Foto: Staffan Holmquist

Heliga Korsets församling är en av Svenska kyrkans fem församlingar i Kalmar. Här firar vi mässa söndagar klockan 10, tisdagar 18.30 och torsdagar 12. Mariakoret är öppet för enskild andakt mellan 6 och 20 alla dagar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Korsets församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra kyrkogården.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Någon sitter vid ett skrivbord bakom en datorskärm och knappar på ett tangentbord.

Kontakta dataskyddsombud

Om du har frågor som rör personuppgiftsincidenten, vänligen kontakta dataskyddsombudet

Aktuellt i församlingen

En liten växt sticker upp ur snön.

Försoningens väg - samtalsgrupp

Om hur livet inte blev som man tänkt sig och om hur livet trots allt kan tränga fram

För dig som lever med sorg

Ny grupp startar den 19 februari

Gudstjänster i veckan

Predikoturer den 23-29 februari 2024

Gospelkör

Gospelkören övar på tisdagar 19.15 Vill du veta mer? Kontakta körledare Elionor.

En blandad ungdomskör i röda kåpor sjunger.

Heliga Korsets Kyrkokör

Onsdagar 18.30. Är du intresserad av att börja sjunga eller vill veta mer, ring körledare Elionor 072-5238400

Tre barnkörsbarn står på rad och sträcker upp armarna.

Barnkör i Heliga Korsets församling

Torsdag 15.30 - 16.30.Nya barn är välkomna.

Mässa med musik och sopplunch

Torsdagar kl. 12.

Tre streckgubbar med nachoschips som huvuden säger: "Gud é god! Kom och var med!"

Gud é god - familjeeftermiddag

Gud é god = bibelberättelse, bön, sång, tacos och glass i Heliga Korsets församling för barnfamiljer varannan måndag (udda veckor).

Ljuslykta framför konstverk i olika röda färger.

Bön med sånger från Taizé

Varannan måndag  (jämna veckor) kl. 17.30.

Få hjälp och stöd

Präster och diakoner i Svenska kyrkan i Kalmar finns tillgängliga på telefon för dig som behöver hjälp och stöd.

Bremerska Gårdens fasad.

Välkommen till diakonimottagningen

Diakonerna i Svenska kyrkan i Kalmar och på Kalmar Stadsmission har en mottagning för dig som behöver tillfälligt ekonomiskt stöd. Du ringer oss för att boka ett möte!

Swisha till en matkasse

På diakonimottagningen kan den som behöver få presentkort på en matkasse. Och du kan vara med och hjälpa till!