Patos - december 2019

Patos är församlingsmagasinet för Trollhättans pastorat som delas ut till hushållen i pastoratet. I julnumret möter du byggare Morgan, Marina som längtar efter juldagens otta och Mostafa som flydde undan IS och mycket mer. Numret delas ut 7-8 december till samtliga hushåll i Trollhättans pastorat, men du kan även läsa den här digitalt.

Förutom ovanstående hittar du mycket annat och ett kalendarium i slutet av tidningen med julens alla gudstjänster inom Svenska kyrkan i Trollhättan

Har du inte fått en egen tidning i brevlådan så kan du besöka Kyrkans hus eller våra kyrkor. Du kan också höra av dig till pastorsexpeditionen 0520-47 29 00, trollhattans.forsamling@svenskakyrkan.se

Hela tidningen finns här som en pdf-fil.

Patos - Byggare Morgan

Han säger att han har kreativitets-ADHD. Och han är tacksam för det. Radioprataren och trollhätteförfattaren Morgan Larsson hittar hela tiden nya perspektiv. Hans nya roman Kistbyggarna har väckt mångas nyfikenhet och uppskattning.

Patos - Upp i Julottan

Ljuskronor i tak och skönsjungande kör. När det vankas julotta i Trollhättans kyrka är stämningsfaktorn hög, menar Marina Lindquist Bild som är präst i Trollhättans församling.

Patos - enkel resa

Det var torsdag natt den 1 oktober 2015 när Mostafa Al Ahmad lämnade hemmet i Manbij i norra Syrien. Kvar blev mamma, pappa och åtta syskon. Nu kämpar Mostafa för att skapa sig ett eget liv i sin nya hemstad Trollhättan.