Patostidningar av olika nummer
Foto: Ulf Sundberg

Församlingsmagasinet - Patos

Här kan du läsa och bläddra i församlingsmagasinet Patos. Magasinet delas ut fyra gånger per år till samtliga hushåll inom Trollhättans församling. 2016 kom tidningen på delad andra plats i Publisherpriset 2016, kategori Medborgartidningar.

2024

Patos nummer 1, 2024

I detta nummer möter du Anna som vet hur viktig biologisk mångfald är, Said som gått från flyktingförläggning till att vara stadsdirektör och vi får veta mer om hur det är att vara präst nu för tiden. Delas ut till alla hushåll i Trollhättans församling från 25 mars.

2023

Omslag till Patos nr 4, 2023

Patos nummer 4, 2023

I detta nummer möter du Per på Nova som ser verksamheterna på Innovatum växa , Ulrika som drivit hotell Bele sedan 1996 och vi får veta mer om hur det är att vara kyrkvärd. Delas ut till alla hushåll i Trollhättans församling från 27 november.

Patos omslagsbild med Désirée Ricken

Patos nummer 3, 2023

I detta nummer möter du Désirée Ricken som möter patienter som inte orkar leva, Peter Hagsér som brinner för konst och kultur, Lennart som växte upp på Håjums gård och vi får veta mer om hur det är att jobba som biskop. Delas ut till alla hushåll i Trollhättans församling från 2 oktober.

Omslaget till Patos nr 2 med författaren Birger i förgrunden

Patos nummer 2, 2023

Andra numret av Patos 2023 landar i brevlådorna den 12 juni. Här kan man läsa om Birger som skriver böcker i rasande tempo, kyrkans sociala arbete, hur det gick för deltagarna i Expedition Pilgrim och mycket, mycket mer.

Omslag Patos nr 1 2023 med Pia Brühl Hjort

Patos nummer 1, 2023

Första numret av Patos 2023 landar i brevlådorna under sista veckan i mars. Här kan man läsa om Pia på Trollhättans Energi, Brittas salong, vad det innebär att pilgrimsvandra, arbetet med nya psalmboken och mycket, mycket mer.

2022

Patos 4 omslag - Anders Rohdin framför en Rolls-Royce

Patos nummer 4, 2022

Här kan man läsa bland annat läsa om Anders som brinner för gamla bilar, om Annika som kan allt om Trollhättans historia och om Rune som lever med sorgen efter sin Birgitta.

Omslaget till Patos med körledare och sjungande barn

Patos nummer 3, 2022

Här kan man läsa om Sevim vars olycka fick henne att byta inriktning, om Film i Väst som firar 30 år och om körer och musiker inom kyrkan

Patos nummer 2, 2022

Här kan man läsa om journalisten och domaren Victor, om Acts lokala arbete för det globala och om Maarits resa för att hitta sig själv samt mycket, mycket mer.

Bild på omslaget av Patos nr 1, 2022 med stadsutvecklarna Marcus och Matilda

Patos nummer 1, 2022

Här kan man läsa om centrumutvecklarnas visioner, vårarbete på begravningsplatserna, aktive pensionären Ulf, konferens om trygga stadsdelar och mycket, mycket mer.

2021

Patos nummer 4, 2021

I detta nummer möter du Robert Stenberg som har satt Trollhättan på kartan vad det gäller friluftsliv. Hektisk vinter på kyrkogården. Trollhättetjejen Alexandra Johnsson har blivit en av Sveriges största matinfluencers på TikTok, Henrik Törnqvist ny kyrkoherde och tågpendlaren samt en bra känsla för Trollhättan och mycket annat

Patos nummer 1, 2021

Denna gången möter vi löparstjärnan Elvira, Roger Thurhagen ger tips om en lyckad utflykt, digitala predikningar, ny kyrkogårdschef och mycket annat.

Patos nummer 2, 2021

Denna gång möter vi Johan Bohlin, VD för Bohlins glass, MarieLouise Svensson - kyrkomusiker som blir pensionär, läser om hur sista vilan ser olika ut då mångkulturen formar våra begravningsplatser och mycket annat.

Patos nummer 3, 2021

I detta nummer möter du Sofia Jacobsson, sjuksköterska på NÄL, Musslan gör skillnad, året på kyrkogården, Matilda om livet efter pappa och mycket annat.

2020

Patos - mars/april 2020

I vårnumret möter du 2 tjejer som heter Maja - båda med stort musikintresse, Marie-Louise som brinner för orgelspel samt Gert-Inge som är en synnerligen aktiv pensionär. Du får också reda på varför vi firar påsk.

Patos - sommarnummer 2020

I sommarnumret möter du Maria Engström Weber, vd för Visit Trollhättan/Vänersborg, Maria Classon, kyrkoherde som byter Trollhättan mot Skara och Fiskhandlaren som är motorcykelentusiast och samlar in pengar till barnavdelningarna på Näl.

Patos nr 3 2020 höstnumer

Patos Höstnumret 2020

I detta nummer möter du Lisa Kärmander, Trollhätteförfattaren som alltid vänder sig till barnen, Elisabet Öman, ny kyrkoherde i Trollhättan med spotifylista, Håjums begravningsplats där varvas mjuka kullar med spegelblanka dammar och en rofylld stämning.

Patos nr 4, julnumret 2020

Patos - december 2020

I julnumret möter du Stridsbergarna, musikern Kristoffer Hedberg, God jul på Secondhand, Ann-Cathrine som är ny chef i Götalunden och mycket annat.

2019

Patos mars 2019

Här kan du läsa om Jessica Andersson, kyrkans tusenkonstnärer, så blev pizzan en vacker altartavla, skafferi i trädgården samt gudstjänster, musikarrangemang och mycket annat.

Patos juni 2019

Där kan du läsa om Anne & Hasse Andersson som kämpar med glädje för alla barns lika värde och för varandra, Allan Johansson och kyrkogårdsvandringar och Tina Haettner Blomquist, prästen som flyttat hem efter flera år i Israel.

Patos september 2019

Där kan du läsa om Jonas Torrestad, om Kyrkokören som fyller 100 år, om Oliver vill bryta mönstret hos unga killar och Carolina Länsmans tankar om ångest, ensamhet och kriminologi.

Patos - december 2019

I julnumret möter du författaren och radioprataren Morgan, Marina som längtar efter juldagens otta och Mostafa som flydde undan IS och mycket mer.

2018

Patos mars 2018

Här kan du läsa om Hippas och dödssynderna, Skara stifts yngsta präst, Camilla, Med respekt för döden - Benny som arbetar på krematoriet i Trollhättan och påskens försoning.

Patos sommar 2018

Här kan du läsa artiklar om en brobyggare mitt i livet, Daniel Johansson som förvandlade sitt dataintresse till flyktinghjälp, Yngva som drivs av engagemang, Dyrt och heligt om kyrkans olika föremål, utställning och vägkyrka i Trollhättans kyrka.

Patos nr 3 2018 - Höstnummer

Här kan du läsa om racerunnern Marika Vaihinger med sikte på Paris-paralympics 2024, Mitt i sorg och trauma - Sjukhuskyrkan på Näl lämnar ingen ensam, Ny i stan - Nu för Riki den finska traditionen vidare, Ett tuffare klimat - Hur påverkar flyktingpolitiken synen på människovärde?

Patos - julnumret 2018

Här kan du läsa om Rasken, ett liv som NIF-gymnast, många intryck för biskop Åke Bonnier samt julens gudstjänster, musikarrangemang och mycket annat.

2017

Patos mars 2017

Här kan du läsa om polischefen som vägrar se världen i svart eller vitt, mathistoria och trender, vara med och fira att Kristus är uppstånden, korsord, påskpyssel och mycket annat.

Patos sommarnummer 2017

Här kan du läsa om Bengt Odeberg - överläkaren med teologi som största hobby, om kyrkovalet 17 september, för kärleks skull, inte bara en räkmacka och mycket annat.

Patos höstnummer 2017

Möt fotografen Joachim Nywall och Karin som är anhörigvårdare.

Patos julnummer 2017

Här kan du läsa om Hadil Zainal, för folkrättens skull. Schyssta klappar, Jonas Helgesson, stjärntecken, julens gudstjänster och mötesplatser med mer.

2016

Patos mars 2016

Här kan du bland annat läsa om entreprenören Magnus Larsson, om Maila Hyvönen som lämnade Finland för Trollhättan och om mammor i Kapstadens kåkstäder.

Patos juni 2016

Möt kreativa Therese McDonald, naturintresserade paret Anders och Karin Bohlin och läs om utflykter till Gräsviken.

Patos september 2016

Träffa influencern Wilma, anhörigvårdarna Sylvia och Solveig och läs om händelsen som fick Birgitta att välja diakonyrket

Patos november 2016

Bekanta dig med den mångkulturelle Asbed Kurdian, läs om Trollhättans förste kyrkoherde Magnus Åberg och om Musslan som ger barn en trygg punkt i tillvaron.

2015

Patos första nummer 2015 med Patricia Daoud på bild

Patos - premiärnumret 2015

Läs om brobyggaren Patricia Daoud, Halleröds tryfflar och syskonen Anna och Sylvia i Syskonringen