Pilgrimsvandring

Ordet pilgrim kommer från latinets peregrinus som betyder främling. Som pilgrim ger du ger dig av från det hemvanda mot det okända. Du får ta emot nya erfarenheter, möten och insikter, ensam eller tillsammans med andra.

En pilgrim kan ha både inre och yttre mål med sin vandring. De inre målen kan vara ökad självkännedom eller att känna frid och Guds närvaro. De yttre målen kan vara alla människomöten, naturen eller den fysiska plats där vandringen slutar.

Många som i dag kallar sig pilgrimer är historiskt intresserade av medeltidens helgon och vandrar i deras fotspår. Andra gör det för att deras tro innefattar vallfärder eller pilgrimsvandringar till heliga platser.

En pilgrimsvandring kan också vara ett tillfälligt avbrott i ett hektiskt liv. Oavsett vem du är och varför du ger dig ut kan vandringen och mötena längs vägen bli en fin andlig upplevelse.

Församlingens Kommande pilgrimsvandring

Hej! Vill du vandra? Vi har olika pilgrimsleder i församlingen som vi vandrar på några gånger under terminen. Ni är välkomna till söndagens mässa kl. 11.00 i Uppåkra kyrka och därefter vandrar vi. Ibland utgår vi från Uppåkra kyrka och ibland tar vi oss till någon annan kyrka och utgår därifrån. Ta gärna med egen fika.

Söndagen 10/10 - 2021- Vi utgår från Tottarps kyrka och vandrar till Görslövs kyrka - Särslövs kyrka-Nordanå och tillbaka till Tottarps kyrka. Ca 11 km.

Söndagen den 24/10- 2021 - Vi utgår från Uppåkra kyrka och vandrar till S:t Larsparken-Knästorps kyrka - Gullåkra mosse - Ädelholm och åter till Uppåkra kyrka. Ca 12 km.

Söndagen den 14/11 - 2021 - Vi utgår från Uppåkra kyrka och vandrar till Bergströmshusen - Flackarps mölla - Helgeandskyrkan - S:t Lars parken och åter Uppåkra kyrka. Ca 9,5 km.

Välkomna!

För mer information och anmälan ring Kjell Hellmer tel. 070-329 76 77 eller Håkan Linde tel. 073-028 46 10. Vi ses!

Vandring i övriga stiftet

Går gärna in på http://www.pilgrimsvagen.se.