Foto: Marcus Gustafsson

Sävar-Holmöns församling

Sävar, Botsmark, Bullmark, Täfteå och Holmön - i din församling är Svenska kyrkan aldrig långt borta. Välkommen att dela tro, glädje, sorg, ro och gemenskap.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

På gång

Kalendern - allt som händer i Svenska kyrkan på ett ställe

I webbkalendern hittar du gudstjänster, barnverksamhet, konserter och allt annat som händer i Sävar-Holmöns församling och i hela Svenska kyrkan runt om i landet.

Pulkadag i Klockarbacken

Onsdag 6 mars blir det lovmys för alla åldrar i Sävar. Pulkabacken är redo, skranorna framme och brasan tänd. Svenska kyrkans personal bjuder på varm choklad och marshmallows.

En barnfamilj som leker i snön.

Friluftsdag i Täfteå för alla åldrar

Lördag 9 mars är det sportlovsaktiviter för både barn och vuxna runt om i Täfteå. Du kan prova på skoteråkning, isfiske, skidåkning eller ta en pilgrimspromenad. Dagen slutar med en vinterandakt i Täfteå byakyrka. Kolla in hela programmet här.

Porträttbild på biskop Åsa Nyström i röd ämbetsdräkt och kräkla i handen.

Biskop Åsa Nyström besöker Sävar

Under vecka 11 gästas Sävar-Holmöns församling av biskop Åsa och under hon medverkar i flera gudstjänster och samlingar där du får möjlighet att träffa henne.

60 minuter med biskop Åsa

Torsdag 14 mars klockan 18.00 får du lyssna till ett nära samtal med biskop Åsa Nyström om livet, musik och ledarskapet. Sång och musik blir det så klart också :)

Veckans webbandakt

Söndag 3 mars - Tredje söndagen i fastan

Idag får vi fira andakt i församlingsgården, Öst på stan i Umeå med församlingsherde Christofer Sjödin. Söndagens Tema är Kampen mot ondskan och Christofer pratar om hur vi alla ibland kan känna en slags demon i oss. I Christofers fall kan han ibland känna det när irritationen kommer, en slags cykeldemon när han cyklar och andra människor inte respekterar att vi alla delar utrymmet, både cyklister och gående. Under fastan som nu pågår han har tänkt att han ska försöka sålla bort dessa tankar, och det hjälper honom att tänka mer gott om de människor som ibland är i vägen på cykelbanan. Då känner han en hand på sin axel som säger till honom att inte bli elak och irriterad utan ta det lugnt, hetsa inte upp dig, ta det försiktigt och cykla med lite mer marginal. Känner du igen dig i liknande situationer?

Församlingsliv

En liten bebis blir döpt. En kvinnlig präst håller sin hand på hans huvud.

Dop

Dopet är öppet för alla, såväl barn som vuxna. Dopet är en högtid som är förknippad med glädje. Den som döps blir del av ett större sammanhang; en världsvid kristen gemenskap och Guds stora familj.

Vigsel

Bröllop är fest! Ett minne för livet. Man kan gifta sig på många olika sätt. Det kan vara på stranden, vid sommarstugan, i kapellet eller i kyrkan. Det kan vara en stor fest med många bjudna gäster, det kan vara en enkel och fin stund tillsammans med några få nära vänner.

Begravning

Begravningsgudstjänsten finns till för att säga farväl, för att överlämna en människa till Gud och för att säga tack. Att samlas till begravningsgudstjänst med familj, släkt, vänner och andra nära, är ett sätt att gemensamt stötta varandra och minnas den som lämnat oss.

Konfirmation

Inga frågor om tro eller livet är dumma eller konstiga och under konfan får du fråga om vad du vill. Tillsammans med andra får du chansen att fundera, skratta, gråta och få minnen för livet.

En kvinnlig diakon med grön frimärksskjorta och diakonemblem om halsen står i dörröppningen och välkomnar en besökare.

Samtal och stöd

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Församlingsexpeditionen

Till församlingens expedition är du välkommen med dina frågor om allt från medlemskap i Svenska kyrkan till bokning av dop, vigsel eller begravning. I huset har också de många av de som arbetar i församlingen sina kontor.

Flera fyllda matkassar.

Tuffa tider?

I Sävar-Holmöns församling finns möjlighet att söka rådgivning och akut hjälp från den diakonala kassan när pengarna inte längre räcker till det allra mest nödvändiga.

Jobba hos oss!

En kyrkogårdsarbetare klipper gräset runt gravstenarna med en åkgräsklippare.

Nu söker vi säsongsanställda kyrkogårdsarbetare

Under perioden maj-oktober 2024 behöver vi förstärkning på församlingens kyrkogårdar. Anställningarna sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Kyrkogårdsarbetare med redskap för ogräsrensning.

Nu söker vi en säsongsanställd trädgårdsmästare eller trädgårdsarbetare

Under perioden maj-oktober 2024 behöver vi förstärkning på församlingens kyrkogårdar. Älskar du trädgårdsarbete och har ett öga för detaljer kan du vara perfekt för den här tjänsten. Anställningarna sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Sommarjobb på kyrkogårdarna 2024

Du som är född 2006 och tidigare kan nu söka sommarjobb på någon av våra kyrkogårdar. Läs mer om och sök jobben här senast 17 mars.

Sommarpersonal till kyrkogården på vackra och soliga Homön

Nu söker vi en självgående och engagerad kyrkogårdsarbetare som vill tillbringa sommaren 2024 på Holmön norr om Umeå. Ansökningarna behandlas löpande så skicka din redan idag.

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.


Har du sett något som är trasigt?

FELANMÄLAN Församlingen har många lokaler och ytor att hålla reda på. Därför är det inte säker att vi alltid upptäcker om något gått sönder eller inte fungerar. Hjälp oss genom att klicka här och göra en felanmälan. Då lovar vi att vi ska rätta till felet så snart som möjligt.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Ny rapport hur kyrkans skog påverkas av EU:s klimatlagstiftning

Publicerad:

Svenska kyrkans skogsutredning har gett Magnus Nilsson, miljökonsult och klimatpolitisk analytiker, i uppdrag att analysera hur kyrkans skog påverkas av EU:s nya klimatlagstiftning. Tydligt är att EU:s reglering i högsta grad blir viktigt för kyrkan att fortsätta följa.

Gå med i nätverket för Meningen med mig-ledare

Publicerad:

Nu startas MMM-supporten, ett nätverk där vi möts kring Meningen med mig. Välkommen på en första träff den 22 mars kl. 09-09.45. Nätverket samordnas tillsammans med Sensus studieförbund.

Skogsutredningen vill ha synpunkter från församlingar

Publicerad:

Skogsutredningen vill ha synpunkter om kyrkans skogsförvaltning – särskilt från barn och unga. Utredningen behöver få in synpunkterna senast den 15 maj 2024

Debatt: "Kyrkans kulturarv förfaller om inte staten tar sitt ansvar"

Publicerad:

Statens stöd till vården och underhållet av svenska kyrkobyggnader har under en lång rad år urholkats. Nu riskerar ett unikt, tusenårigt kulturarv att förfalla. Svenska kyrkan har tagit fram ett konkret förslag på hur staten kan ta sitt fulla ansvar. Det skriver ärkebiskop Martin Modéus och generalsekreterare Helén Ottosson Lovén i Altinget.

Skogens betydelse för biologisk mångfald och klimatet – se rundabordssamtal

Publicerad:

I veckan genomförde Skogsutredningen ett första rundabordssamtal med experter. Skogens betydelse för den biologiska mångfalden och klimatet var temat. Här kan du titta på samtalet.