Patos julnummer 2017

Här kan du läsa om Hadil Zainal, för folkrättens skull. Schyssta klappar, Jonas Helgesson, stjärntecken, julens gudstjänster och mötesplatser med mer.

Nedan finns några artiklar att läsa direkt. vill du sedan bläddra i hela tidningen digitalt så klickar här.

MED FOLKRÄTTEN SOM ENDA VAPEN

År efter år har konflikten mellan Israel och Palestina förblivit olöst. Samtidigt finns det också människor från hela världen som vill bidra till en varaktig fred. Hadil Zainal, 32, från Trollhättan är en av drygt 300 svenskar som engagerat sig som följeslagare i området för att stå upp för de mänskliga rättigheterna. – Trots att människor blir utsatta för så mycket, så finns där en enorm styrka, säger hon.

STJÄRNTECKEN

Nyligen lyssnade jag på ett spännande föredrag om astronomi som handlade om de österländska stjärntydarna, eller de tre vise männen, och vad som fick dem att bege sig från Österns länder till Jerusalem för att leta efter judarnas nyfödde kung.

EN BUTIK FYLLD MED RÄTTVISA

I drygt tre år har Trollhättan haft sin egen Fair Trade Shop, mitt i stan, på Kungsgatan 22. - Det märks att den är uppskattad. Inte minst när det gäller presenter och julklappar. Det känns extra bra att ge bort något som är schysst hela vägen och bidrar till att minska fattigdomen, säger Anette Melander som varit med sedan butiken öppnade i augusti 2014.