Engagera dig

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Att bli medlem, engagera dig som ideell och att ge en gåva är några.

Engagera dig ideellt

Engagera dig ideellt i Svenska kyrkan! Vad vill du bidra med? Som medarbetare är du en viktig del i att skapa en församling som välkomnar varje människa. Tillsammans är vi mycket mer!

Ung ideell

I Lundby församling finns många verksamheter med uppgifter där du som ung behövs och kan göra en insats.

Handla till någon

Har du möjlighet att köpa ett paket ris eller en schampoflaska till någon annan när du är ute och handlar mat? Lundby församlings diakonimottagning tar tacksamt emot dessa två varor för att kunna skänka vidare. Läs mer här om var och när du kan lämna dina varor.

Vill du skänka en gåva till diakonimottagningen?

Många människor kommer till Lundby församlings diakonimottagning och frågar efter hjälp med mat, hjälp till hyra, elräkning, kläder etc. Vill du vara med och bidra till att vi kan fortsätta hjälpa församlingsbor i Lundby?

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Cykelfixarna

Cykelfixarna är en gratis gör-det-själv-verkstad för alla som behöver laga och serva sin cykel. Välkommen med din cykel till garaget bakom Brämaregårdens kyrka torsdagar kl. 16:30.

Språkcaféer

Vill du bli bättre på att prata svenska? Eller vill du lära ut språket? Det här är ett tillfälle för dig som vill träffa nya människor och mötas över språkgränser.

Mötesplats Lundby nya

Gemenskap och enkelt fika. Samlingar för Liten & Stor och Bibelstudium pågår samtidigt. Onsdagar kl. 13.00-16.00 och fredagar kl. 09.00-12.00. Onsdag 31/8 och fredag 2/9 är Mötesplats Lundby nya stängd.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.