Bild från Görslövs kyrka

Uppåkra Församling

Vi vill vara en öppen och varm gemenskap, i glädje och sorg, i vardag och högtid, där alla känner sig välkomna! Uppåkra församling är en del av Svenska kyrkan och ligger i Staffanstorps kommun, strax utanför Lund.

Skärpta restriktioner från 12/1 2022 för att minska smittspridningen och för allas trygghet!

På söndagar firar vi mässa kl. 11 med max 50 deltagare, vi använder varannan bänk, vi anvisar plats, vi sitter max åtta personer i ett sällskap och vi håller en (1) meters avstånd mellan sällskapen. Detta medföljer att det kan vara så att alla tyvärr inte får plats, så kom i tid.

Vi har handsprit vid ingången som vi önskar att du använder och att vi alla hjälps åt med att hålla avstånd och stanna hemma om vi har symptom. Vi kräver alltså inte vaccinationsbevis.

Vi kommer återigen att livesända våra högmässor på facebook från och med 16 januari om du exempelvis känner dig osäker på att vistas bland andra människor eller om du har symptom.

Vi kommer att fira en enkel kvällsmässa varje torsdag kl. 18 i församlingsgården i Hjärup. Mässan tar ca 25 minuter.

Vi skjuter på start till vecka 6 av våra öppna verksamheter: babycafé, öppet hus för barn med vuxen, sopplunch, pensionärscafé, himmel & pannkaka etc.

Vi skjuter på start av Kyrkokör och Frukostkör till vecka 6.

För information om en specifik verksamhet, hör av dig till expeditionen.

Vid förrättningar (dop, vigsel, begravning) kan det vara fler än 50 deltagare i vissa kyrkor. I dessa fall kommer vi att behöva scanna vaccinationsbevis. Detta överenskommes med tjänstgörande präst.

Vi hyr inte ut församlingsgårdens café och resterande lokaler hyr vi endast ut till sammankomster med färre än 20 personer.

Uppåkra församling på facebook

Här kan du bland annat se och höra psalmer, sånger och andakter.