Konfirmander står i en ring, omgivna av grönska

Konfirmation

Konfirmationen är en möjlighet att lära känna nya kompisar, åka på läger och uppleva nya och spännande saker. Tillsammans går vi på en inre upptäcktsfärd där du får fundera över livets stora frågor och vad kristen tro kan innebära. Kanske kommer du att lära känna dig själv bättre? Kanske kommer du att uppleva Gud? Det viktiga med konfirmandtiden är DU!

Vad kommer vi göra?

Några saker är gemensamma för alla konfirmander oavsett vilken grupp man väljer:

• Åka på läger, minst 4 dygn.

• Delta i minst 12 gudstjänster.

• Vara med på två gemensamma lördagar med alla konfirmander på Tjörn -julkrubbevandringen och påskvandringen.

Våra grupper leds av församlingspedagoger, diakoner och präster. Det kan också finnas ideella unga ledare som själva konfirmerades för något år sedan och som vet hur det är att vara konfirmand.

Hur anmäler jag mig?

• Anmälan är öppen 30 maj - 1 september. Vi håller öppet för sen anmälan under hösten.

• Anmäl dig genom att klicka dig in på gruppen du vill gå i längre ned på denna sidan, och fyll i formuläret.

• Det kostar inget att delta.

Särskilt stöd

En del av oss är på grund av olika synliga eller osynliga funktionsvariationer och handikapp i behov av särskilt stöd. Kontakta oss så hjälper vi till med en konfirmationsundervisning som passar just dig.

Våra grupper:

Grupp Sydvästen

Vi ses på lördagar i Rönnäng och Skärhamn

Några ungdomar sitter på golvet och ritar.

Vallagruppen

Vi ses onsdagar och söndagar i Myggenäs och Valla

Behöver jag vara döpt?

Du behöver inte vara döpt för att vara med under konfirmationstiden. Eftersom konfirmationen i sig betyder att du bekräftar (konfirmerar) ditt dop så förutsätts det att du låter döpa dig innan konfirmationsgudstjänsten.

Dop av konfirmander sker ofta i samband med läger, eller vid en dopgudstjänst tillsammans med din familj eller dina vänner. Du bestämmer själv tillsammans med prästen vad som passar dig bäst.

Dopet visar att du är en del av en gemenskap som sträcker sig över hela jorden. Svenska kyrkan godkänner alla kristna samfunds dop. Är du inte döpt och döps under konfirmandtiden, medför det också att du blir medlem i Svenska kyrkan.

Går det att konfirmera sig med en annan årskull?

Har du kompisar som är ett år äldre, och vill konfirmeras tillsammans med dem?
Kontakta vår pedagog Lisa Säll, så ser vi om det går att lösa.

Läger vid havet

Fler grupper att välja mellan i landet

Om inte konfirmandgrupperna på Tjörn skulle passa dig i tid eller urval finns det grupper i hela landet. Nedan hittar du en webbsida där du kan söka grupper på andra platser inom Svenska kyrkans olika församlingar.

Hitta konfirmation

Sök efter en konfirmationsgrupp som passar just dig.

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Hoppande ungdomar

Ung ledare

Vill du vara med som ung ledare i konfirmandgrupp eller ungdomsgrupp?

Kors mot solnedgång

Vuxenkonfirmation

För dig som inte konfirmerades när du var 14-åring men är nyfiken på kristen tro.

Huvudansvarig för konfirmandteamet är: