Lundby församling

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

På gång i Lundby församling

1/3: Världsböndagen

Kyrkorna på Hisingen uppmärksammar tillsammans Världsböndagen med en ekumenisk gudstjänst i Lundby nya kyrka. Talare: Emanuel Furbacken.

En tjej sjunger solo framför en ungdomskör.

Projektkör

Vill du vara med och sjunga i en projektkör på påskdagen? Läs mer här.

En grupp unga kvinnor klädda i vita klänningar med röda band runt midjan.

8/3: Vi går icke under

”Går världen under – jag går icke under”. Välkommen till konsert med kören Ymna, på internationella kvinnodagen.

Information om filmsamtal med texten Fullbokat ovanpå

FULLBOKAT: Livsnära Film

Söndag 17 mars bjuder vi åter in till att se film och sedan samtala om den, i Lundby nya kyrka. Den här gången ser vi Gudar och människor från 2010. OBS! Detta tillfälle är nu fullbokat.

27/3: Stabat Mater

Ett nyskrivet Stabat Mater med vackra melodislingor om det tidlösa temat: moderns sorg över det förlorade barnet.

13/4: Stilla dag

Välkommen till en dag för återhämtning och stillhet. En lördag som ger ny energi för både kropp och själ och som har utrymme för bön, vila och enskilda samtal.

Matfix & Kökstrix

Under kunnig handledning lagar vi god, prisvärd och klimatsmart mat, samtidigt som vi får tips om smarta knep för att lyfta vardagsmaten lite extra. För dig 18+.

Sång & rörelse för kropp och själ

Kom och sjung! Vi sjunger, gör enkla rörelser och andningsövningar, fikar och umgås. För alla åldrar.

Sorgegrupp för dig som mist en förälder

Det är inte ovanligt att undervärdera den sorg och saknad som kommer när man förlorar en förälder. En sorgegrupp kan det vara en hjälp och ett stöd att samtala med andra i samma situation.

Fondsökarträffar

Det finns många fonder och stiftelser att söka pengar ur. Lundby församling bjuder regelbundet in till fondsökarträffar. Läs mer här.

En kvinnlig diakon sitter och samtalar med en kvinna och två småbarn.

Platsannons: Diakon med inriktning barn och familj (100%)

Nu söker vi i Lundby församling en diakon med inriktning barn och familj, med utgångspunkt i det mångkulturella Biskopsgården. Läs mer här och sök senast 4 mars!

Second hand

I Lundby nya kyrka finns en second hand-butik som har kläder och leksaker. Kom och fynda, alla pengar går till ACT Svenska kyrkan.

Två yngre barn i superhjälte-dräkter skrattar mot kameran.

Rytmik

Musik, rytm och sång är en riktig superkraft som utvecklar våra barns sinnen. I Lundby församling finns flera rytmikgrupper för barn 0-6 år. Tillsammans utforskar vi musik och rytm.

Barnkörer Lundby

Musiken har en viktig plats i Svenska kyrkan, så även i Lundby församling. Här finns flera körer för barn. Oavsett var i församlingen ni bor är alla barn välkomna till alla körer.

Livsberättargrupper

Vill du dela din berättelse och lyssna till andras? I Lundby församling finns livsberättargrupper i Toleredskyrkan.

Några personer sitter och samtalar över en kopp kaffe.

Verksamhetsråd

För att ge plats för fler att engagera sig i församlingens arbete skapar vi nu en rad verksamhetsråd, med ambitionen att ta tillvara människors intressen och kunskaper.

Lokalförsörjningsplan och dess konsekvenser

Lundby församlings uppdrag är att vara kyrka för människor i hela församlingen, ett uppdrag som behöver ta sig olika uttryck över tid, beroende på behov och resurser.

Vad händer i Länsmansgården?

Från den 1 juni 2023 har Lundby församling en ny organisation, något som medför en rad förändringar. Bland annat bildas nya, större arbetslag, för att öka stabilitet och kontinuitet i verksamheten.

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar.

Någon att prata med. Boka tid hos Samtalsmottagningen, tel: 0737-738616.

Prata med någon som lyssnar

När vi möter svårigheter i livet kan det hjälpa att prata med någon. Välkommen att boka tid på samtalsmottagningen i Lundby församling. Samtalet är kostnadsfritt.

Ursäkta att jag låter rosslig

Alla behöver någon att prata med. I kyrkan finns det alltid någon som lyssnar. Här finns ett sammanhang och gemenskap för alla, oavsett ålder.

Tre flickor tittar busigt upp bakom en kyrkbänk.

Tack för att du är medlem

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst – och allt däremellan. Genom kyrkoavgiften gör du detta möjligt, tack!

Detta ger medlemskapet

Som medlemmar i Svenska kyrkan verkar vi tillsammans för en gemenskap som stärker, lyfter och ger hopp. Här kan du läsa mer om vad kyrkoavgiften går till.

Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan och värna den biologiska mångfalden.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Om cyberangreppet mot Svenska kyrkan

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Så behandlar Lundby församling personuppgifter

Lundby församlings ambition är att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Behandlingen av personuppgifter regleras av EU:s dataskyddsförordning, GDPR, vars syfte är att stärka varje människas personliga integritet.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva
Foto: Jesper Wahlström/Ikon

Välkommen till gudstjänst

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

En inspelning av en kvinnlig präst under en gudstjänst.

Fira gudstjänst hemifrån

På den här sidan finns länkar för dig som vill fira gudstjänst på hemifrån. Varje vecka sänds gudstjänster från SVT och Sveriges Radio, och det finns digitala gudstjänster att ta del av från församlingar runt om i Sverige.

Dop och vigsel

Närbild på händer som håller en mobiltelefon och är inne på en sida på nätet där man kan boka dop.

Boka dop

Boka dop gör du enkelt här på webben. Här kan du se alla lediga doptider i Lundby församlings kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig. Du är också välkommen att kontakta expeditionen som hjälper dig med din bokning.

Vigsel i kyrkan.

Planera och boka er vigsel

”Dit du går, går också jag och där du stannar, stannar jag.” Stort eller litet, praktfullt eller enkelt. Ni väljer. Det finns inte så många måsten som man tror.

Upptäck kyrkan i appen Kyrkguiden

Med hjälp av Kyrkguiden kan du upptäcka mer än 3 000 kyrkor och platser. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Läs mer om appen

Varje vecka i Lundby församling

Barn och familj

Liten & Stor, rytmik, körer och fritidsgrupper för skolbarn, gudstjänster för små och stora – det finns mycket kul att göra för barn i kyrkan!

Ung i kyrkan

Vill du hänga med kompisar, spela i band, lära dig mer om Gud eller sjunga? Kom till Lundby församling!

Vuxenverksamhet

Det finns något för alla i kyrkan. Gå på föreläsningar, träna svenska eller hjälp andra i språket på språkkafé, sjung i kör, umgås över en bit mat, eller utforska din tro.

Engagera dig

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Att bli medlem, engagera dig som ideell och att ge en gåva är några.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Stöd och samtal

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel prata med en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst. Det finns också en nationell bildtelefonjour på teckenspråk. Där kan döva personer i hela landet samtala direkt med teckenspråkiga präster eller diakoner. Läs mer här.

Någon att prata med. Boka tid hos Samtalsmottagningen, tel: 0737-738616.

Prata med någon som lyssnar

När vi möter svårigheter i livet kan det hjälpa att prata med någon. Välkommen att boka tid på samtalsmottagningen i Lundby församling. Samtalet är kostnadsfritt.

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar.

Person sitter ensam vid en vägg och gömmer ansiktet i armarna.

Stöd i utsatta situationer

Svenska kyrkan kan stötta dig som befinner dig i en utsatt situation. Det kan till exempel handla om att du har självmordstankar, har blivit utsatt för sexuella övergrepp eller upplever våld i en nära relation.

Medlem i Svenska kyrkan

Ett litet rött hjärta av trä står på ett labyrintspel.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

Detta ger medlemskapet

Som medlemmar i Svenska kyrkan verkar vi tillsammans för en gemenskap som stärker, lyfter och ger hopp. Här kan du läsa mer om vad kyrkoavgiften går till.

Kontakta oss

Här finns kontaktuppgifter till Lundby församlings expedition, kyrkoherde, präster och diakoner samt övrig personal. Varmt välkommen att höra av dig!

Hitta kontaktuppgifter här

Lundby församling is part of the Church of Sweden

The Church of Sweden is an Evangelical Lutheran church, a national church open to everyone living in Sweden regardless of nationality. It is a place for church services, meetings and dialogue. There are 3,500 churches in Sweden and 13 dioceses, and Lundby församling belongs to the diocese of Gothenburg.

KAKOR/COOKIES
Kakor/cookies på Lundby församlings hemsida placeras av huvuddomänen, www.svenskakyrkan.se och kakor/cookies faller därför under kyrkokansliets ansvar. Du hittar mer information på svenskakyrkan.se/kakor.