Dop, konfirmation, bröllop och begravning

Kyrkan vill vara en del av livet i glädje och sorg. Här i Trollhättan finns det fyra kyrkor samt två begravningskapell där dessa kyrkliga handlingar sker.

Den som döps upptas i kyrkans gemenskap och blir ett Guds barn. Varje vecka döps mer än ett tusental barn i Svenska kyrkan i vårt land. Dopet utgör grunden för kyrkotillhörighet i Svenska kyrkan.  Man kan döpas som barn eller vuxen. Dop kan ske i dopgudstjänst på en lördag eller i församlingens
ordinarie söndagsgudstjänst.

Dop

Den som döps upptas i kyrkans gemenskap och blir ett Guds barn. Varje vecka döps mer än ett tusental barn i Svenska kyrkan i vårt land. Dopet utgör grunden för kyrkotillhörighet i Svenska kyrkan. Man kan döpas som barn eller vuxen. Dop kan ske i dopgudstjänst på en lördag eller i församlingens ordinarie söndagsgudstjänst.

Ja! Det är klart att du ska KONFIRMERAS!

Svenska kyrkan i Trollhättan bjuder in dig till ett spännande år som konfirmand där vi tillsammans utforskar livet, Gud och hur allt hänger ihop. Välkommen till ett år med skratt, diskussioner, nya kompisar, läger, gemenskap och en chans att lära dig mer om bibeln, Gud, livet, tron, Jesus och allt det där. Vi erbjuder dig en rad olika alternativ och du ska välja det som passar just dig och dina behov. Alla grupper åker på läger. Längre ned på sidan finns: Anmälan och foldern digitalt samt prästen tankar. Sista anmälningsdag 5 augusti.

Att vigas eller ingå äktenskap är ett sätt att offentligt säga ja till varandra och ett liv tillsammans. Vigselakten i sig är en symbolhandling där vi som par lovar att vi vill älska och satsa helhjärtat på varandra hela livet. Vi ber att kärleken alltid ska finnas mellan oss. Gud är kärleken och all kärlek har ytterst sitt ursprung i Gud.

Bröllop

Det är viktigt att ta farväl. Särskilt viktigt är det vid livets slutliga avsked - döden. Seder i samband med en begravning fyller grundläggande mänskliga behov av trygghet och kontinuitet.

Begravning