Other languages with Google Translate

Symfoniorkester

Lundbysymfonikerna är Lundby församlings egen symfoniorkester. Orkestern framför både rena orkesterproduktioner och andra verk. Lundby nya kyrka är Lundbysymfonikernas "hemmakyrka" och det är här dess flesta konserter äger rum. Ibland framträder orkestern även på andra ställen.

Lundbysymfonikerna

Sedan 2011 finns en klassisk symfoniorkester med sextio personer bland Lundby församlings verksamheter.

Lundbysymfonikerna framför både rena orkesterproduktioner och andra verk, som till exempel oratorier, tillsammans med församlingens körer. Ibland genomförs även samarbeten med andra aktörer.

Lundbysymfonikerna framför både rena orkesterproduktioner och andra verk.

Orkestern har professionella musiker som stämledare, vilket gör att orkestern får stabilitet och att amatörerna utvecklas och inspireras av att spela tillsammans med proffsen.

Dirigent är Daniel Björkdahl och vice dirigent Emanuel Kling.

Starka violiner sökes!

Vi behöver fler starka violiner. Provspelning.

Daniel Björkdahl

Gå på konsert med Lundbysymfonikerna

Lundbysymfonikerna framträder oftast i Lundby nya kyrka men ibland även på andra ställen. Information om orkesterns konserter i Lundby nya kyrka får du bland annat genom Lundby församlings konsertprogram på webben och/eller genom att följa Lundby nya kyrka på Facebook:

Vi samarbetar med Sensus studieförbund.