Foto: Mikael Steisner

Lundbysymfonikerna

Lundbysymfonikerna är Lundby församlings egen symfoniorkester. Orkestern framför både rena orkesterproduktioner och andra verk.

Sedan 2011 finns en klassisk symfoniorkester med sextio personer bland Lundby församlings verksamheter.  Lundby nya kyrka är Lundbysymfonikernas "hemmakyrka" och det är här dess flesta konserter äger rum. Ibland framträder orkestern även på andra ställen. Lundbysymfonikerna framför både rena orkesterproduktioner och andra verk, som till exempel oratorier, tillsammans med församlingens körer. Ibland genomförs även samarbeten med andra aktörer. 

Orkestern har professionella musiker som stämledare, vilket gör att orkestern får stabilitet och att amatörerna utvecklas och inspireras av att spela tillsammans med proffsen.

Dirigent är Daniel Björkdahl och vice dirigent Emanuel Kling.

Torsdagar under terminerna, kontakta dirigent för aktuella datum
Kl. 19.00-21.30 
Lundby nya kyrka

Starka violiner sökes!

Orkestern söker dig som är bra på både att spela och att läsa noter. Provspelning.

Vi samarbetar med Sensus studieförbund.

Lundbykören

Lundbykören är en blandad kör med 25-30 medlemmar. Repertoaren är varierad, från klassiskt till folkmusik, och sångarglädjen är stor!

Lundby Motettkör

Kören har en klassisk repertoar med något högre tempo, består av cirka 25 personer och fokuserar på klassisk kyrklig körmusik.

Sjung i kör och musicera

Vill du börja sjunga i kör på Hisingen? Eller spela i en symfoniorkester? Ta en titt här bland körerna i Lundby och kontakta körledaren!

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i Lundby nya kyrka

Kyrkan är full av liv och rörelse. Vill du sjunga i kör, fika, handla second hand eller lära dig spela orgel?

Vuxenverksamhet

Det finns något för alla i kyrkan. Gå på föreläsningar, träna svenska eller hjälp andra i språket på språkkafé, sjung i kör, umgås över en bit mat, eller utforska din tro.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Ett litet rött hjärta av trä står på ett labyrintspel.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan och värna den biologiska mångfalden.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.

 

 

Lundby församling är miljödiplomerad av Svensk Miljöbas genom SamCert Miljödiplomering.