Liten pojke står vid dopfunten, prästen och familjemedlemmarna lägger händerna på hans huvud.
Foto: Christina Willstedt

Uppåkra församling

Vi vill vara en öppen och varm gemenskap, i glädje och sorg, i vardag och högtid, där alla känner sig välkomna! Uppåkra församling är en del av Svenska kyrkan och ligger i Staffanstorps kommun, strax utanför Lund.

Se vad som händer i Uppåkra församling

Gå till kalender

På gång i församlingen

Är du vår nya församlingspedagog?

Ja, vi tror det! Uppåkra församling är en inflyttnings- och nybyggnationsförsamling där merparten av de som flyttar in och bor här är barn, ungdomar och deras föräldrar.

Ett luciatåg i en kyrka.

Luciakonsert i Uppåkra kyrka

Traditionellt luciatåg med stämningsfull musik och levande ljus. Bokningsanmälan öppnar här den 23 november!

En röd julgranskula hänger i granen.

Vi sjunger in julen

Lördag den 16 december kl. 15.30 och 18.00 i Uppåkra kyrka. Bokningsanmälan öppnar här den 30 november!

Leva-vidaregrupp för dig som mist en nära anhörig

Sorg rymmer många känslor. Vi kan aldrig vara helt förberedda när en anhörig avlider. Även om man haft tid att förbereda sig under en sjukdomstid upplevs det många gånger som om döden kommit alltför tidigt. Många tycker att det underlättar om man tillåter sig att samtala om sin sorg och om hur man klarar att leva vidare.

Nytt i höst! Fördjupning för vuxna

Vad får dig att växa och djupna som människa? Vad längtar du efter? Här finns rum för dig!

Detta bidrar du till som medlem

Den största delen av kyrkoavgiften, den avgift du som är medlem betalar går till din lokala församling. Här kan du läsa om vad du som tillhör Uppåkra församling är med och möjliggör.

Boka dop, vigsel och begravning

Kontakta församlingsexpeditionen om du vill boka dop eller vigsel i någon av Uppåkra församlings kyrkor. Har du frågor om olika begravningsskick kan kyrkogårdschefen hjälpa dig. Begravning bokar du lättast genom att ta kontakt med en begravningsbyrå.

Fira gudstjänst

Varje söndag och torsdag firar församlingen mässa, det vill säga gudstjänst med nattvard. En kväll i månaden är det gudstjänst med kvällsmat och vid två tillfällen per termin en särskild ungdomsmässa.

En person med flera armband håller på med sin mobiltelefon.

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter för att boka dop, vigsel och begravning, ställa frågor om medlemskap samt kyrkans verksamhet. Du hittar också kontaktuppgifter till anställda och förtroendevalda i Uppåkra församling.

Våra verksamheter

Musik, barngrupper, ungdomshäng, café, samtalsgrupper och pilgrimsvandringar är bara ett axplock av de verksamheter församlingen erbjuder kostnadsfritt.

En diakon sitter ner och samtalar med någon.

Få hjälp och stöd

Uppåkra församling ger samtalsstöd i frågor som rör allt från sorg till relationsproblem och krisbearbetning. Att prata med en präst, diakon eller familjerådgivare kostar inget och du behöver inte vara medlem.

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.

Nödrop för Gaza och Israel

Act Svenska kyrkans partner är på plats i Gaza och står redo med förnödenheter. Vi bidrar också med psykosocialt stöd till drabbade i både Israel och Palestina. Din gåva behövs!

Ge en gåva

Uppåkra församling på facebook

Här kan du bland annat se och höra psalmer, sånger och andakter.