Foto: Anna Braw

Heliga Korsets församling är en av Svenska kyrkans fem församlingar i Kalmar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Korsets församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra kyrkogården. Här firar vi mässa på söndagar klockan 10 och på torsdagar klockan 12. Tills vidare är det tyvärr inte offentliga gudstjänster. De sänds på Facebook (Svenska kyrkan i Kalmar), och efteråt finns det möjlighet till enskild kommunion i en timme. Mariakoret är öppet för enskild andakt mellan 6 och 22 alla dagar.

Välkommen att vara med i högmässan på fastlagssöndagen, och bön med sånger från Taizé från den 15 februari (här nedanför) i efterhand!

Här är kvällens sånger:
106 Ande god, kom till oss in
12 Gud, du är kärlek
104 Där barmhärtighet och kärlek bor
80 Min själ finner glädje i Herren (Magnificat)
100 Kristus är liv och Ande
83 Känn ingen oro
121 Jesus, remember me

Bibelläsningen är Första Korinthierbrevet 13:1--7.
Numren är sångnummer i den röda samlingsboken. Men det brukar gå bra att lyssna på varje sång en eller två gånger för att lära sig den, så sjung med även om du inte har någon bok!
Tipsa gärna en vän om den här möjligheten att börja veckan med gemensam bön!

Här kan du vara med i efterhand i vår mässa vid lunchtid den 11 februari -- Pär Hammarlund spelar musik av Mats Norrefalk och Billie Holiday:

Allt som händer i Heliga Korsets församling är anpassat till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För närvarande är församlingens enda aktiviteter gudstjänster och enskilda samtal.

Söndagens högmässa och torsdagens middagsmässa sänds på Facebook (Svenska kyrkan i Kalmar), och under en dryg halvtimme efteråt är du välkommen till kyrkan för att ta emot enskild kommunion. Måndagskvällens bön med sånger från Taizé sänds också på Facebook. Efter gudstjänsten publiceras dessa sändningar på församlingens hemsida och på Youtube (Svenska kyrkan i Kalmar).

Välkommen att höra av dig på telefon eller e-post!

Mariakoret är öppet för enskild andakt alla dagar mellan 6 och 22. Välkommen att använda det!