Foto: Jerry Lövberg

Patos september 2019

Där kan du läsa om Jonas Torrestad, om Kyrkokören som fyller 100 år, om Oliver vill bryta mönstret hos unga killar och Carolina Länsmans tankar om ångest, ensamhet och kriminologi.

Dessutom mycket annat och ett kalendarium i slutet av tidningen om det som händer inom Svenska kyrkan i Trollhättan

Vill du ha en egen tidning så kan du besöka Kyrkans hus eller våra kyrkor. Du kan också höra av dig till pastorsexpeditionen 0520-47 29 00, trollhattans.forsamling@svenskakyrkan.se

Hela tidningen finns här som en pdf-fil.

 

Patos - en estradörs vardag

De flesta känner honom som estradören som är van att fånga en publik med storbandsjazz eller svenska hits i ryggen. Men vardagen handlar om att tillsammans med 30 medarbetare få ihop harmonierna på en av Trollhättans största mötesplatser. – Jag stortrivs. Det här är den perfekta jobbkombon för mig, säger Jonas Torrestad, VD för Folkets Hus Kulturhuset Trollhättan.

Patos - Nyblivna diakonen Carolina Länsman om ångest, ensamhet och kriminologi

Varför begår människor brott? Och vad är betydelsen av förlåtelse och försoning? Det är frågor som Götalundens församlings nyaste diakon Carolina Länsman reflekterar över. Från åren inom kriminalvården är hon van att möta utsatta människor som behöver någon som lyssnar.

Patos - Kyrkokören 100 år

I 100 år har Trollhättans kyrkokör förgyllt gudstjänsterna i Trollhättans kyrka. Det firas med extra mycket sång söndagen den 13 oktober. – Att sjunga håller en pigg, säger Birgitta Bergman Silvferstolpe, som själv firar 60 år i kören.