Lundby församling Besöksadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Konsertprogram

Välkommen på konsert i Lundby församling!

Vi samarbetar med Sensus studieförbund.

ARKIV

TIDIGARE KONSERTER I LUNDBY FÖRSAMLING

Orgelmusik för årstiden

Musik av bl a J S Bach, Kurt Wiklander och Louis Vierne.

Kl. 18, Lundby nya kyrka

6 november - Musik & lyrik i Allhelgona

BRÄMAREGÅRDENS KYRKA, KL.16

Minnesgudstjänst.

Söndagen efter Alla Helgons dag - Vårt evighetshopp
I en meditativ gudstjänst med musik, ljuständning och sång får vi tillfälle att tända ljus för dem vi saknar och för hoppet om liv och uppståndelse. I dagens bön ber vi: "Ge oss del av det liv som aldrig dör.”
Damkören Vox Rosae, Rose-Marie Svensson, orgel och piano

28/8 Sensommarkonsert

Musik av bl a,. Aulin, Schubert, Debussy, Stenhammar Piazzolla och Gullin tillsammans med

Bernt Wilhelmsson, piano, Hanna Eliasson, violin och Claes Gunnarsson, cello. (Längd på kvällens program är ca 50 min.)

5/6 - Elin Teilus
Samisk musik och jojk

Elin Teilus är sångerska och jojkare med rötter från Udtja, Jokkmokk samt Göteborg.
Med innerlig och kraftfull röst bjuder Elin på jojkar, sånger, berättelser och magiska improvisationer inspirerade av naturen, människor, djur.
Här kan du få möta kallkällans klara vatten, vindens sus och renarnas kallande i jojkens sätt att minnas det levande här och nu.

Elin Teilus, sång
Anders Waernelius, slagverk
Kören MultiVox
Lars-Magnus Österberg, klaviatur och körledning

5 juni, kl. 18
Biskopsgårdens kyrka

5/6 - Richte mich, Gott

Körkonsert med musik av bl a Mendelssohn, Brahms, Peterson-Berger.
Kom och lyssna när Lundby Motettkör sjunger ett axplock av sin stora repertoar! Både sakrala verk från olika tidsperioder och sånger som hyllar naturen och våren utlovas.

Daniel Björkdahl är dirigent och Avin Omar medverkar med solosång.

5 juni, kl. 18
Lundby nya kyrka

Macuwa spelar i Biskopsgårdens kyrka 8 maj 2016.

8/5 - Macuwa

Egna tolkningar av musik från Malawi, Cuba och Norden!

Macuwa är bandet där Malawisk och Cubansk musik möter en Norsk klarinett och rytmer från Tranemo. Melodierna beblandas med sköna pianoharmonier från Västgötaslätten och texterna bärs fram med en glasklar röst från Värmlands djupaste skogar. Då den svängiga basen från Floda går loss är det ett faktum; en kan inte sitta still.

Allting började vintern 2010 då gruppens sångerska Marie besökte Malawi, som ligger i den sydöstra delen av Afrika. Där kom hon i kontakt med en lokal kvinnokör. Marie spenderade mycket tid tillsammans med dessa kvinnor och hon fick lära sig deras vackra sånger. Åter i Sverige startades ett band där låtarna tog ny form genom de nya arrangemang som bandet skapade tillsammans.

Basisten Johan tillbringade drygt fyra månader på Cuba under våren 2012 där han kom i kontakt med musik bland annat från Yoruba-traditionen, som har sina rötter i Nigeria. Liksom Marie känner Johan att detta är fantastisk musik som bara måste spelas och höras!

Macuwa (SE/NO)
Marie Nilsson - Sång