst. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Helén Ingvarsdotter medverkar på violin.

31/3 påskafton

Kl: 22.00 Påsknattsmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Medverkar gör Pernilla Ingvarsdotter, sång och Tor Borgén, trumpet. Med ackompanjemang av Lars Jonsson.

1/4 påskdagen

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Medverkar gör kören Vox Crucis och Tor Borgén på trumpet. Samling för barn. Efter mässan är det Påskfest i Församlingsgården.

8/4 andra söndagen i påsktiden

Kl: 10.00 Högmässa. Lars Jonsson är kyrkomusiker. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

15/4 tredje söndagen i påsktiden

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Lars Jonsson är kyrkomusiker. Samling för barn. Efter mässan ärdet kyrkkaffe i Församlingsgården. Inspirationsdag för Församlingsråd och arbetslag.

22/4 fjärde söndagen i påsktiden

29/4 femte söndagen i påsktiden

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. "Samling för barn". Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.