Foto: Trollhättans pastorat

Dop, konfirmation, bröllop och begravning

Kyrkan vill vara en del av livet i glädje och sorg. Här i Trollhättan finns det fyra kyrkor samt två begravningskapell där dessa kyrkliga handlingar sker.

Dop Lextorpskyrkan

Dop

Den som döps upptas i kyrkans gemenskap och blir ett Guds barn. Varje vecka döps mer än tusen barn i Svenska kyrkan i vårt land. Dopet utgör grunden för kyrkotillhörighet i Svenska kyrkan.

Ja! Det är klart att du ska KONFIRMERAS!

Svenska kyrkan i Trollhättan bjuder in dig till ett spännande år som konfirmand där vi tillsammans utforskar livet, Gud och hur allt hänger ihop.

Brudbukett i förgrunden och vigselpar i bakgrunden

Bröllop/Vigsel

Att vigas eller ingå äktenskap är ett sätt att offentligt säga ja till varandra och ett liv tillsammans. Vigselakten i sig är en symbolhandling där vi som par lovar att vi vill älska och satsa helhjärtat på varandra hela livet.

Begravning

Det är viktigt att ta farväl. Särskilt viktigt är det vid livets slutliga avsked - döden. Seder i samband med en begravning fyller grundläggande mänskliga behov av trygghet och kontinuitet.