Svenska kyrkan Tjörn

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Tjörn Besöks- och postadress: Hamngatan 17, 47132 SKÄRHAMN Telefon: +46(304)660055 E-post till Svenska kyrkan Tjörn

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Bröllop

En kyrklig vigsel är en symbolrik gudstjänst. I Guds och alla vittnens närvaro lovar vi varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida. Välkommen att gifta er i någon av våra kyrkor på Tjörn.

Den 9 juni och 8 september 2018 finns det möjlighet att komma till Skärhamns kyrka och fira bröllop eller låta döpa sig eller sina barn. 

Om ni vill gifta er behöver ni ha med en aktuell hindersprövning och ett vigselintyg som ni beställer från Skatteverket.

Beställa hinderprövning och vigselintyg>>

Hur ni bokar

Om ni vill boka ett bröllop ringer ni till pastorsexpeditionen: 0304-66 00 55. Vi försöker tillmötesgå era önskemål om präst och kyrka i den mån det går. Vigsel sker oftast lördagar klockan 13, 15 eller 17 (sommartid) och klockan 13 och 15 (vintertid).

Boka i god tid

Då våra kyrkor är uppskattade vigselkyrkor kan det vara bra att boka i god tid, framför allt under sommaren. Önskemål om präst kan anges, men besked om vilken präst och musiker som tjänstgör kan fås först när schemat för prästerna är klart.

Bröllopsfest

Vill ni boka ett församlingshem för bröllopsfest kontakta vår pastorsexpedition.