Liten pojke står vid dopfunten, prästen och familjemedlemmarna lägger händerna på hans huvud.
Foto: Christina Willstedt

Uppåkra församling

Vi vill vara en öppen och varm gemenskap, i glädje och sorg, i vardag och högtid, där alla känner sig välkomna! Uppåkra församling är en del av Svenska kyrkan och ligger i Staffanstorps kommun, strax utanför Lund.

Se vad som händer i Uppåkra församling

Gå till kalender

På gång i församlingen

Allsång i Parken tisdag den 18 juni

Tisdag den 18 juni kör vi årets upplaga av "Allsång i parken" vid utomhusscenen i Hjärups park.

Sommaröppet i församlingsgården

En mötesplats med olika aktiviteter för barn, föräldrar och pensionärer i sommar. Vi är både inomhus och utomhus i vår lummiga trädgård.

Sommaröppna kyrkor -vart går din nästa utflykt?

Välkommen att besöka våra kyrkor i Görslöv, Knästorp, Mölleberga, Särslöv, Tottarp och Uppåkra i sommar! Kyrkorna är öppna för besök alla vardagar kl. 9-15 mellan den 17 juni – 16 augusti

Följ med på konfaäventyret!

Född 2010? Nu är anmälan till vår- och sommarkonfirmation 2024/2025 öppen! Här kan du läsa mer och anmäla dig. Hoppas vi ses i höst!

Sommarlovskör 7-12 år

Under tre dagar, 17-19 juni, ses vi och lär oss nya sånger. Tredje dagen åker vi in till Lund och det hela avslutas med en konsert i Allhelgonakyrkan i Lund! Anmäl dig senast den 31 maj!

Information om personuppgiftsincident -Cyberangreppet 23/24

Svenska kyrkan utsattes den 23 november 2023 för ett cyberangrepp, en så kallad ransomware-attack. På denna sida hittar du information om angreppet och efterföljande konsekvenser i form av stulen data. Syftet med informationen är att berätta vad som har hänt och och vilka åtgärder kyrkan har vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Boka dop, vigsel och begravning

Kontakta församlingsexpeditionen om du vill boka dop eller vigsel i någon av Uppåkra församlings kyrkor. Har du frågor om olika begravningsskick kan kyrkogårdschefen hjälpa dig. Begravning bokar du lättast genom att ta kontakt med en begravningsbyrå.

Fira gudstjänst

Varje söndag firar församlingen mässa, det vill säga gudstjänst med nattvard. En kväll i månaden är det gudstjänst med kvällsmat och vid två tillfällen per termin en särskild ungdomsmässa.

En person med flera armband håller på med sin mobiltelefon.

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter för att boka dop, vigsel och begravning, ställa frågor om medlemskap samt kyrkans verksamhet. Du hittar också kontaktuppgifter till anställda och förtroendevalda i Uppåkra församling.

Våra verksamheter

Musik, barngrupper, ungdomshäng, café, samtalsgrupper och pilgrimsvandringar är bara ett axplock av de verksamheter församlingen erbjuder kostnadsfritt.

En diakon sitter ner och samtalar med någon.

Få hjälp och stöd

Uppåkra församling ger samtalsstöd i frågor som rör allt från sorg till relationsproblem och krisbearbetning. Att prata med en präst eller diakoniassistent kostar inget och du behöver inte vara medlem.

Följ Uppåkra församling på Facebook

På Facebook kan du följa vad som händer i församlingen.

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

Detta bidrar du till som medlem

Den största delen av kyrkoavgiften, den avgift du som är medlem betalar går till din lokala församling. Här kan du läsa om vad du som tillhör Uppåkra församling är med och möjliggör.

Stöd till Gaza

Act Svenska kyrkans partner är på plats i Gaza och står redo med förnödenheter. Vi bidrar också med psykosocialt stöd till drabbade i både Israel och Palestina. Din gåva behövs!

Ge en gåva till katastrofinsatser