Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar.

Välkommen till Lundby församlings diakonimottagning

Alla kan hamna i situationer som kan vara svåra att ta sig ur på egen hand.
Vi finns för dig som behöver tillfälligt ekonomiskt stöd, till exempel på grund av försörjningsstöd, låg sjukpenning eller pension. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar i din livssituation. 

Är du svensk medborgare, eller har du svenskt uppehållstillstånd, och är folkbokförd i Lundby församling?

Lundby församlings diakonimottagning kan hjälpa dig med t. ex:

  • Ekonomisk genomgång och hjälp med att göra en budget
  • Praktiskt stöd vid myndighetskontakter
  • Lotsa dig rätt till andra organisationer och myndigheter
  • Hjälp att söka fonder
  • I vissa fall ge ekonomiskt stöd.

Lundby församling vill att alla ska kunna delta i församlingens verksamheter

Om du av ekonomiska skäl inte kan delta i verksamheten – kontakta verksamhetsansvarig eller någon av diakonerna. Det kan finnas möjlighet att vara med utan kostnad.

Är du asylsökande?
Bor du i Sverige utan tillstånd (papperslös)?
Är du medborgare i ett annat EU-land?

Lundby församlings diakonimottagning kan hjälpa dig med t. ex:

  • Församlingens diakoner kan skriva en rekvisition till secondhand-affären Ebbes Hörna.
  • Om du av ekonomiska skäl inte kan delta i Lundby församlings verksamheter – kontakta verksamhetsansvarig eller någon av diakonerna. Det kan finnas möjlighet att vara med utan kostnad.

Boka tid

Du behöver ringa och boka tid för ett personligt möte på diakonimottagningen.
Telefonnummer: 070-743 49 07.

Ditt besök är kostnadsfritt och vi som arbetar på diakonimottagningen har tystnadsplikt.

E-post

Du kan också mejla till diakonimottagningen: lundby.diakonimottagningen@svenskakyrkan.se

Handla till någon

Har du möjlighet att köpa något extra när du är och handlar? Lundby församlings diakonimottagning tar tacksamt emot varor för att kunna skänka vidare. Det kan vara alltifrån konserver eller pasta till tvål och andra hudvårdsprodukter. Läs mer här om var och när du kan lämna dina varor.

Vill du skänka en gåva till diakonimottagningen?

Många människor kommer till Lundby församlings diakonimottagning och frågar efter hjälp med mat, hjälp till hyra, elräkning, kläder etc. Vill du vara med och bidra till att vi kan fortsätta hjälpa församlingsbor i Lundby?

För dig som även är intresserad av samtalsstöd:

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel prata med en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst. Det finns också en nationell bildtelefonjour på teckenspråk. Där kan döva personer i hela landet samtala direkt med teckenspråkiga präster eller diakoner. Läs mer här.

Någon att prata med. Boka tid hos Samtalsmottagningen, tel: 0737-738616.

Prata med någon som lyssnar

När vi möter svårigheter i livet kan det hjälpa att prata med någon. Välkommen att boka tid på samtalsmottagningen i Lundby församling. Samtalet är kostnadsfritt.

MatRätt i Flatås säljer matsvinn, erbjuder arbetsträning och bekämpar matfattigdom:

MatRätt - en social supermarket på Flatås torg

MatRätt är en ny matbutik som drivs av Räddningsmissionen, som kommer att sälja matsvinn, erbjuda arbetsträning och bekämpa matfattigdom. Den som blir medlem får handla mat till mycket låga priser.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan och värna den biologiska mångfalden.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.

 

 

Lundby församling är miljödiplomerad av Svensk Miljöbas genom SamCert Miljödiplomering.