Kyrkan Play: Video när det passar dig

I Kyrkan Play samlar vi gudstjänster, musik och annat videomaterial från Sävar-Holmöns församling. Titta så ofta du vill och dela gärna innehållet med andra.

Tre män? med lustiga hattar och dyra presenter, en stjärna på himlen, ljuv musik och mötet med ett nyfött barn som förändrade världen. Följ med på en spännande resa till Betlehem (misstänkt likt Sävar) i årets digitala trettondagsdrama.

Play: Följ stjärnan - ett trettondagsdrama

Ring vidare det mänskliga och goda – ring in det nya och löftesrika. Prästen Jonas Nording hälsar det nya året med sin egen version av den berömda nyårsdikten när vi välkomnar året 2021.

Play: Nyårshälsning från klocktornet i Sävar kyrka

Till er alla – en riktigt god jul!

Play: Vid krubban – gemensam julandakt för kyrkorna i Sävar

Sätt dig skönt, tänd ett ljus och följ med på denna digitala samling vid krubban som alla kyrkor i Sävar spelat in tillsammans. Det blir välkända julsånger, en kort reflektion av Isak Samuelsson och ett spännande besök av julens kanske viktigaste bifigur. Till er alla – en riktigt god jul!

När Lena Fagéus, kontraktsprost i södra Västerbotten, tänder det fjärde adventsljuset tänker hon särskilt på familjen. På dig som har en komplicerad relation till din familj och på dig som längtar efter en familj som inte kan träffas. Och så tänker hon högt kring ”den heliga familjen” och Guds blick.

Play: En hälsning inför fjärde advent

Välkommen att fira en digital 4:e advent här på webben. Gudstjänsten som denna söndag sänds från Rosornas kyrka i Hörnefors är ett samarbete mellan församlingarna i Nordmaling, Hörnefors, Sävar och Bygdeå. Du kan se gudstjänsten här från och med klockan 10.00 söndag 20 december.

Play: Digital 4:e adventsgudstjänst

Det har blivit dags att tända det tredje ljuset och denna veckas adventshälsning riktar sig speciellt till alla barn. Till sin hjälp har Lena Fageus, kontraktsprost i södra Västerbotten, grannen Vide.

Play: En hälsning inför tredje advent

Agnes och Paulina Hedman tänder adventsljusen

Play: Digital 3:e adventsgudstjänst

Välkommen att fira en digital 3:e advent här på webben. Gudstjänsten som denna söndag sänds från Sävar kyrka är ett samarbete mellan församlingarna i Nordmaling, Hörnefors, Sävar och Bygdeå.

Lena Fageus, kontraktsprost

Play: En hälsning inför andra advent

Lena Fageus, kontraktsprost i södra Västerbotten, är tillbaka med en ny adventshälsning. Den här gången tänder hon ljusen speciellt för dig som är sjuk eller har en anhörig som är sjuk under advent.

Två ljus tända i adventsljusstake

Play: Digital 2:a adventsgudstjänst

Välkommen att fira en digital 2:a advent här på webben. Gudstjänsten som denna söndag sänds från Bygdeå kyrka är ett samarbete mellan församlingarna i Nordmaling, Hörnefors, Sävar och Bygdeå.

Kontraktsprost Lena Fageus tänder det första adventsljuset

En hälsning inför första advent

Lena Fageus är kontraktsprost för södra Västerbotten. Varje lördagkväll under advent tänder hon ljuset och delar några tankar här på webben. I denna första sändning skickar hon med lite hopp om framtiden.

Play: Digital 1:a adventsgudstjänst

Välkommen att fira en digital 1:a advent här på webben. Gudstjänsten som denna söndag sänds från Nordmalings kyrka är ett samarbete mellan församlingarna i Nordmaling, Hörnefors, Sävar och Bygdeå

Ljus tänds i en ljusbärare

Play: Digital minnesandakt från Sävar kyrka

Vem minns du? I denna webbsända andakt får vi minnas alla dem som lämnat. Musik, poesi, reflektioner och ljuständning där du befinner dig. Andakten finns tillgänglig här från klockan 10.00 fredag 30 oktober.

Vem av oss är störst? Lärjungarnas fråga till Jesus fick inte det svar de kanske väntat sig. Om det får du höra mer om i dagens hemmagudstjänst som leds av prästen Johanna Forsgärde. Välkommen att vara med du också.

Play: Hemmagudstjänst från Sävar kyrka, söndag 16 augusti 2020

Motorvägar, enskilda väga och mötesplatser. Kristoffer Hedman tar hjälp av vägskyltarna när ger sig i kast med söndagens tema. Om han hittar rätt får du veta om du följer med i den här korta hemmagudstjänsten.

Play: Hemmagudstjänst från Sävar kyrka, söndag 2 augusti 2020

På många ställen i bibeln uppmanar Jesus människor att följa honom. Om det pratar Kristoffer Hedman tillsammans med gästerna runt trädgårdsbordet hemma hos Per Rylander. Sitt ner och var med du också.

Play: Hemmagudstjänst från Tavelskäret 19 juli 2020

Juli månads hemmagudstjänster är inspelade hemma i trädgården hos kyrkoherde Per Rylander. Söndagens tema handlar om att inte döma och vi får höra den välkända texten om att strunta i grannens ögonskräp tills vi tagit hand om bjälken i det egna ögat. Inte helt lätt alla gånger.

Play: Hemmagudstjänst från Tavelskäret 5 juli 2020