Barn i Skärhamns kyrka

Svenska kyrkan Tjörn

Med Kristus som grund ska Svenska kyrkan Tjörn vara en gemenskap som bär och ger livsmod i vardag, helg och högtid.

Mobil och dator

Kontakt

Välkommen att höra av dig till Svenska kyrkan Tjörn. Här hittar du kontaktuppgifter till alla medarbetare och information om bokning.

Någon spelar piano.

Höstens musikprogram

Välkommen in i kyrkan i höst för stämningsfulla konserter. Närmast bjuder kören Joyvoice på ett blandat och glädjefyllt program. Sedan inleds advent med ett av Sveriges mest älskade körverk!

Människor äter vid dukat långbord.

Levande julkrubba i Valla

Följ med på en upplevelsevandring in i Betlehem. På vägen får du möta olika personer ur julberättelsen och hälsa på åsnan. Tillsammans följer vi stjärnan mot stallet i Betlehem!

Konfirmander står i en ring, omgivna av grönska

Konfirmation

Vill du hänga, skratta, prata om livet och Gud, leka, fundera, åka på läger, tävla och göra massa annat kul? Ta då chansen att konfirmeras. Vallagruppen är öppen för anmälan!

Bli medlem

Som medlem är du med och gör det möjligt för kyrkan att göra gott. Med hjälp av ditt stöd kan kyrkan finnas till för människor genom livet med stöd, gemenskap och hopp.

Film: Möt en diakon

Diakonerna på Tjörn stöttar dig genom glädje och sorg. De skapar mötesplatser för att motverka ensamhet och ger praktiskt stöd såväl som samtal. Följ med några av Tjörns diakoner i det dagliga arbetet i några korta filmer.

Kalender för Svenska kyrkan Tjörn

Nödrop för Gaza och Israel

Act Svenska kyrkans partner är på plats i Gaza och står redo med förnödenheter. Vi bidrar också med psykosocialt stöd till drabbade i både Israel och Palestina. Din gåva behövs!

Ge en gåva

Svenska kyrkan Tjörn består av fyra församlingar - Klövedal, Rönnäng, Stenkyrka och Valla.

Nedan hittar du verksamheter och gudstjänster sorterade på församlingslokaler. Men du är givetvis välkommen till våra verksamheter oavsett var du bor på Tjörn.

Klövedals kyrka

Klövedals församling

I Klövedals församling finns Klövedals kyrka och Klövedals församlingshem. Verksamhet bedrivs också i Kyrkans hus i Kållekärr och några gånger per år firas gudstjänst på Härön. Klövedals församling är en av fyra församlingar i Svenska kyrkan Tjörn.

Rönnängs församling

I Rönnängs församling finns Klädesholmens kyrka, Klädesholmens församlingshem, Rönnängs kyrka, Rönnängs församlingshem samt lokaler på Dyrön och Åstol. Rönnängs församling är en av fyra församlingar i Svenska kyrkan Tjörn.

Skärhamns kyrka

Stenkyrka församling

Stenkyrka församling har två kyrkor, Stenkyrka och Skärhamn, samt Kyrkans Hus i Kållekärr och Skärhamns församlingsgård. Stenkyrka församling är en av fyra församlingar i Svenska kyrkan Tjörn.

Valla kyrka i vackert solljus om vintern

Valla församling

I Valla församling finns Valla kyrka, Valla församlingshem och Myggenäs församlingsgård. Valla församling är en av fyra församlingar i Svenska kyrkan Tjörn.

Personuppgifter

Här hittar du information om hur Svenska kyrkan Tjörn hanterar dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen GDPR.

Ansvarig utgivare

Hemsidan www.svenskakyrkan.se/tjorn har utgivningsbevis och är en del av Svenska kyrkan Tjörns kommunikationsverksamhet. Ansvarig utgivare är tf kyrkoherde Lars Hjort, tel. 073 32 40 588.