Other languages with Google Translate

Söndagen den 17 november framförs Tangomässan Abrazo i Biskopsgårdens kyrka. Möt kompositören Yamandú Pontvik som har skrivit musiken till mässan som har framförts både i Sverige och utomlands.

Han skapade en mässa av en kulturkram mellan spansk och finsk tango

Söndag 17 november kl. 16.00 framför fantastiska dansare och musiker en annorlunda och magnifik mässa som präglas av dans, musik och sång.

17/11: Tangomässan ABRAZO framförs i Biskopsgårdens kyrka

Varför måste vi bekänna våra synder? Varför sjunger vi om Guds Lamm och varför hälsar vi på varandra med ett handslag innan nattvarden? Under hösten har vi fyra temamässor i Länsmansgårdens kyrka där du får lära dig mer om de olika gudstjänstmomenten.

Varför gör vi som vi gör i Svenska kyrkan?

Välkommen till en minnesmässa för alla transpersoner som gått före oss och som går med oss nu. Kom och hedra. Kom och hylla! Lyssna och se. Brämaregårdens kyrka torsdag 21 november klockan 18:30.

21/11: Minnesmässa i Brämaregården för att hedra transpersoner

Störst av allt är kärleken och att fira den behöver varken kosta särskilt mycket tid eller pengar. Vi ordnar präst, lokal, musik, vittnen och till och med datum! Gäster, bukett, högtidliga kläder är alla valfria och ni bestämmer själva hur ni vill göra.

14/2: Drop-in-vigsel

Välkommen till Biskopsgårdens kyrka! Under torsdagseftermiddagarna fylls huset av aktiviteter för alla åldrar. Det finns rytmik och körsång för barn, andakt och kvällsmat, samt tillfälle att träffas och samtala för vuxna. Drop-in från klockan 16. Torsdagarna 5 september, 3 oktober, 7 november och 5 december.

Tro, toner och tilltugg

På torsdagar i Brämaregårdens kyrka blir det liv och rörelse, ett

Växthuset i Brämaregården

På torsdagar i Brämaregårdens kyrka blir det liv och rörelse, ett hus med möjlighet att få växa på olika vis. I huset pågår olika typer av verksamheter, samtal och aktiviteter men det finns också rum där du kan sitta för dig själv med en kaffekopp, din bok, dator eller med något hantverk i lugn och ro.

Söndagen den 13 oktober invigdes den nya utemiljön utanför Toleredskyrkan med pompa och ståt. Invigningen firades med en paradmarsch och blåsorkester, tal av kyrkoherden och kyrkorådets ordförande följt av en mässa där kyrkans alla körer medverkade. Efter gudstjänsten bjöds det på specialdesignad tårta i form av frälsarkransens pärlor, som även är temat i den nya utemiljön.

Toleredskyrkans nya utemiljö invigdes

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

Hjälp och stöd

I kalendern här på hemsidan kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag. Allt finns med, från fikastunder och gudstjänster till större konserter. Öppet för alla. Välkommen!

Kalender

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Konsertprogram

Lundby församling is part of the church of sweden

The Church of Sweden is an Evangelical Lutheran church, a national church open to everyone living in Sweden regardless of nationality. It is a place for church services, meetings and dialogue. There are 3,500 churches in Sweden and 13 dioceses, and Lundby församling belongs to the diocese of Gothenburg.

Till Lundby församling skall du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!