Bild på omslaget av Patos nr 1, 2022 med stadsutvecklarna Marcus och Matilda

Patos nummer 1, 2022

I slutet av mars 2022 dyker första numret för året av Patos upp i brevlådorna. Då kan man läsa om centrumutvecklarnas visioner, vårarbete på begravningsplatserna, aktive pensionären Ulf, konferens om trygga stadsdelar och mycket, mycket mer.

Centrumutvecklarna Marcus och Matilda framför fontänen på torget i Trollhättan

Patos - Mötets förenande kraft

De brinner för ett levande centrum och för mötet mellan människor. Nu har Marcus Pallvid och Mathilda Sundberg siktet inställt på att 10-minutersstaden Trollhättan ska bli Årets stadskärna i Sverige 2022.

Barbro Gustavsson på en kyrkbänk i Lextorpskyrkan med altartavlan i bakgrunden

Patos - Trygga stadsdelar i fokus för nationell konferens

En mångkulturell vardag innebär nya förutsättningar även för Svenska kyrkan. Sedan 2015 har Lextorpskyrkan ingått i det nationella nätverket Framtiden bor hos oss. Och i slutet av april är Svenska kyrkan i Trollhättan värd för nätverkets konferens med temat Trygghet i våra stadsdelar.

Ulf Sundberg i blå jacka lutad mot husvägg

Ulf Sundberg – med Patos för kommunikation

När Ulf Sundberg började i april 1990 anade han nog inte att det var starten på ett drygt 30 år långt uppdrag som kommunikatör för Svenska kyrkan i Trollhättan. Han har varit med på resan från den första hemsidan till det ständiga flödet i sociala kanaler.

Kjell omgiven av penséer

Patos - Här växer en färgstark vår

Kylan börjar släppa taget och det vankas högsäsong för gänget som ser till att Götalundens och Håjums begravningsplatser möter våren på bästa sätt.