Sjung i kör och musicera

Vill du börja sjunga i kör på Hisingen? Eller spela i en symfoniorkester? Ta en titt här bland körerna i Lundby och kontakta körledaren!

Varje vecka:

En microfon ligger på två röda filthjärtan.

Ensemble Merula

Vokalensemble som sjunger tidig musik.

Körsångare ur kören KLUSTER sjunger

KLUSTER

En vuxenkör som sjunger flerstämmiga sånger a cappella, skrivna i en klassisk körtradition eller utifrån olika folkmusikaliska traditioner. Vi väljer oftast musik från cirka 1960 och framåt.

Vox rosae

En damkör med variationsrik repertoar med sånger ur många genrer och stilarter - allt från gregorianskt till nyare sånger och visor. Vi sjunger oftast i flera stämmor så det är bra om du har lite körvana.

Lundby Motettkör

Kören har en klassisk repertoar med något högre tempo, består av cirka 30 personer och fokuserar på klassisk kyrklig körmusik.

Lundbykören

Lundbykören är en blandad kör med 25-30 medlemmar. Repertoaren är varierad, från klassiskt till folkmusik, och sångarglädjen är stor!

Tolereds toner

Kör för alla oavsett erfarenhet men som vill sjunga enklare stämsång. Både kvinnor och män är välkomna. Kören framträder framförallt i gudstjänster i Toleredskyrkan, men ibland också på andra platser. Kom och prova om det är något för dig! Läs mer här.

Lundbysymfonikerna

Lundbysymfonikerna är Lundby församlings egen symfoniorkester. Orkestern framför både rena orkesterproduktioner och andra verk.

Mässa med tema Disneymusik. Länsmansgårdens kyrka, 2016.

Musik och kör för ungdomar

Är du ungdom och vill spela instrument, sjunga eller sjunga i kör?

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Vi samarbetar med Sensus studieförbund.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan och värna den biologiska mångfalden.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.