Lundby församling Besöksadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Körer för vuxna

Vill du börja sjunga i kör på Hisingen? Ta en titt här på våra många körer och kontakta körledaren!

Biskopsgården

MULTIVOX

Vill du…
- utforska din röst?
- sjunga olika genrer – pop, visa, jazz och klassiskt?
- pröva blandade utryckssätt som rörelse, drama, dans, improvisation?
- möta nya människor och tillsammans skapa en spännande kör?

Torsdagar
Kl. 19 - 21
Biskopsgårdens kyrka

Körledare: Lars-Magnus Österberg, tfn: 0707-28 03 41

Brämaregårdens kyrka

VOX ROSAE - DAMKÖR I KVILLEBÄCKEN

En damkör med variationsrik repertoar med sånger ur många genrer och stilarter - allt från gregorianskt till nyare sånger och visor. Vi sjunger oftast i flera stämmor så det är bra om du har lite körvana. Vi håller till i Brämaregårdens kyrka, ett stenkast från Vågmästareplatsen, Kvillebäcken.

Medverkar vid några gudstjänster varje termin.

Onsdagar
Kl. 18.30 – 20:00
Brämaregårdens kyrka

Körledare: Rose-Marie Svensson, tfn: 031-731 68 19

Lundby Motettkör

Blandad vuxenkör med klassisk repertoar och högre tempo.

Kören är ca 30 personer och fokuserar på klassisk kyrklig körmusik. Vi sjunger på konserter och gudstjänster och brukar några gånger per år uppföra oratorier med orkester och solister. På vårkanten brukar vi göra en årlig körresa. Anta utmaningen att ta mer enskilt ansvar som korist och ha kul med oss i en kör med höga ambitioner!

Förutsättningar: Provsjungning. Man skall ha tagit sånglektioner eller motsvarande. God notvana. Kunna ta ansvar för egen instudering. God körvana. Förmåga att kunna hålla sin stämma själv. Antagning endast i den mån vi behåller balans mellan stämmorna.

Körledare: Daniel Björkdahl

LUNDBYKÖREN

Blandad vuxenkör med blandad repertoar och stor sångarglädje!

Lundbykören är Lundby nya kyrkas stora kör med en varierad repertoar. Vi sjunger gärna våra klassiska favoriter men även en hel del annan genre som folkmusik, visor och pop.

Lundbykören söker män som vill vara med i kören!

Vi sjunger i gudstjänster, gör större och mindre konserter – både själva och tillsammans med andra. Lundbykören har nästan alltid plats för nya sångare – du behöver ha körvana och kunna läsa noter hjälpligt.

Just nu söker vi flera manliga sångare.

Kom och låt dig vara en del av fantastiska musikupplevelser i en riktigt stor kör med god gemenskap!

Provsjungning.

Körledare: Veronica Wåhlberg, tfn: 0737-73 86 96

Toleredskyrkan

TOLEREDS TONER

Kören riktar sig till kvinnor och män i alla åldrar som vill vara med och förgylla våra gudstjänster och högtider i Toleredskyrkan. Vi sjunger gärna blandad repertoar och söker för närvarande nya medlemmar.

Tisdagar
Kl 19–20.30
Start hösten 2017:
Toleredskyrkan

Gunilla Forssell Eriksson
Tfn: 0737-73 86 52

Vi samarbetar med Sensus studieförbund.