Dop

Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de. Markusevangeliet 10:14

Välkommen att döpa ditt barn eller dig själv i någon av Uppåkra församlings kyrkor, eller i församlingsgårdens kyrksal. Dopet är en stor och viktig högtid. Det ger tillit och glädje för familj, släkt och vänner. Vi får lyfta in vårt barn i Guds famn!

Vi har som regel dopgudstjänst på söndagar samt några utvalda doplördagar under året. Församlingen har två dopklänningar i olika storlek som man gärna får låna.

Tänk på att om du vill ha faddrar till ditt barn, så ska de själva vara döpta.

Dopet kan man självklart också göra som vuxen. Församlingens präster hjälper dig gärna med detta. Förberedelsen sker antingen enskilt eller i en mindre grupp.

LÄS GÄRNA MER

på Svenska kyrkans hemsida om dop

När du vill boka dop kontaktar du församlingens expedition på 040-46 13 16.

Det går också bra att skicka e-post till expeditionen, eller att fylla i formuläret nedan, så kontaktar vi er.