Heliga Korsets församling Besöksadress: Kungsgårdsvägen 2B, 39237 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon: +46(480)421440 E-post till Heliga Korsets församling

Heliga Korsets församling är en av Svenska Kyrkans fem församlingar i Kalmar. Du hittar Heliga Korsets kyrka och Församlingsgård mellan stadsdelarna Getingen och Oxhagen, vid Norra Kyrkogården.

Bild: Albin Hillert / Ikon

utedlning av barnbibel

Söndagen den 30 september kl: 10.00, under högmässan, delas barnbiblar ut till församlingens 4-åringar.

Brev med inbjudan kommer på posten.

Anmälan senast den 25 september till:

Pernilla Alexandersson eller 0480-42 14 44

Bild: Jim Elfström / IKON

konfirmation

Finns Gud? Vad är kärlek? Vad händer när man dör? Vad är meningen med livet?

Nu har du den unika chansen att vara med om ett år som kommer att sätta avtryck i ditt liv. Konfirmandtiden handlar lika mycket om gemenskap, att träffa nya kompisar och personlig utveckling, som att få prata om Gud, kärlek, hopp och tro.

Ta tillfället att fundera kring livets små och stora frågor. Din nyfikenhet räcker för att börja!

Läs om alla alternativ i Kalmar och anmäl dig på www.kalmarkonfirmander.nu senast den 31 augusti 2018.

Informationsträff i Korsets Församlingsgård söndagen den 9 september kl: 11.30. Välkomna!

Bild: Magnus Aronsson/Ikon

våga vara

Välkommen till en samtalsgrupp i existentiell hälsa där vi vid sju tillfällen under hösten samtalar tillsammans utifrån olika teman, som t ex "Mening och syfte med livet", "Andlig styrka", "En personlig tro", med flera

Plats: Korsets församlingsgård

Dag och tid: Onsdagar kl 13-15

Anmälan: Senast 18/9 till Britt Jonasson

Samtalsledare är Britt Jonasson, diakon/socionom och Jonas Lockman, präst.

Varmt välkommen!

Verksamheten startar onsdagen den 26 september.

Heliga Korsets församling firar varje söndag och kyrklig helgdag den gudstjänst som Jesus Kristus har gett sin kyrka – eukaristin, mässan – och det är också den som gör oss till en församling. Vi firar inte bara gudstjänst. I församlingens liv ryms många möten med människor: Vi inbjuder till samlingar för människor i alla åldrar och många skeden i livet, för dem som är nyfikna och vill veta mer och för dem som varit med länge och tror de vet allt!

Högmässa söndagar kl: 10.00 i Heliga Korsets Kyrka.

Mässa tisdagar kl: 18.30 i Heliga Korsets Kyrka.

Morgonbön må-to kl: 09.00 i Mariakoret.

16/9 sextonde söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Jonas Lockman leder och predikar. Kyrkomusiker är Lars Jonsson. Samling för barn. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.

23/9 sjuttonde söndagen efter trefaldighet

Kl: 10.00 Högmässa. Staffan Holmquist och Jonas Lockman, präster. Material för barn i kyrkans barnhörna. Efter mässan är det kyrkkaffe i Församlingsgården.