Våra kyrkor och mötesplatser

Sävar kyrka känner du säkert till men församlingen har också verksamhet i flera andra kyrkor och lokaler. Här hittar du information om byggnaderna, deras historia och hur de används. Välkommen in!

Sävar kyrka

Sävar kyrka invigdes 1934 efter att den gamla brann ner. Här firas gudstjänst varje helg. Kyrkan är öppen alla vardagar mellan klockan 7 och 16.

Holmöns kyrka

Holmön är ett sommarparadis men kyrkan på ön är en mötesplats året runt för både bofasta och sommargäster.

Täfteå byakyrka

Byakyrkan är samlingsplats för både unga och gamla Täftebor. I kyrkan pågår det aktiviteter hela veckan allt från barnträffar till körövningar och gudstjänster.

Bullmarks kyrka

Kapellet, numera Bullmarks kyrka, har legat mitt i byn sedan 1934. Här finns plats för både gudstjänst, barnverksamhet och föreningsliv.

Botsmarks kyrka

Mitt i Botsmark ligger den vita träkyrkan som har plats för både vardag och fest.

Klockargården

Klockargården

Klockargården ä församlingsgård i Sävar där vår största verksamhet bedrivs. Här finns möjlighet till minnesstunder, dopkaffe, bröllopsmiddagar eller hyra för privatbruk. Mycket av vår barnverksamhet bedrivs i dessa lokaler.

Klockarbacken

Klockarbacken i Sävar är hela församlingens utevardagsrum för alla åldrar. I parken bakom Klockargården och kyrkan finns plats för lek, samvaro, musik, kultur, gudstjänster, friskvård och odling.

Församlingsexpeditionen

Till församlingens expedition är du välkommen med dina frågor om allt från medlemskap i Svenska kyrkan till bokning av dop, vigsel eller begravning. I huset har också de många av de som arbetar i församlingen sina kontor.

Andra mötesplatser

Prästgården på Holmön

Prästgården på Holmön ägs idag av en fristående förening på ön men används då och då för församlingens verksamhet.

Hembygdsgården i Sävar

Bredvid kyrkan i Sävar ligger Hembygdsgården, en träffpunkt för föreningar, privatpersoner och företag i bygden.

Bodbyns kapell

Bodbyns EFS har snart funnits i byn i 90 år och har sin verksamhet i missionshuset mitt emot förskolan. Lokalen som tidigare var danslokal togs i bruk av EFS 1946. Föreningen har missionsaftnar, samtalskvällar, fredagscaféer samt advent och sista april caféer.