Patos mars 2018

Här kan du läsa om Hippas och dödssynderna, Skara stifts yngsta präst, Camilla, Med respekt för döden - Benny som arbetar på krematoriet i Trollhättan och påskens försoning.

Nedan finns några artiklar att läsa direkt. Vill du sedan bläddra i hela tidningen digitalt så klickar här.

Patos-Påskens försoning

EN DEL ORD som kärlek, frihet, nåd och fred används ofta men kan vara svåra att förklara. Så här i faste- och påsktid finns det ett sådant begrepp som är avgörande för att man ska förstå var för påsken är en av kyrkans viktigaste högtider. Ordet är försoning.

Patos-Avund Frosseri

Efter 20 år som lärare ville hon dela med sig av sina erfarenheter. Idag närmar sig trollhätteförfattaren Hippas Eriksson 70-strecket i antalet skrivna böcker med fokus på livsinspiration och pedagogik. Hon är nu halvvägs i sitt projekt där hon i sju romaner skildrar de sju dödssynderna. Onsdag 28 mars kl 18.00 kommer hon till Lextorpskyrkan och berättar om sitt projekt.

Patos - Camilla och drömjobbet

Camilla Juhlins väg till prästyrket skiljer sig från de f lesta andra kollegors. Det finns egentligen ingen logisk förklaring. Eller kanske är det precis tvärtom?

Ett helt liv nära döden

– Det viktigaste i det här arbetet är respekt, säger krematorieföreståndaren Benny Andersson, som pensioneras efter 38 år.