Diakonimottagning öppnar i Lundby församling

Alla kan hamna i situationer som kan vara svåra att ta sig ur på egen hand. Den 24 augusti öppnar Lundby församlings diakonimottagning i Biskopsgårdens kyrka. Där erbjuds socialt, och i vissa fall ekonomiskt, stöd till dig som är folkbokförd i församlingen.

Välkommen till Lundby församlings diakonimottagning

Vi kommer att finnas för dig som behöver tillfälligt ekonomiskt stöd, till exempel på grund av försörjningsstöd, låg sjukpenning eller pension. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar i din livssituation. Under september och oktober har diakonimottagningen fått del av Radiohjälpens fond, vilken vi kan erbjuda i vissa fall.

Lundby församlings diakonimottagning kommer att kunna hjälpa dig med t. ex:

• Ekonomisk genomgång och hjälp med att göra en budget
  • Praktiskt stöd vid myndighetskontakter
  • Lotsa dig rätt till andra organisationer och myndigheter
  • Hjälp att söka fonder
  • I vissa fall ge ekonomiskt stöd.

Boka tid

I augusti finns möjlighet att boka tid i Lundby församlings diakonimottagning, och mer information kommer här på hemsidan.

Välkommen åter!

För mer information kontakta:

Majvor Dahlman

Mer om Majvor Dahlman

Diakon i Biskopsgårdens kyrka.

Lundby församling är miljödiplomerad av Svensk Miljöbas genom Göteborgs Stad. Det är vi stolta över! Läs mer om församlingens miljöarbete.

Diakonimottagning öppnar i Lundby församling

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

Hjälp och stöd