Foto: Marcus Gustafsson

Sävar-Holmöns församling

Sävar, Botsmark, Bullmark, Täfteå och Holmön - i din församling är Svenska kyrkan aldrig långt borta. Välkommen att dela tro, glädje, sorg, ro och gemenskap.

På gång

Kalendern - allt som händer i Svenska kyrkan på ett ställe

I webbkalendern hittar du gudstjänster, barnverksamhet, konserter och allt annat som händer i Sävar-Holmöns församling och i hela Svenska kyrkan runt om i landet.

En kvinnlig präst håller upp sin ena arm mot en skylt på kyrkporten, med texten Kyrkan öppen för andakt.

Sommarandakter på tisdagskvällar

På tisdagskvällar, från 25 juni till 27 augusti, möts vi till sommarandakt i Sävar kyrka. Oavsett om du är bofast, sommargäst eller på genomresa hälsar vi dig välkommen att vara med.

Sommarfika i Klockargården

Är du sugen på lite fika? Varje onsdag klockan 11.00 hela juni, juli och augusti serverar präststudent Jonas Bylund kaffe och en pratstund med den som har lust. Är vädret vackert blir det utefika.

Sommarcafé i Täfteå byakyrka

Fyra onsdagar i juli ordnar Svenska kyrkan och Umeå kommuns landsbygdsnätverk café i Täfteå. Bjud med dig någon eller kom själv och njut av fika på terassen.

Sommargudstjänst vid Berguddens fyr

Söndag 21 juli 11.30. En av många vackra platser på Holmön är Bergudden med sin ståtliga fyr. Denna söndag möts vi här för gudstjänst med havet som altartavla.

Gudstjänst på Ödekyrkogården

Söndag 4 augusti 11.30. Att fira en sommargudstjänst på Holmöns gamla kyrkogård är en mångårig tradition som vi inte bryter i år heller. Välkommen att vara med du också.

En man sitter utomhus och spelar gitarr. Solen skiner.

Musikgudstjänst under Visfestivalen

26-28 juli är det 30-årsjubileum för Visfestivalen på Holmön. Festivalen avslutas med en musikgudstjänst i Holmöns kyrka på söndagsförmiddagen.

Korv, grillost och paprika ligger på en klotgrill.

Grillkväll i Klockarbacken

Torsdagarna 1:a och 15:e augusti 17.30 tänder vi grillarna i Klockarbacken. Ta med det du vill äta och umgås med dem som kommer. Spel och uteaktiviteter för barnen. Vid regn flyttar vi in i Klockargården

Havet ligger lugnt.

Musikgudstjänst med SeaJazz

Söndag 11 augusti 13.00 avslutas jazzfestivalen på Holmön med gudstjänst i Holmöns kyrka. För sången och musiken står kvartetten SMYG med sångerskan Yvonne Renman.

Save the date: Klockarbackens dag

Söndag 25 augusti är det dags! Klockarbacken i Sävar fylls med aktiviter för både stora och små. Hoppborg, bakluckeloppis, musik och sång. Hela programmet hittar du här.

Sommarkurser i akvarellmålning

Tillsammans med Medborgarskolan ordnar Sävar-Holmöns församling två kurser i akvarellmålning i Sävar i sommar, 29-30 juni och 17-18 augusti. Kursledare är konstnären Erik Andersson som bland annat haft utställning på Liljevachs. Läs mer och anmäl dig på Medborgarnkolans hemsida.

Veckans webbandakt

Paus vid altartavlan - söndag 14 juli

Följ med prästen och konstnären Lars Segerstedt in i fem av Umeås kyrkor. Idag handlar hans andakt om altartavlan i andaktsrummet på Norrlands universitetssjukhus.

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan

Församlingsliv

En liten bebis blir döpt. En kvinnlig präst håller sin hand på hans huvud.

Dop

Dopet är öppet för alla, såväl barn som vuxna. Dopet är en högtid som är förknippad med glädje. Den som döps blir del av ett större sammanhang; en världsvid kristen gemenskap och Guds stora familj.

Vigsel

Bröllop är fest! Ett minne för livet. Man kan gifta sig på många olika sätt. Det kan vara på stranden, vid sommarstugan, i kapellet eller i kyrkan. Det kan vara en stor fest med många bjudna gäster, det kan vara en enkel och fin stund tillsammans med några få nära vänner.

Begravning

Begravningsgudstjänsten finns till för att säga farväl, för att överlämna en människa till Gud och för att säga tack. Att samlas till begravningsgudstjänst med familj, släkt, vänner och andra nära, är ett sätt att gemensamt stötta varandra och minnas den som lämnat oss.

Konfirmation

Inga frågor om tro eller livet är dumma eller konstiga och under konfan får du fråga om vad du vill. Tillsammans med andra får du chansen att fundera, skratta, gråta och få minnen för livet.

En kvinnlig diakon med grön frimärksskjorta och diakonemblem om halsen står i dörröppningen och välkomnar en besökare.

Samtal och stöd

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Församlingsexpeditionen

Till församlingens expedition är du välkommen med dina frågor om allt från medlemskap i Svenska kyrkan till bokning av dop, vigsel eller begravning. I huset har också de många av de som arbetar i församlingen sina kontor.

Flera fyllda matkassar.

Tuffa tider?

I Sävar-Holmöns församling finns möjlighet att söka rådgivning och akut hjälp från den diakonala kassan när pengarna inte längre räcker till det allra mest nödvändiga.

Sommarläger i Munkviken 2024

Gillar du sång eller äventyr? I slutet av juni och mitten av augusti kan du få åka med på roliga läger i Munkviken utanför Lövånger. För barn som bor i Sävar-Holmöns församling är en stor del av lägeravgiften subventionerad för att så många som möjligt ska ha råd att åka med.

Har du sett något som är trasigt?

FELANMÄLAN Församlingen har många lokaler och ytor att hålla reda på. Därför är det inte säker att vi alltid upptäcker om något gått sönder eller inte fungerar. Hjälp oss genom att klicka här och göra en felanmälan. Då lovar vi att vi ska rätta till felet så snart som möjligt.

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Kesällä yksinäisyys korostuu 

Publicerad:

Kahdeksan prosenttia yli 16-vuotiaista Ruotsissa tuntee itsensä yksinäiseksi eikä heillä ole läheistä ystävää, jolle puhua. Heitä on yli 600 000. Monille kesäkuukaudet ovat vuoden raskaimpia. Silloin korostuu se, ettei ole kenenkään ajatuksissa tai suunnitelmissa.

Vi vänder inte bort blicken från Gaza

Publicerad:

Ärkebiskop Martin Modéus skriver om situationen i Gaza.

Ärkebiskopens Ukrainatal på Norrmalmstorg

Publicerad:

Idag talade ärkebiskop Martin Modéus på Norrmalmstorg i Stockholm. Detta i samband med Måndagsrörelsen för Ukraina. Utöver ärkebiskopen talade även exempelvis utrikesminister Tobias Billström och tidigare utrikesminister Ann Linde.

Skogsutredningen: Ett teologiskt samtal om andlig hållbarhet

Publicerad:

Två tidigare ärkebiskopar, Antje Jackelén och Anders Wejryd, har på uppdrag av kyrkans skogsutredning tagit fram en teologisk text om betydelsen av andlig hållbarhet. De möts till ett samtal om frågorna med biskop Andreas Holmberg, Stockholms stift och utredaren Göran Enander.

Ärkebiskop Martin på DN Debatt inför EU-valet

Publicerad:

På DN Debatt skriver ärkebiskop Martin med anledning av det stundande EU-valet: ”När EU-valet närmar sig måste samarbete och generositet vara ledstjärnor. Nyckelord som fred, tillit och ömsesidighet hjälper oss att stå fast i det som är EU:s ursprungsidé.”