Patostidningar av olika nummer
Foto: Ulf Sundberg

Församlingsmagasinet - Patos

Här kan du läsa och bläddra i församlingsmagasinet Patos. Magasinet delas ut fyra gånger per år till samtliga hushåll inom Trollhättans församling. 2016 kom tidningen på delad andra plats i Publisherpriset 2016, kategori Medborgartidningar.

2022

Patos 4 omslag - Anders Rohdin framför en Rolls-Royce

Patos nummer 4, 2022

I början av december 2022 kommer fjärde numret för året av Patos i brevlådorna. Då kan man läsa bland annat läsa om Anders som brinner för gamla bilar, om Annika som kan allt om Trollhättans historia och om Rune som lever med sorgen efter sin Birgitta.

Omslaget till Patos med körledare och sjungande barn

Patos nummer 3, 2022

I mitten av september 2022 kommer tredje numret för året av Patos i brevlådorna. Då kan man läsa om Sevim vars olycka fick henne att byta inriktning, om Film i Väst som firar 30 år och om körer och musiker inom kyrkan

Patos nummer 2, 2022

I mitten av juni 2022 kommer andra numret för året av Patos i brevlådorna. Då kan man läsa om journalisten och domaren Victor, om Acts lokala arbete för det globala och om Maarits resa för att hitta sig själv samt mycket, mycket mer.

Bild på omslaget av Patos nr 1, 2022 med stadsutvecklarna Marcus och Matilda

Patos nummer 1, 2022

I slutet av mars 2022 dyker första numret för året av Patos upp i brevlådorna. Då kan man läsa om centrumutvecklarnas visioner, vårarbete på begravningsplatserna, aktive pensionären Ulf, konferens om trygga stadsdelar och mycket, mycket mer.

2021

Patos nummer 4, 2021

Måndag och tisdag 6 och 7 december delas Patos, församlingsmagasinet ut till hushållen i Trollhättans pastorat ut. I detta nummer möter du Robert Stenberg som har satt Trollhättan på kartan vad det gäller friluftsliv. Hektisk vinter på kyrkogården. Trollhättetjejen Alexandra Johnsson har blivit en av Sveriges största matinfluencers på TikTok, Henrik Törnqvist ny kyrkoherde och tågpendlaren samt en bra känsla för Trollhättan och mycket annat

Patos nummer 1, 2021

Måndag 22 mars delas Patos, församlingsmagasinet för Trollhättans pastorat ut till hushållen i pastoratet. Denna gången möter vi löparstjärnan Elvira, Roger Thurhagen ger tips om en lyckad utflykt, digitala predikningar, ny kyrkogårdschef och mycket annat. Här kan du också läsa en del digitalt.

Patos nummer 2, 2021

Måndag 21 juni delas Patos, församlingsmagasinet för Trollhättans pastorat ut till hushållen. Denna gång möter vi Johan Bohlin, VD för Bohlins glass, MarieLouise Svensson - kyrkomusiker som blir pensionär, läser om hur sista vilan ser olika ut då mångkulturen formar våra begravningsplatser och mycket annat.

Patos nummer 3, 2021

Måndag 6 september delas Patos, församlingsmagasinet för Trollhättans pastorat ut till hushållen. I detta nummer möter du Sofia Jacobsson, sjuksköterska på NÄL, Musslan gör skillnad, året på kyrkogården, Matilda om livet efter pappa och mycket annat.

2020

Patos - mars/april 2020

Patos är församlingsmagasinet för Trollhättans pastorat som delas ut till alla hushåll i Trollhättan. I vårnumret möter du 2 tjejer som heter Maja - båda med stort musikintresse, Marie-Louise som brinner för orgelspel samt Gert-Inge som är en synnerligen aktiv pensionär. Du får också reda på varför vi firar påsk.

Patos - sommarnummer 2020

Patos är församlingsmagasinet för Trollhättans pastorat som delas ut till alla hushåll i Trollhättan den 15 juni. I sommarnumret möter du Maria Engström Weber, vd för Visit Trollhättan/Vänersborg, Maria Classon, kyrkoherde som byter Trollhättan mot Skara och Fiskhandlaren som är motorcykelentusiast och samlar in pengar till barnavdelningarna på Näl.

Patos nr 3 2020 höstnumer

Patos Höstnumret 2020

Patos är församlingsmagasinet för Trollhättans pastorat som delas ut till alla hushåll i Trollhättan den 14 september. I detta nummer möter du Lisa Kärmander, Trollhätteförfattaren som alltid vänder sig till barnen, Elisabet Öman, ny kyrkoherde i Trollhättan med spotifylista, Håjums begravningsplats där varvas mjuka kullar med spegelblanka dammar och en rofylld stämning.

Patos nr 4, julnumret 2020

Patos - december 2020

Måndag 7 december delas Patos, församlingsmagasinet för Trollhättans pastorat ut till hushållen i pastoratet. I julnumret möter du Stridsbergarna, musikern Kristoffer Hedberg, God jul på Secondhand, Ann-Cathrine som är ny chef i Götalunden och mycket annat.

2019

Patos mars 2019

Magasinet delas ut till alla hushåll i Trollhättans pastorat 23-24 mars. Där kan du läsa om Jessica Andersson, kyrkans tusenkonstnärer, så blev pizzan en vacker altartavla, skafferi i trädgården samt gudstjänster, musikarrangemang och mycket annat.

Patos juni 2019

Magasinet delas ut till alla hushåll i Trollhättans pastorat 15-16 juni. Där kan du läsa om Anne & Hasse Andersson som Kämpar med glädje för alla barns lika värde och för varandra, Allan Johansson och kyrkogårdsvandringar och Tina Haettner Blomquist, prästen som flyttat hem efter flera år i Israel. Dessutom mycket annat och ett kalendarium i slutet av tidningen om det som händer inom Svenska kyrkan i Trollhättan.

Patos september 2019

Magasinet delas ut till alla hushåll i Trollhättans pastorat 7-8 september.

Patos - december 2019

Patos är församlingsmagasinet för Trollhättans pastorat som delas ut till hushållen i pastoratet. I julnumret möter du byggare Morgan, Marina som längtar efter juldagens otta och Mostafa som flydde undan IS och mycket mer. Numret delas ut 7-8 december till samtliga hushåll i Trollhättans pastorat, men du kan även läsa den här digitalt.

2018

Patos mars 2018

Magasinet delas ut till alla hushåll i Trollhättans pastorat 24-25 mars. Här kan du läsa om Hippas och dödssynderna, Skara stifts yngsta präst, Camilla, Med respekt för döden - Benny som arbetar på krematoriet i Trollhättan och Påsken försoning.

Patos sommar 2018

Magasinet delas ut till alla hushåll i Trollhättans pastorat 16-17 juni. Här kan du läsa läsa några artiklar om En brobyggare mitt i livet, Daniel Johansson som förvandlade sitt dataintresse till flyktinghjälp, Yngva som drivs av engagemang, Dyrt och heligt om kyrkans olika föremål, utställning och vägkyrka i Trollhättans kyrka och mycket annat.

Patos nr 3 2018 - Höstnummer

Magasinet delas ut till alla hushåll i Trollhättans pastorat 1-2 september. Här kan du läsa läsa några artiklar om racerunnern Marika Vaihinger med sikte på Paris-paralympics 2024, Mitt i sorg och trauma - Sjukhuskyrkan på Näl lämnar ingen ensam, Ny i stan - Nu för Riki den finska traditionen vidare, Ett tuffare klimat - Hur påverkar flyktingpolitiken synen på människovärde?

Patos - julnumret 2018

Magasinet delas ut till alla hushåll i Trollhättans pastorat 8-9 december. Här kan du läsa läsa några artiklar om Rasken, ett liv som NIF-gymnast, många intryck för biskop Åke Bonnier samt julen gudstjänster, musikarrangemang och mycket annat.

2017

Patos mars 2017

Här kan du läsa allt från Polischefen som vägrar se världen i svart eller vitt, Mathistoria och trender, vara med och fira att Kristus är uppstånden, korsord, påskpyssel och mycket annat. Magasinet delas ut till alla hushåll i Trollhättans, Götalundens och Lextorps församlingar helgen 25-26 mars.

Patos sommarnummer 2017

Här kan du läsa allt från Bengt Odeberg - överläkaren med teologi som största hobby, om kyrkovalet 17 september, för kärleks skull, inte bara en räkmack och mycket annat. Magasinet delas ut till alla hushåll i Trollhättans, Götalundens och Lextorps församlingar helgen 10-11 juni.

Patos höstnummer 2017

Klicka nedan för att läsa ett urval av artiklarna i höstens Patos.

Patos julnummer 2017

Magasinet delas ut till alla hushåll i Trollhättans pastorat 9-10 december. Här kan dy läsa om Hadil Zainal, För folkrättens skull Kamp, frustration och styrka mötte Hadil mitt i konflikten. Schyssta klappar, Jonas Helgesson, stjärntecken, julens gudstjänster och mötesplatser med mer.

2016

Patos mars 2016

Här kan du bland annat läsa om entreprenören Magnus Larsson, om Maila Hyvönen som lämnade Finland för Trollhättan och om mammor i Kapstadens kåkstäder

Patos juni 2016

Möt kreativa Therese McDonald, naturintresserade paret Anders och Karin Bohlin och läs om utflykter till Gräsviken.

Patos september 2016

Träffa influencern Wilma, anhörigvårdarna Sylvia och Solveig och läs om händelsen som fick Birgitta att välja diakonyrket

Patos november 2016

Bekanta dig med den mångkulturelle Asbed Kurdian, läs om Trollhättans förste kyrkoherde Magnus Åberg och om Musslan som ger barn en trygg punkt i tillvaron.

2015

Patos första nummer 2015 med Patricia Daoud på bild

Patos - premiärnumret 2015

Läs om brobyggaren Patricia Daoud, Halleröds tryfflar och syskonen Anna och Sylvia i Syskonringen