Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Sävar-Holmöns församling Besöksadress: Forsellsväg 16, 91831 Sävar Postadress: Forsells väg 16, 91831 Sävar Telefon:+46(90)712500 E-post till Sävar-Holmöns församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Om Sävar-Holmöns församling

Sävar-Holmöns församling i Västerbotten tillhör Luleå stift och är en del av Svenska kyrkan. Här finns en närhet både till stad, natur och framför allt fantastiska människor.

Geografiskt ligger Sävar-Holmöns församling strax norr om Umeå och sträcker sig från Holmögadd i öster upp till byarna Floda och Botsmark i väster. Totalt bor det drygt 6 800 invånare i församlingen. (2014-12-31) De största tätorterna är Sävar och Täfteå. Andra orter är Botsmark, Bullmark, Bodbyn, Gravmark och Holmön. 

Församlingen har kyrkor i Sävar, Botsmark, Täfteå och Holmön och vi firar gudstjänster, dop, begravningar och vigslar i alla våra kyrkor. 

Vi har ett brett samarbete med EFS-föreningar i byarna och firar även gudstjänst och kyrkliga handlingar i kapell och bönhus i till exempel Bullmark och Bodbyn.

Utträde ur Svenska kyrkan

Som medlem är du viktig och du bidrar på olika sätt till kyrkans liv och verksamhet. Här får du veta hur du lämnar oss, men också vad kyrkoavgiften och begravningsavgiften som du ser på din deklarationsblankett egentligen är för något.