Svenska kyrkan Trollhättan

Konfirmation

Du som börjar årskurs 8 under hösten får en inbjudan till konfirmation innan sommaren. Vill du konfirmera dig även om du inte går i årskurs 8, hör av dig till oss.

Under ett antal månader får du som konfirmand vara med om ditt livs resa. Tillsammans med ledare och kompisar får du skratta, diskutera, åka på läger och lära dig mer om Bibeln, Gud, livet, tron och Jesus. Själva processen är innehållet och det är viktigt att vara närvarande på träffarna men också att ta del av kyrkans gudstjänster för att lära sig delta i den. Alla människor är i behov av att ställa sig frågor om livet och livets mening och det är under konfirmationsåret du får möjlighet att lyfta de frågor just du bär på.

Svenska kyrkan i Trollhättan erbjuder en rad olika alternativ där du som konfirmand själv väljer vilket som passar just dig bäst. Alla konfirmandgrupper är GRATIS.

Konfirmandlägren

Det sker ute på Gräsvikens kurs- och lägergård. I naturskön miljö vid Öresjö kommer gruppen att spendera en längre tid tillsammans. Lägren sammansvetsar gruppen lite extra. God mat och god service ges av personalen som arbetar på gården som drivs av Svenska kyrkan i Trollhättan.

Årets grupper

Här hittar du årets folder med de olika grupperna som finns att välja på. Läs mer.

Dopet är grunden till konfirmation. Konfirmation betyder ”bekräfta” och det är dopet du som konfirmand bekräftar. Det handlar om att Gud ger kraft till dig som konfirmand att leva. Du påminns om ditt enorma värde som människa och att Gud och kyrkan är en källa för omsorg och kärlek. Kyrkan är inte som resten av omvärlden där mycket hänger på prestationskrav och konsumtion. Kyrkan är kärleken och omsorgen.

Är du inte döpt eller medlem i Svenska kyrkan ordnar vi det under året. Alla som vill får bli konfirmander. Har du särskilda behov eller någon typ av funktionsnedsättning, hörselnedsättning, läs- eller skrivsvårigheter, kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta en bra lösning för dig.

Har du frågor får du gärna höra av dig till:

Yvette Andersson, 0520-47 29 71, maila Yvette

Beatirce Lundvall, 0520-47 29 65, maila Beatrice