Fira gudstjänst

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Alla är välkomna att vara med: unga och gamla, den som är van gudstjänstfirare och den som är ovan. En gudstjänst är alltid öppen för alla.

Det firas olika slags gudstjänster i Lundby församling och du kan läsa mer om dessa nedan.

En inspelning av en kvinnlig präst under en gudstjänst.

Fira gudstjänst hemifrån

På den här sidan finns länkar för dig som vill fira gudstjänst på hemifrån. Varje vecka sänds gudstjänster från SVT och Sveriges Radio, och det finns digitala gudstjänster från församlingar runt om i Sverige.

Mässa runt ljusbäraren

Vi sitter i en ring där vi ser varandras ansikten. Vi formar gudstjänsten tillsammans. Den som vill är sedan med i ett fortsatt samtal kring en bibelberättelse eller en bok.

Öppen kyrka i Biskopsgården

Varje onsdag kl. 13-14.30 är kyrkan öppen för egen bön och ljuständning. Enkel fika finns.

Meditativ mässa i Lundby gamla kyrka

Välkommen till en enkel mässa med tystnad och musik. Söndagar klockan 19.00.

Gudstjänst med Små & Stora

Gudstjänst med Små & Stora är en enkel gudstjänst med sång, psalmer, ord och ibland drama. Här får barnen extra utrymme och bidrar på olika sätt i gudstjänsten.

Ungdomsmässa

Enkel ungdomsmässa i Lundby gamla kyrka med mycket musik och mysig stämning. Torsdagskvällar.

Gudstjänst på äldreboenden

Vi besöker och har andakt eller firar gudstjänst på äldreboenden i församlingen.

Några barn sitter runt ett bord och pysslar.

Söndagsskola i Lundby nya kyrka

De yngres gudstjänst i gudstjänsten! I söndagsskolan kan alla barn som vill gå till barnstugan under gudstjänsten där ledaren har en aktivitet med anknytning till söndagens tema. Varje söndag klockan 11-12.

Ladda ner Kyrkguiden

Håll koll på vad som händer i en kyrka där du befinner dig! Du kan skapa en egen kalender med gudstjänster eller konserter du vill gå på och få en påminnelse så att du inte missar något. Spara Lundby församling som favorit!

Andlighet och fördjupning

Här finns möjlighet för dig som är nyfiken på kristen tro, för dig som vill fördjupa dig i Bibeln och finna stillhet i bönen.

Kyrkor och mötesplatser

Det pågår verksamhet varje dag året runt i kyrkorna och mötesplatserna i Lundby församling. På denna sida kan du läsa mer om vad som är på gång, vem som jobbar där och mer om byggnaderna. Välkommen in!

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.