Meny

Körer för vuxna

Vill du börja sjunga i kör på Hisingen? Ta en titt här på våra många körer och kontakta körledaren!

Biskopsgården

KLUSTER

Kör som sjunger flerstämmiga sånger skrivna i en klassisk tradition – men oftast de som komponerats de senaste 30 åren. Repetitionerna startar alltid med en lång och skön uppvärmning för att hitta fokus, gemenskap, sångteknik och samklang. Vi lär oss sångerna på ett varierat sätt, men läser noter snabbt och månar om bra intonation och precision. Vi satsar på små konserter, ensamma eller ihop med andra, i Biskopsgården och på andra ställen i Göteborg. 

Nya medlemmar välkomnas att provsjunga i mån av plats. Förutsättningar: du bör ha god vana av körsång och noter och kunna ta ansvar för egen instudering. Du bör även ha förmåga att kunna hålla din stämma själv.

Måndagar 
Kl. 18.30–21.15.
Biskopsgårdens kyrka 

Körledare: Helena Fornegård, tfn: 0737-738986 

 

Brämaregårdens kyrka

VOX ROSAE - DAMKÖR I KVILLEBÄCKEN

En damkör med variationsrik repertoar med sånger ur många genrer och stilarter - allt från gregorianskt till nyare sånger och visor. Vi sjunger oftast i flera stämmor så det är bra om du har lite körvana. Vi håller till i Brämaregårdens kyrka, ett stenkast från Vågmästareplatsen, Kvillebäcken.

Medverkar vid några gudstjänster varje termin.

Onsdagar    
Kl. 18.30–20.00
Brämaregårdens kyrka

Körledare: Rose-Marie Svensson, tfn: 031-731 68 19

Lundby nya kyrka

Lundby Motettkör

Kören har en klassisk repertoar med något högre tempo, består av cirka 30 personer och fokuserar på klassisk kyrklig körmusik. Vi sjunger på konserter och gudstjänster och brukar några gånger per år uppföra oratorier med orkester och solister. På vårkanten brukar vi göra en årlig körresa. Anta utmaningen att ta mer enskilt ansvar som korist och ha kul med oss i en kör med höga ambitioner!

Förutsättningar: Provsjungning. Du skall ha tagit sånglektioner eller motsvarande. God notvana. Kunna ta ansvar för egen instudering. God körvana. Förmåga att kunna hålla din stämma själv. Antagning endast i den mån vi behåller balans mellan stämmorna.

Körledare: Daniel Björkdahl
Lundby nya kyrka 

LUNDBYKÖREN

Lundbykören är en blandad kör med 25-30 medlemmar. Repertoaren är varierad, från klassiskt till folkmusik, och sångarglädjen är stor!

Vi sjunger på gudstjänst några gånger per termin, samt gör större och mindre konserter – både själva och tillsammans med andra. Senast gjorde vi "Jul i Världston" med GAO, och under våren blir det judisk folkmusik, Pergolesis Stabat Mater i arr för kör, samt nyskriven Mässa av Anders Forslund.  Lundbykören har nästan alltid plats för nya sångare, men du behöver provsjunga, ha körvana och kunna läsa noter hjälpligt.

Lundbykören söker män som vill vara med i kören!

Just nu söker vi fler manliga sångare.

Kom och låt dig vara en del av fantastiska musikupplevelser i en riktigt trevlig kör med god gemenskap!

Tisdagar
Kl. 19.00-21.15

Körledare: Andreas Edlund, tfn: 031-731 68 08
Lundby nya kyrka 

Toleredskyrkan

TOLEREDS TONER

Välkommen att sjunga i vår kör! Kören riktar sig till kvinnor och män i alla åldrar som vill vara med och förgylla gudstjänster och högtider i Toleredskyrkan. Vi sjunger en blandad repertoar.

Tisdagar
Kl. 18.45–20.30

Toleredskyrkan

Kontaktperson
Gunilla Forssell Eriksson
Mejla till Gunilla Forssell Eriksson.
Tfn: 031-731 85 43

 

TOLEREDS KAMMARKÖR

En mindre vuxenkör som startade hösten 2018, där du som sångare får ta större ansvar för din egen stämma. Vi kommer att sjunga a capella med en repertoar från olika epoker. Låter det intressant? Hör av dig till Gunilla Forssell Eriksson, körledare!

Förutsättningar: Du behöver ha en god notvana, kunna ta ansvar för din egen instudering och ha förmågan att själv kunna hålla din stämma. Provsjungning. Antagning görs bara om vi behåller balans mellan stämmorna.

Kontaktperson
Gunilla Forssell Eriksson, körledare
Skicka e-post till Gunilla Forssell Eriksson.
Tfn: 031-731 85 43

Vi samarbetar med Sensus studieförbund.