Lundby församling

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

På gång i Lundby församling

Anmäl dig till Konfa 2024/2025

Sommarkonfa i Bohuslän, Fjällkonfa eller Skaparkonfa – vad passar dig bäst? Nu har anmälan till nästa läsårs grupper öppnat. Läs mer här!

Kyrkan på West Pride 2024

Regnbågsmässa, litterär salong eller aktivistiskt broderi - allt är en del av Kyrkan på WestPrides program. I tältet på Kungstorget kan du bland annat ta en pride-selfie.

Fira midsommar i Lundby!

Fira att sommaren är här med midsommarfiranden i Lundby församling. Läs mer här.

Sommarens mötesplatser i Lundby

Välkommen till en stunds gemenskap. Här kan du läsa om sommarens mötesplatser och gemensamma gudstjänster Kyrksommar, samt tider för kyrkbussen som går till och från gudstjänsten i sommar.

Sommarkyrkan Lundby gamla kyrka

Upptäck det levande kulturarvet Lundby gamla kyrka! I sommar är kyrkan öppen för den som vill besöka kyrkan och få en visning och en stunds stillhet. Söndagar kl. 15-18 perioden 7/7-25/8. Läs mer här.

Svenska kyrkan på Frihamnsdagarna

Frihamnsdagarna är ett årligen återkommande arrangemang. Det är en demokratisk mötesplats som är öppen för allmänheten att besöka, där samtal och idéer som leder till förändring kan uppstå. Läs mer här.

Familjeutflykter med Lundby församling

I sommar ordnar Lundby församling familjeutflykter med olika resmål. Fullbokat.

Bussresor i sommar!

Följ med på utflykt och upptäck nya eller gamla smultronställen. Det blir gemenskap och mat tillsammans. Resorna är olika långa och kortare promenader på grusade underlag kan förekomma. Läs mer här.

En ledare står och pratar framför en grupp ungdomar.

Församlingspedagog 100%

Nu söker vi dig som bli en av fem medarbetare i vårt ungdomsteam och som vill vara den som särskilt arbetar med och ansvarar för konfirmandarbetet. Är det du? Läs mer om tjänsten och sök senast 2 september.

Kläder på klädräcke

Second hand-butik

I Lundby nya kyrka finns en second hand-butik med kläder och leksaker, som precis genomgått en uppdatering. Kom och fynda!

Fondsökarträffar

Det finns många fonder och stiftelser att söka pengar ur. Lundby församling bjuder regelbundet in till fondsökarträffar. Läs mer här.

Två yngre barn i superhjälte-dräkter skrattar mot kameran.

Rytmik

Musik, rytm och sång är en riktig superkraft som utvecklar våra barns sinnen. I Lundby församling finns flera rytmikgrupper för barn 0-6 år. Tillsammans utforskar vi musik och rytm.

Barnkörer Lundby

Musiken har en viktig plats i Svenska kyrkan, så även i Lundby församling. Här finns flera körer för barn. Oavsett var i församlingen ni bor är alla barn välkomna till alla körer.

Livsberättargrupper

Vill du dela din berättelse och lyssna till andras? I Lundby församling finns livsberättargrupper i Toleredskyrkan.

Hot om publicering av stulen information

Det har kommit till Svenska kyrkans kännedom att någon hotar att 21 maj 2024 publicera information som stals i samband med cyberangreppet november 2023.

Fem personer ståendes bredvid varandra, tittande in i kameran. Två av dem håller i dokument.

Länsmansgårdens kyrka blir ett allaktivitetshus

Länsmansgårdens kyrkorum är nu taget ur bruk. I december övertar GöteborgsLokaler byggnaden för att skapa en öppen och inkluderande mötesplats, där Lundby församling ingår som en av flera aktörer.

Lokalförsörjningsplan och dess konsekvenser

Lundby församlings uppdrag är att vara kyrka för människor i hela församlingen, ett uppdrag som behöver ta sig olika uttryck över tid, beroende på behov och resurser.

Några personer sitter och samtalar över en kopp kaffe.

Verksamhetsråd

För att ge plats för fler att engagera sig i församlingens arbete skapar vi nu en rad verksamhetsråd, med ambitionen att ta tillvara människors intressen och kunskaper.

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar.

Någon att prata med. Boka tid hos Samtalsmottagningen, tel: 0737-738616.

Prata med någon som lyssnar

När vi möter svårigheter i livet kan det hjälpa att prata med någon. Välkommen att boka tid på samtalsmottagningen i Lundby församling. För dig som är folkbokförd i församlingen. Samtalet är kostnadsfritt.

Ursäkta att jag låter rosslig

Alla behöver någon att prata med. I kyrkan finns det alltid någon som lyssnar. Här finns ett sammanhang och gemenskap för alla, oavsett ålder.

Tre flickor tittar busigt upp bakom en kyrkbänk.

Tack för att du är medlem

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst – och allt däremellan. Genom kyrkoavgiften gör du detta möjligt, tack!

Detta ger medlemskapet

Som medlemmar i Svenska kyrkan verkar vi tillsammans för en gemenskap som stärker, lyfter och ger hopp. Här kan du läsa mer om vad kyrkoavgiften går till.

Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan och värna den biologiska mångfalden.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Välkommen till gudstjänst

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

En inspelning av en kvinnlig präst under en gudstjänst.

Fira gudstjänst hemifrån

På den här sidan finns länkar för dig som vill fira gudstjänst på hemifrån. Varje vecka sänds gudstjänster från SVT och Sveriges Radio, och det finns digitala gudstjänster att ta del av från församlingar runt om i Sverige.

Dop och vigsel

Närbild på händer som håller en mobiltelefon och är inne på en sida på nätet där man kan boka dop.

Boka dop

Boka dop gör du enkelt här på webben. Här kan du se alla lediga doptider i Lundby församlings kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig. Du är också välkommen att kontakta expeditionen som hjälper dig med din bokning.

Vigsel i kyrkan.

Planera och boka er vigsel

”Dit du går, går också jag och där du stannar, stannar jag.” Stort eller litet, praktfullt eller enkelt. Ni väljer. Det finns inte så många måsten som man tror.

Foto: Jesper Wahlström/Ikon

Upptäck kyrkan i appen Kyrkguiden

Med hjälp av Kyrkguiden kan du upptäcka mer än 3 000 kyrkor och platser. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Läs mer om appen

Varje vecka i Lundby församling

Barn och familj

Liten & Stor, rytmik, körer och fritidsgrupper för skolbarn, gudstjänster för små och stora – det finns mycket kul att göra för barn i kyrkan!

Ung i kyrkan

Vill du hänga med kompisar, spela i band, lära dig mer om Gud eller sjunga? Kom till Lundby församling!

Vuxenverksamhet

Det finns något för alla i kyrkan. Gå på föreläsningar, träna svenska eller hjälp andra i språket på språkkafé, sjung i kör, umgås över en bit mat, eller utforska din tro.

Engagera dig

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Att bli medlem, engagera dig som ideell och att ge en gåva är några.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, musikgudstjänster, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om musiken som arrangeras i Lundby församling.

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Stöd och samtal

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel prata med en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst. Det finns också en nationell bildtelefonjour på teckenspråk. Där kan döva personer i hela landet samtala direkt med teckenspråkiga präster eller diakoner. Läs mer här.

Någon att prata med. Boka tid hos Samtalsmottagningen, tel: 0737-738616.

Prata med någon som lyssnar

När vi möter svårigheter i livet kan det hjälpa att prata med någon. Välkommen att boka tid på samtalsmottagningen i Lundby församling. För dig som är folkbokförd i församlingen. Samtalet är kostnadsfritt.

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar.

Person sitter ensam vid en vägg och gömmer ansiktet i armarna.

Stöd i utsatta situationer

Svenska kyrkan kan stötta dig som befinner dig i en utsatt situation. Det kan till exempel handla om att du har självmordstankar, har blivit utsatt för sexuella övergrepp eller upplever våld i en nära relation.

Medlem i Svenska kyrkan

Ett litet rött hjärta av trä står på ett labyrintspel.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

Detta ger medlemskapet

Som medlemmar i Svenska kyrkan verkar vi tillsammans för en gemenskap som stärker, lyfter och ger hopp. Här kan du läsa mer om vad kyrkoavgiften går till.

Om cyberangreppet mot Svenska kyrkan

Två händer skriver på en bärbar dator.

Cyberangreppet 2023–2024

Svenska kyrkan utsattes den 23 november 2023 för ett cyberangrepp, en så kallad ransomware-attack. På denna sida hittar du information om angreppet och efterföljande konsekvenser i form av stulen data.

Så behandlar Lundby församling personuppgifter

Lundby församlings ambition är att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Behandlingen av personuppgifter regleras av EU:s dataskyddsförordning, GDPR, vars syfte är att stärka varje människas personliga integritet.

Kontakta oss

Här finns kontaktuppgifter till Lundby församlings expedition, kyrkoherde, präster och diakoner samt övrig personal. Varmt välkommen att höra av dig!

Hitta kontaktuppgifter här

Lundby församling is part of the Church of Sweden

The Church of Sweden is an Evangelical Lutheran church, a national church open to everyone living in Sweden regardless of nationality. It is a place for church services, meetings and dialogue. There are 3,500 churches in Sweden and 13 dioceses, and Lundby församling belongs to the diocese of Gothenburg.

KAKOR/COOKIES
Kakor/cookies på Lundby församlings hemsida placeras av huvuddomänen, www.svenskakyrkan.se och kakor/cookies faller därför under kyrkokansliets ansvar. Du hittar mer information på svenskakyrkan.se/kakor.