Med Kristus som grund ska Svenska kyrkan Tjörn vara en gemenskap som bär och ger livsmod i vardag, helg och högtid.

Hoppande ungdomar

Lediga tjänster

Just nu söker vi präst till Klövedals församling och sommarvikarier till lokalvård och kyrkogård. Vi ser fram emot din ansökan!

Trädkronor som speglas i vattenytan.

Retreat i Rönnäng

En dag för tanke och vila. Söndag 5 mars i Rönnängs kyrka och församlingshem. Anmälan krävs senast 21/2.

Temakväll i Klövedal

Kvällar med ett varierat och intressant program. Alltid i Klövedals församlingshem, kl 18.00. Nästa träff är 2/2 med temat Bibelns berättelser i vår kultur.

Lila krokusar sticker upp ur snön

Vårens grupper för barn och vuxna

Nu startar vårens grupper för alla åldrar. Läs om nya tillskott och gamla favoriter. Alla är välkomna!

En vit träkyrka med rött tak

Renovering av Klädesholmens kyrka

Nu ska Klädesholmens kyrka göras fin! Renoveringen planeras pågå 5/2-1/7 2023. Under tiden firas gudstjänst i Klädesholmens församlingshem.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Diakoni i fokus

Besök på äldreboende

Diakoni

Diakoni kan beskrivas som kristen tro omsatt i praktisk handling och innebär omsorg om medmänniskan i livets olika situationer.

En person går med en prickig påse i ena handen och en fylld plastkasse i den andra.

Stötta vår diakonikassa

Hjälp oss hjälpa en medmänniska! Fler söker sig till oss för att få hjälp när ekonomin inte går ihop. Vi stöttar med en extra matkasse i slutet av månaden som ett komplement till annan hjälp. Swisha din gåva till 123 664 27 48.

Öppettider i våra kyrkor

De flesta av våra kyrkor håller öppet tisdagar - fredagar kl 10-16. Passa på att titta på altartavlorna, tänd ett ljus eller njut av en stunds stillhet på kyrkbänken. Alla våra kyrkor bär på sin egen historia och minnen.

Mobil och dator

Här hittar du kontaktuppgifter till Svenska kyrkan Tjörn

S:t Mary Tjörn

Välkommen till S:t Mary second hand och cafè! Vi har öppet tisdagar och torsdagar kl. 11.00-16.00 samt lördagar 11.00-14.00. Du hittar oss på Hamngatan 58 i Skärhamn.

Verksamheter för alla åldrar

En liten barnhand håller om en vuxens finger.

Barn

Svenska kyrkan Tjörn har mycket barnverksamhet över hela ön. Här kan du se utbudet.

konfirmander med kikare, upptäckargrupp

Välkommen till vår ungdomsverksamhet på Tjörn.

Två kvinnor samtalar.

Vuxen

Du är välkommen till allt som händer på hela Tjörn, inte bara i den församling du bor i! Vi har grupper både på dagtid och kvällstid.

Körsång

Vuxenkörer

På Tjörn finns flera olika vuxenkörer du kan sjunga i. Välkommen att sjunga med oss.

Barnkör

Barnkörer

Välkommen att börja sjunga i någon av våra körer. På Tjörn finns det barnkörer i alla församlingar. Häng med oss.

ACT- Svenska kyrkans internationella arbete

Det nationella gemensamma arbetet och den lokala gruppen på Tjörn

Protokoll och Vår tro

En person slår en ordförandeklubba i bordet.

Förtroendevalda/protokoll

Vart fjärde år är det kyrkoval. Då kan alla medlemmar i kyrkan rösta om vilka personer som ska styra Svenska kyrkan. Församlingarna och pastoraten styrs av förtroendevalda.

Vår tro

Vi tror på Gud fader allsmäktig, himlens och jordens skapare. Vi tror ock på Jesus Kristus (...) och Den Heliga Ande (...).

I sociala medier

Blogg

Läs Svenska kyrkan Tjörns blogg

Följ oss på Instagram

Följ Svenska kyrkan Tjörn på Instagram.

Svenska kyrkan Tjörn består av fyra församlingar. Klövedal, Rönnäng, Stenkyrka och Valla.

Nedan hittar du verksamheter och gudstjänster sorterade på församlingslokaler. Men du är givetvis välkommen till våra verksamheter oavsett var du bor på Tjörn.

Klövedals kyrka

Klövedals församling

I Klövedals församling finns Klövedals kyrka och Klövedals församlingshem. Verksamhet bedrivs också i Kyrkans hus i Kållekärr och vi har några gånger per år gudstjänst på Härön. Klövedal församling är en av fyra i Svenska kyrkan Tjörn.

Rönnängs församling

I Rönnängs församling finns Klädesholmens kyrka, Klädesholmens församlingshem, Rönnängs kyrka, Rönnängs församlingshem samt lokaler på Dyrön och Åstol. Rönnängs församling är en av fyra församlingar i Svenska kyrkan Tjörn.

Skärhamns kyrka och flagga

Stenkyrka församling

Stenkyrka församling ar tre kyrkor, Bleket, Stenkyrka och Skärhamn, samt Kyrkans Hus i Kållekärr och Skärhamns församlingsgård. Stenkyrka församling är en av fyra församlingar i Svenska kyrkan Tjörn.

Valla kyrka i vackert solljus om vintern

Valla församling

I Valla församling finns Valla kyrka, Valla församlingshem, Myggenäs församlingsgård och vi har även verksamhet i lägenheten på Övergårdsvägen 39 i Höviksnäs. Valla församling är en av fyra församlingar i Svenska kyrkan Tjörn.