Konfirmationsläger på stiftsgården i Undersvik sommaren 2019
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Ja! Det är klart att du ska KONFIRMERAS!

Svenska kyrkan i Trollhättan bjuder in dig till ett spännande år som konfirmand där vi tillsammans utforskar livet, Gud och hur allt hänger ihop.

Välkommen till en tid med skratt, diskussioner, nya kompisar, läger, gemenskap och en chans att lära dig mer om bibeln, Gud, livet, tron, Jesus och allt det där.

Har du funderingar så är du välkommen att ringa Yvette Andersson, 0520-47 29 71, mailadressen finns längre ned på sidan.

Konfirmationsfolder
Konfirmationsfolder med grupper och annan information blev försenad pga pandeminmen och delades ut i augusti men finns även att läsa här.

Mer info som kan vara bra att känna till:

För vem?
Erbjudandet gäller i första hand dig som går i årskurs 8. Vill du konfirmera dig även om du inte går i årskurs 8, hör av dig till oss.

Dop?
Alla som vill får bli konfirmander. Är du inte döpt eller medlem i Svenska kyrkan så ordnar vi det.

Kostnad
Alla grupper är avgiftsfria för dig. Konfirmationsläsningen betalas av kyrkoavgiften.

Särskilda behov
Har du särskilda behov eller någon typ av funktionsnedsättning, hörselnedsättning eller läs- och skrivsvårigheter, kontakta oss så vi kan hitta en bra lösning för dig. Det kommer även ut en särskild inbjudan i särskolan.

Anmälan
Till grupperna gäller ”först till kvarn” så anmäl dig så snart som möjligt. För att starta en grupp krävs det minst 12 konfirmander. Skicka in din anmälan även om du är sen, vi försöker alltid få med de som vill och eftersträvar att möta dina önskemål.

Du som är konfirmand på annan ort
Om du ska konfirmera dig på en annan ort, t.ex. på läger, vill vi gärna att du meddelar oss det. Då kan du också få en Bibel av oss och information om vad som händer i Trollhättan för ungdomar i kyrkan!

Har du frågor får du redan nu gärna höra av dig till:

Yvette Andersson, 0520-47 29 71, maila Yvette

Ann Vesala, 0520-47 29 54, maila Ann

Prästens tankar

Va’ glad jag är att du läser dessa rader och att just du är sugen på att vara med! Det mesta av det som vi kommer att prata om eller göra under konfirmandåret är sådant som alla tycker är viktigt i livet. Det kan gälla kompisar, kärlek, frågor kring vem man är, Gud, musik, orättvisor, tro eller andra saker som många tänker på men sällan kanske vågar fråga om och diskutera.

För mig är det viktigt att vi har kul ihop när vi träffas och det mesta i kyrkan handlar faktiskt om det: att vara ett gott gäng tillsammans. När man känner att man trivs på en plats är det också lättare att slappna av och både våga skratta och prata om allvarligare saker.

Förmodligen känner du flera som liksom du funderar på att konfirmera sig. I kyrkan träffar man också andra, både konfirmander och ledare, som man lär känna under året. Det är skönt att veta att när vi möts räcker det med att vara den man är. Eller som Christoffer Robin sa, ”Kära Nalle, vad jag tycker om dig!”. ”Det gör jag med!” svarade Puh.

Välkommen till ett fantastiskt och spännande år!

Elisabet

Konfirmandgrupp bakifrån i kåpor vid alter i Trollhättans kyrka
Foto: Anette Melander