Lundby församling Besöks- och postadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Till Lundby församling skall du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

Välkommen att låta döpa dig själv eller ditt barn. Det är bara att "droppa in" – präst och musiker finns på plats och tillsammans utformar ni en fin dopgudstjänst.

15 mars – Drop-in-dop i Tolered

Drömjobbet är ledigt! Lundby församling i Göteborg söker nu en kyrkomusiker till Kyrkbyn-Älvstrandens distrikt. Ansök senast 8 mars.

Är du vår nya kyrkomusiker?

I kalendern här på hemsidan kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag. Allt finns med, från fikastunder och gudstjänster till större konserter. Öppet för alla. Välkommen!

Kalender

Välkommen till vårens bokträffar på BAKA stenugnsbageri i Eriksberg med start den 22 februari! Under varje träff pratar vi om en bok av författaren Ola Larsmo. Vi avslutar med att ses i Rambergskyrkan den 22 april, då vi får möta författaren själv.

START 22/2: Tre böcker – en författare

Sista tisdagen varje månad är det filmklubb i Lundby församlingshem. Nästa tillfälle är tisdagen den 27 februari, då vi ser filmen Inception. Efter filmen finns möjlighet till enkel fika och samtal. Fri entré. Välkommen!

27/2: Filmklubben

I en katastrof behöver människor mat, vatten och tak över huvudet. Men också värdighet och hopp. Därför arbetar vi med psykosocialt stöd som gör att människor kan gå från att överleva till att leva.

Att resa sig starkare – Fastekampanjen 2018

Onsdagsmässan i Länsmansgårdens kyrka bjuder denna gång på vemodiga, hoppfulla, stillsamma och ösiga sånger om ensamhet, bland annat av Tomas Andersson Wij, Jonas Gardell, Mauro Scocco och Bob Dylan samt Malena Furehill (som fram tills nyligen jobbade här i Lundby församling). Välkommen!

28/2: Du är inte ensam

Välkommen på konsert! Musiken har en viktig plats i kyrkan och i Lundby församling är musiklivet rikt och levande. Här har vi samlat information om de större konserter som arrangeras i Lundby.

Konsertprogram

Boka in söndagen den 4 mars! Då ges en spännande föreläsning i Brämaregårdens kyrka av Ann-Christine Ruuth, som bland annat kommer att prata om att få vara sig själv – och tillåta andra att vara det också. Föreläsningen ges inom ramen för Skärningspunkt Brämaregården. Välkommen!

4/3: Ann-Christine Ruuth

Torget framför Länsmanskyrkan och miljön runt omkring har fått ett efterlängtat lyft. Lördagen den 27 januari ägde en festlig invigning rum.

Festlig invigning av nya Länsmanstorget

Nyheter i Lundby församling.

Aktuellt i Lundby

Nyheter i Lundby församling.

Från och med den 1 januari 2018 har församlingen ett nytt kyrkoråd, som utsågs efter kyrkovalet i höstas.

Lundby församlings nya kyrkoråd

Ät lunch och fika i kyrkan! Här finns information från alla distrikt i Lundby församling.

Mat & Café

Vill du sjunga i kör? I Lundby församling finns ett stort antal körer för såväl barn och ungdomar som för vuxna.

Sjung i kör!

Mötas kan vi göra även digitalt! Följ Lundby församling i sociala medier för att få nyheter, bilder och lästips med mera direkt i ditt eget flöde. Här finns plats för frågor, kommentarer och samtal.

Sociala medier

På Svenska kyrkans bönewebb kan du både be en bön och tända ett virtuellt ljus.

Bönewebben

På Svenska kyrkans bönewebb kan du både be en bön och tända ett virtuellt ljus.

Bli medlem

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem! Läs mer här.

Expeditionen

Du bokar dop, vigsel eller begravning samt hyra av församlingens lokaler genom att kontakta Expeditionen, som även kan guida dig rätt om du har andra frågor.

Dopet handlar om att varje människa är född in i ett sammanhang.

Dopet handlar om att varje människa är född in i ett sammanhang.

Träffa nya vänner, åk på läger och fundera över livet & Gud!

Konfirmation i Lundby

Träffa nya vänner, åk på läger och fundera över livet & Gud!

Genom vigseln bekräftas en kärleksrelation mellan två människor, som vill leva sina liv tillsammans.

Vigsel

En begravningsgudstjänst i Svenska kyrkan handlar om att stanna upp inför ett levt liv.

Begravning

Kyrkan kan vara en miljö att hämta kraft i – ett rum för eftertanke, bön och sång. Kom och fira gudstjänst tillsammans med oss!

Gudstjänst

Hurdan är din bild av Gud? Det finns många bilder av hur Gud är, men åtminstone tre bilder är gemensamma för världens kristna.

Gud, Jesus och den Heliga Anden

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.

Om församlingen

Lundby församling omfattar en del av Hisingen i Göteborg. Här finns fem distrikt med sammanlagt sex kyrkor: Biskopsgårdens kyrka, Brämaregårdens kyrka, Länsmansgårdens kyrka, Lundby nya kyrka, Lundby gamla kyrka och Toleredskyrkan.

Distrikt & kyrkor

Prosten Lillös blogg