Patos - mars/april 2020

I vårnumret möter du 2 tjejer som heter Maja - båda med stort musikintresse, Marie-Louise som brinner för orgelspel samt Gert-Inge som är en synnerligen aktiv pensionär. Du får också reda på varför vi firar påsk.

Numret delas ut runt den 30 mars till samtliga hushåll i Trollhättans pastorat, men du kan även läsa den här digitalt. I samband med detta nummer genomför vi just nu en mätning för att göra församlingsmagasinet ännu bättre – kanske blir just du uppringd för att vi ska få veta vad du tycker om Patos...

På grund av pressläggningstiden så är kalendariet i magasinet sammanställt innan den stora spridningen av Corona med allt vad det inneburit så tyvärr stämmer inte det längre. Se vårt kalendarium här istället där det ständigt uppdateras.

Patos - Maja Carlén i rampljuset

Maja Carlén är en helt vanlig, ovanlig 24-åring. Hon har Downs syndrom, något som ungefär en promille av alla barn i Sverige föds med. Men Maja lever ett högst vanligt liv med jobb och skola, fritidsintressen och relationer, framgångar och motgångar.

Patos - Bara vara borgmästare

Den 10 mars 2010 ringlade köerna långa med människor som ville visa sin uppskattning. Efter 14 år som Trollhättans ledande kommunalråd hade Gert-Inge Andersson bestämt sig för att för att gå vidare till regionpolitiken. Idag är Mr Trollhättan tillbaka på hemmaplan. Som "Borgmästare".

Patos - Ny kraft i piporna

En har spelat orgel i ett år, den andra i femtio. När Maja Kronvall och Marie-Louise Svensson möttes framför orgeln i Lextorpskyrkan skapades inte bara ljuva toner utan även idéer om hur man kan locka fler ungdomar spela det mäktiga instrumentet.

Patos - Ett erfaret Begravningsombud

I 20 år har Bernth Gruvander varit länsstyrelsens förlängda arm i Trollhättans pastorat. Med begravningslagen i ryggen är hans roll att säkra att begravningsavgiften används till rätt saker. Och att människor med olika religioner eller icke troende får möjligheter att hålla sina begravningsceremonier utifrån sina önskemål.