Foto: Alex Giacomini /Ikon

Ja! Det är klart att du ska KONFIRMERAS!

Svenska kyrkan i Trollhättan bjuder in dig till ett spännande år som konfirmand där vi tillsammans utforskar livet, Gud och hur allt hänger ihop.

Välkommen till en tid med skratt, diskussioner, nya kompisar, läger, gemenskap och en chans att lära dig mer om bibeln, Gud, livet, tron, Jesus och allt det där.

Klicka på grupperna nedan för att läsa mer och anmäla dig!

PRÄSTENS TANKAR

Va’ glad jag är att du läser dessa rader och att just du är sugen på att vara med! Det mesta av det som vi kommer att prata om eller göra under konfirmandåret är sådant som alla tycker är viktigt i livet. Det kan gälla kompisar, kärlek, frågor kring vem man är, Gud, musik, orättvisor, tro eller andra saker som många tänker på men sällan kanske vågar fråga om och diskutera.

För mig är det viktigt att vi har kul ihop när vi träffas och det mesta i kyrkan handlar faktiskt om det: att vara ett gott gäng tillsammans. När man känner att man trivs på en plats är det också lättare att slappna av och både våga skratta och prata om allvarligare saker.

Förmodligen känner du flera som liksom du funderar på att konfirmera sig. I kyrkan träffar man också andra, både konfirmander och ledare, som man lär känna under året. Det är skönt att veta att när vi möts räcker det med att vara den man är. Eller som Christoffer Robin sa, ”Kära Nalle, vad jag tycker om dig!”. ”Det gör jag med!” svarade Puh.

Välkommen till ett fantastiskt och spännande år!

Elisabet

Konfirmandgrupp bakifrån i kåpor vid alter i Trollhättans kyrka
Foto: Anette Melander