Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Ändrade restriktioner för gudstjänster och verksamheter från 1 juni

I enlighet med regeringens och Folkhälsomyndighetens lättade restriktioner från 1 juni öppnar Lundby församling för fler gudstjänster och verksamheter under sommaren. Detta kan komma att uppdateras och ändras med kort varsel. Under sommarperioden 13 juni till 15 augusti firas gudstjänst på plats i en av församlingens kyrkor varje söndag kl. 11.00, och kl. 18.00 firas musikgudstjänst. Varje kyrka har ett maxantal för besökare vid gudstjänst utifrån utrymmet i respektive kyrkorum.
Se aktuell information här i kalendern om sommarens gudstjänster och aktiviteter i församlingens olika kyrkor.

Varje kyrka har olika maxantal för deltagare vid dop, vigslar och begravningar, men vid uthyrning av lokal för exempelvis dopkaffe eller minnesstund får det vara max 8 personer. För närvarande äger inga begravningar rum i Lundby gamla kyrka.

Vi samarbetar med Sensus studieförbund.

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar. Den 2/7–11/8 har diakonimottagningen sommaruppehåll och tar inte emot några besök, men det går bra att tala in ett meddelande på telefonsvararen.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

Lundby församling är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.