Ceremonilokal
Foto: Carina Etander Rimborg

Ceremonilokal

En neutral begravningslokal som används till borgerlig begravning eller begravningsakt i annan religiös ordning. Ceremonilokalen ligger bredvid Stenkyrka kyrka.

Lokalen ligger vid Stenkyrka kyrka och rymmer cirka 70 personer.

Lokalen är religiöst neutral till sin utformning och erbjuds dem som önskar borgerlig begravning eller begravningsakt i annan religiös ordning. Det finns möjlighet att smycka lokalen inför varje tillfälle efter önskemål.

I lokalen finns också tillgång till högtalaranläggning, CD-spelare samt projektor och duk för att visa bilder och spela musik.

Utanför lokalen finns ett kapprum. Det finns god tillgång till parkering.

Det finns inga möjligheter till eftersittning eller begravningskaffe utanför ceremonilokalen.

Ceremonilokal Stenkyrka
Ceremonilokal på Tjörn Foto: Carina Etander Rimborg

Fakta:

Svenska kyrkan Tjörn är huvudman för begravningsverksamheten på Tjörn och måste kunna erbjuda en religiöst neutral begravningslokal. Detta regleras i begravningslagen (SFS 1990:1144). Med ceremonilokalen kan dessa önskemål tillgodoses ännu bättre än förut. Bygget finansierades av begravningsavgiften som alla medborgare som är bosatta på Tjörn betalar via sin skattesedel.

Hitta hit

Adress: Stenkyrkovägen 30, 471 93 Kållekärr.

Res med kollektivtrafik: Fyll i adressen och sök din resa i Västtrafiks app To Go eller på Västtrafiks hemsida

Res med bil: Det finns många parkeringsplater. Dels uppe vid kyrkan, dels vid infarten till kyrkan och vid Billströmska folkhögskolan.