Patos nr 3 2018 - Höstnummer

Magasinet delas ut till alla hushåll i Trollhättans pastorat 1-2 september. Här kan du läsa läsa några artiklar om racerunnern Marika Vaihinger med sikte på Paris-paralympics 2024, Mitt i sorg och trauma - Sjukhuskyrkan på Näl lämnar ingen ensam, Ny i stan - Nu för Riki den finska traditionen vidare, Ett tuffare klimat - Hur påverkar flyktingpolitiken synen på människovärde?

Vill du bläddra i hela tidning digitalt. Klicka här. Vill du ha en egen tidning så kan du besöka Kyrkans hus eller våra kyrkor. Du kan också höra av dig till pastorsexpeditionen 0520-47 29 00, trollhattans.forsamling@svenskakyrkan.se

Siktet är inställt på att tävla i Paralympics i Paris 2024. Men

Patos - Hon kör för Sverige, fler guld, och nya rekord

Siktet är inställt på att tävla i Paralympics i Paris 2024. Men den målmedvetna träningen är också ett sätt för racerunnern Marika Vaihinger att få kontroll över sin kropp. – Det är hela tiden en balansgång hur hårt jag kan köra, säger den nyblivna världsmästaren, som tidigare i år också prisades på Trollhättans Idrottsgala.

Patos- Människan på andra sidan

Förutom skola, vård och omsorg tar flyktingfrågan allt mer plats på den politiska kartan inför valet. – Vi märker definitivt av en ökad främlingsfientlighet, säger diakonen och arbetslagschefen Agneta van der Poel i Lextorps församling. Hon och hennes kollegor möter de människor som ofta klumpas ihop till en identitetslös massa.