Kontakt

Svenska kyrkan Tjörn Besöks- och postadress: Hamngatan 17, 47132 SKÄRHAMN Telefon: +46(304)660055 E-post till Svenska kyrkan Tjörn

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Med Kristus som grund ska Svenska kyrkan Tjörn vara en gemenskap som bär och ger livsmod i vardag, helg och högtid.

När vi har lediga tjänster så hittar du dem här.

När vi har lediga tjänster så hittar du dem här.

En kristen fasta kan vara att avstå från till exempel tv-tittande, godis, alkohol, kött, Facebook eller något annat. Fastan handlar om att du ska få tid för eftertanke och bön, och tid för att komma närmare Gud.

Fasta - tid för eftertanke

Påsken är kyrkans största helg och vi firar att Jesus besegrar döden. Genom det visar Gud att det onda vi gör och som sker hela tiden är besegrat. Allt det som tynger vår värld, allt som hindrar livet, allt som stänger till våra hjärtan och stänger ute livet, rullas bort. Det rullas bort precis som stenen framför Jesus grav var bortrullad. Det är centrum i kristen tro.

Påsken

Under 2018 kommer vi att genomföra pilgrimsvandring fyra gånger under året. Håll utkik efter datum.

Pilgrimsvandring

#vardeljus

Kvinnor inom kyrkan har genom #vardeljus delat sina berättelser. Detta är en del av #metoo De skriver: Vi har genom våra berättelser gemensamt satt ljus på maktstrukturer som vi vill ska förändras och nu är det nog! Tystnaden behöver brytas, skammen behöver placeras där den hör hemma. Den är inte vår att bära!

Kyrkovalet ägde rum 17 september 2017.

Kyrkoval 2017

Kyrkovalet ägde rum 17 september 2017.

Läs Svenska kyrkan Tjörns blogg

Blogg

Läs Svenska kyrkan Tjörns blogg

Följ oss på Twitter

Följ oss på Twitter

Följ Svenska kyrkan Tjörn på You Tube

Följ oss på You Tube

Följ Svenska kyrkan Tjörn på You Tube

Följ Svenska kyrkan Tjörn på Instagram.

Följ oss på Instagram

Följ Svenska kyrkan Tjörn på Instagram.

Svenska kyrkan Tjörn består av fyra församlingar. Klövedal, Rönnäng, Stenkyrka och Valla.

Nedan hittar du verksamheter och gudstjänster sorterade på församlingslokaler. Men du är givetvis välkommen till våra verksamheter oavsett var du bor på Tjörn.

Kyrkofjäll 224, 471 92 Klövedal. En del av Svenska kyrkan Tjörn.

Klövedals församling

Kyrkofjäll 224, 471 92 Klövedal. En del av Svenska kyrkan Tjörn.

I Rönnängs församling finns Klädesholmens kyrka, Rönnängs kyrka samt lokaler på Dyrön och Åstol. En del av Svenska kyrkan Tjörn.

Rönnängs församling

I Stenkyrka församling, med tre kyrkor, Bleket, Stenkyrka och Skärhamn, samt Kyrkans Hus i Kållekärr, händer det mycket. Stenkyrka församling är en del av Svenska kyrkan Tjörn.

Stenkyrka församling

Valla kyrkväg 31, 471 72 Hjälteby. En del av Svenska kyrkan Tjörn.

Valla församling

Valla kyrkväg 31, 471 72 Hjälteby. En del av Svenska kyrkan Tjörn.