Dop

Den som döps upptas i kyrkans gemenskap och blir ett Guds barn. Varje vecka döps mer än ett tusental barn i Svenska kyrkan i vårt land. Dopet utgör grunden för kyrkotillhörighet i Svenska kyrkan. Man kan döpas som barn eller vuxen. Dop kan ske i dopgudstjänst på en lördag eller i församlingens ordinarie söndagsgudstjänst.

När du har bestämt dig för att ditt barn ska döpas tar du kontakt med Svenska kyrkans expedition tel: 0520-47 29 00. Ett par veckor före dopet tar prästen kontakt för ett dopsamtal som sker hemma hos er eller i kyrkan . Då går man igenom dopets betydelse och praktiska saker som om ni vill ha faddrar till ert barn, om ni har särskilda önskemål om psalmer eller kanske en solosång eller bibeltext. Dopet i Svenska kyrkan är kostnadsfritt.

Läs mer om själva dopet här.

Om faddrar.

Hur en dopgudstjänst går till.