Foto: Marcus Gustafsson

Sävar, Botsmark, Bullmark, Täfteå och Holmön - i din församling är Svenska kyrkan aldrig långt borta. Välkommen att dela tro, glädje, sorg, ro och gemenskap.

På gång

Inställt: Retreatkväll

Tisdagens planerade retreatkväll är tyvärr inställd på grund av sjukdom. Retreatkvällarna återkommer i början av februari.

2x julkonsert med Joykids och Joyvoice

Lördag 3 december är det dags för församlingens barnkörer att ha julkonsert i Sävar kyrka. Vi räknar med massor av åhörare så därför blir det två konserter i följd. Gratisbiljetterna släpps 21 november - information om hur du lägger vantarna på dem hittar du här!

Täftekören och Seaside Gospel tar julen till Täfteå

Vad får du om du trycker in två körer i Täfteå byakyrka samtidigt? Massiv julstämning och massor av ös! Precis det får du lördag 10 december klockan 16.00 när Täftekören och Seaside Gospel tillsammans med solisten Emma Örnberg bjuder in till julkonsert.

UTSÅLT! Julkonsert med Kalle Moareus och Sävar kyrkokör

Söndag 11 december 18.00 kommer Sävar kyrka att vara fullsatt till sista plats. Alla biljetter är nu tyvärr slut. Fick du ingen biljett hälsar vi dig istället välkommen till någon av församlingens andra fina julkonserter.

Gospeljul med Messengers

Torsdag 15 december 19.00 håller gospelkören Messengers från Vasakyrkan i Umeå julkonsert i Sävar kyrka.

Julkonsert med Canorus och Ungdomskören

Söndag 18 december 18.00 har du en sista chans att gå på julkonsert i Sävar kyrka. Denna kväll får vi lyssna på både äldre och yngre sångare från Sävar när välkända Canorus får sällskap av nystartade Ungdomskören från Sävaråkyrkan och Sävar EFS.

Veckans webbandakt

Söndag 27 november – Första söndagen i advent

Varje år är ett nådens år, det är aldrig försent! Det säger prästen Ingrid Hammarberg i söndagsandakten som denna vecka sänds från Bygdeå kyrka. Men vi börjar med att lyssna till Andreas Öbergs improvisation över psalmen Bereden väg för Herran medan det första adventsljuset tänds. Missa inte heller unga sångerskan Lovina Mattsson som avslutar andakten med att sjunga psalmen 609, Advent är mörker och kyla. Sjung gärna med tillsammans med henne.

Din hjälp behövs

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Församlingsliv

Församlingsexpeditionen

Till församlingens expedition är du välkommen med dina frågor om allt från medlemskap i Svenska kyrkan till bokning av dop, vigsel eller begravning. I huset har också de många av de som arbetar i församlingen sina kontor.

Musikverksamhet

Musiken är en viktig del av församlingens liv, då den sprider glädje, ger tröst och hjälper människor att lovsjunga Gud.

Ideell i Sävar-Holmöns församling

Församlingens största resurs är dess medlemmar och Din insats är värdefull!

En kvinnlig diakon med grön frimärksskjorta och diakonemblem om halsen står i dörröppningen och välkomnar en besökare.

Samtal och stöd

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Konfirmation

Inga frågor om tro eller livet är dumma eller konstiga och under konfan får du fråga om vad du vill. Tillsammans med andra får du chansen att fundera, skratta, gråta och få minnen för livet.

Jobba hos oss!

Nu har vi en ledig prästtjänst i Sävar. Visst vill du komma hit?

Vill du jobba i en församling med gott arbetsklimat och där det finns plats att tänka både nytt och stort tillsammans med andra? En plats där du får göra skillnad. Då ska du komma till oss i Sävar-Holmöns församling.

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Har du sett något som är trasigt?

FELANMÄLAN Församlingen har många lokaler och ytor att hålla reda på. Därför är det inte säker att vi alltid upptäcker om något gått sönder eller inte fungerar. Hjälp oss genom att klicka här och göra en felanmälan. Då lovar vi att vi ska rätta till felet så snart som möjligt.

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Seminarium: Hur kan kyrkan arbeta på nya sätt för ett mänskligare samhälle?

Publicerad:

Världen förändras i snabb takt och påverkar oss som kyrka. Som ett svar på det växer nya initiativ inom Svenska kyrkan fram, som vill bidra till samhällsförändring på riktigt. Varmt välkommen på seminarium den 25 januari med framträdande forskare och olika röster från Svenska kyrkan.

Interfilms filmpris till Boy from heaven

Publicerad:

Boy from heaven av svenske regissören Tarik Saleh har tilldelats Interfilms pris 2022 vid Nordiska filmdagarna i Lübeck. Svenska kyrkan är en av medlemmarna i Interfilm och finns med i juryn.

Nära livet

Publicerad:

Tony Mellgren är begravningsentreprenör med finskt ursprung. Han har mött många landsmän i sorgesammanhang.

Hopp om liv bortom liv - en betraktelse i allhelgonatid

Publicerad:

Jesus talar ofta om sig själv som ett ljus i mörkret, en påminnelse om Guds synsätt. Där Gud är, där är liv. Hos Gud finns inte mörkret, utan ljus.

Kirkon työntekijät kertovat

Publicerad:

Mikä antaa voimaa työarjessa? Mikä on tärkein työtehtäväsi? Kuusi työntekijää eri puolilta maata kertoo, mikä heitä työssä kantaa ja motivoi.