Heliga Korsets församling är en av Svenska Kyrkans fem församlingar i Kalmar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra Kyrkogården. Välkommen!

Heliga Korsets församling firar varje söndag och kyrklig helgdag den gudstjänst som Jesus Kristus har gett sin kyrka – eukaristin, mässan – och det är också den som gör oss till en församling. Vi firar inte bara gudstjänst. I församlingens liv ryms många möten med människor: vi inbjuder till samlingar för människor i alla åldrar och många skeden i livet, för dem som är nyfikna och vill veta mer och för dem som varit med länge och tror de vet allt!

Högmässa söndagar kl 10.00 i kyrkan

Mässa tisdagar kl 18.30 i kyrkan

Morgonbön må-to kl 09.00 i Mariakoret

21/5 bönsöndagen

Kl 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Lars Jonsson spelar. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

28/5 söndagen före pingst

Kl 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Christer Svensson spelar. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

4/6 pingstdagen

Kl 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar.  Lars Jonsson spelar. Kören Vox Crucis medverkar. Samling för barn. Efter mässan blir det Parkfest i parken mellan kyrkan och församlingsgården.  "Bara Mässingen" står för musiken.

5/6 annandag pingst

Kl 18.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Lars Jonsson spelar.

11/6 heliga trefaldighets dag

Kl 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Lars Jonsson spelar. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

18/6 första söndagen i trefaldighet

25/6 johannes döparens dag

Kl 10.00 Högmässa.Jonas Lockman leder och predikar. Lars Jonsson spelar. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

2/7 tredje söndagen i trefaldighet