Ung ideell

I Lundby församling finns många verksamheter med uppgifter där du som ung behövs och kan göra en insats.

Det är viktig att få känna sig delaktig och i församlingen finns många öppna mötesplatser där du kan komma när du vill och hinner. Utöver dessa finns det även många verksamheter med uppgifter där du behövs och kan göra en insats.

Vi är bra på olika saker och det finns stor variation på uppgifter, allt från att fixa mat och baka på läger eller till lovverksamhet. Vara med i musikgrupp, att finnas med och ha uppdrag i våra gudstjänster, till att vara ung ledare i någon barngrupp eller konfirmandgrupp.

Som ung ideell medarbetare får du utbildning, handledning samt vara med på happenings tillsammans med andra unga ideella i församlingen. Du får inbjudan till skidresa, inspirationsdagar och att pilgrimsvandra tillsammans på Kristi himmelsfärd.

Nyfiken på att bli ung ideell? Hör av dig!

Är du nyfiken på att bli ung ideell i Lundby församling? 

Andreas  Gertonsson

Andreas Gertonsson

Lundby församling

Chef för ungdomsteamet, Församlingspedagog

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar. Den 2/7–11/8 har diakonimottagningen sommaruppehåll och tar inte emot några besök, men det går bra att tala in ett meddelande på telefonsvararen.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

Lundby församling är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.