Kontakt

Svenska kyrkan Tjörn Besöksadress: Hamngatan 17, 47132 SKÄRHAMN Telefon: +46(304)660055 E-post till Svenska kyrkan Tjörn

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Med Kristus som grund ska Svenska kyrkan Tjörn vara en gemenskap som bär och ger livsmod i vardag, helg och högtid.

Den första advent börjar en tid av förväntan. Det är en glad tid då vi ser fram emot att få fira att Jesus föddes. Överallt samlas vi till gudstjänster, konserter och andra festliga händelser.

Adventstid och juletid i Svenska kyrkan 2017

Här hittar du alla gudstjänsterna hos Svenska kyrkan Tjörn under advent, julhelgen och fram till trettonhelgen. Reservation för ändringar och felskrivningar. Se vår webb.

Julens gudstjänster på Tjörn

Boyet har växt upp på en soptipp i Manilla. Han drömmer om att hjälpa andra gatubarn. Låt barnens röster höras! Låt deras önskningar om framtiden gå i uppfyllelse.  I årets julkampanj kämpar vi tillsammans för alla barns rätt till ett tryggt liv. #jagärettliv

Jag är ett liv!

Boyet har växt upp på en soptipp i Manilla. Han drömmer om att hjälpa andra gatubarn. Låt barnens röster höras! Låt deras önskningar om framtiden gå i uppfyllelse. I årets julkampanj kämpar vi tillsammans för alla barns rätt till ett tryggt liv. #jagärettliv

Handla i gåvoshopen! Du får ett gåvobevis där du kan skriva en personlig hälsning. 405 kronor räcker till att ge ett barn skolmaterial, mellanmål och lunch under en termin på Filippinerna.

Ge en riktigt viktig julgåva!

Under 2018 kommer vi att genomföra pilgrimsvandring fyra gånger under året. Håll utkik efter datum.

Pilgrimsvandring

#vardeljus

Kvinnor inom kyrkan har genom #vardeljus delat sina berättelser. Detta är en del av #metoo De skriver: Vi har genom våra berättelser gemensamt satt ljus på maktstrukturer som vi vill ska förändras och nu är det nog! Tystnaden behöver brytas, skammen behöver placeras där den hör hemma. Den är inte vår att bära!

Kyrkovalet ägde rum 17 september 2017.

Kyrkoval 2017

Kyrkovalet ägde rum 17 september 2017.

Den 17 september 2017 är det kyrkoval. Då får du välja vilka som ska få ditt förtroende att styra kyrkan de kommande fyra åren. Missa inte din möjlighet att påverka.

Kyrkovalet - demokrati i kyrkan

Läs Svenska kyrkan Tjörns blogg

Blogg

Läs Svenska kyrkan Tjörns blogg

Följ oss på Twitter

Följ oss på Twitter

Följ Svenska kyrkan Tjörn på You Tube

Följ oss på You Tube

Följ Svenska kyrkan Tjörn på You Tube

Följ Svenska kyrkan Tjörn på Instagram.

Följ oss på Instagram

Följ Svenska kyrkan Tjörn på Instagram.

Svenska kyrkan Tjörn består av fyra församlingar. Klövedal, Rönnäng, Stenkyrka och Valla.

Nedan hittar du verksamheter och gudstjänster sorterade på församlingslokaler. Men du är givetvis välkommen till våra verksamheter oavsett var du bor på Tjörn.

Kyrkofjäll 224, 471 92 Klövedal. En del av Svenska kyrkan Tjörn.

Klövedals församling

Kyrkofjäll 224, 471 92 Klövedal. En del av Svenska kyrkan Tjörn.

I Rönnängs församling finns Klädesholmens kyrka, Rönnängs kyrka samt lokaler på Dyrön och Åstol. En del av Svenska kyrkan Tjörn.

Rönnängs församling

I Stenkyrka församling, med tre kyrkor, Bleket, Stenkyrka och Skärhamn, samt Kyrkans Hus i Kållekärr, händer det mycket. Stenkyrka församling är en del av Svenska kyrkan Tjörn.

Stenkyrka församling

Valla kyrkväg 31, 471 72 Hjälteby. En del av Svenska kyrkan Tjörn.

Valla församling

Valla kyrkväg 31, 471 72 Hjälteby. En del av Svenska kyrkan Tjörn.