Other languages with Google Translate

Lundby församling Besöks- och postadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Konfa

Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro. På konfan är det okej att fundera och fråga om allt.

Träffa nya vänner, åk på läger och fundera över livet & Gud

Under konfan skapar vi en trygg mötesplats där vi tillsammans i gruppen utforskar livet. Här blandas lek och allvar, diskussioner och övningar. Att gå på konfa ska vara både roligt och lärorikt!

Vi förutsätter inte att du tror på Gud eller kallar dig kristen, men vi hoppas att du är nyfiken på frågor om Gud, kyrkan och livet.

I Lundby församling kan du delta i konfirmationsundervisning under läsåret eller på sommarlovet. Konfan som pågår under läsåret kallas Vardagskonfa och på sommaren finns två alternativ att välja mellan – Sommarkonfa i Bohuslän och Sommarkonfa i storstad.

Det är en plats där du får dela med dig av dina egna tankar och idéer, där det finns folk som lyssnar.

Lukas Ekendal, om det bästa med konfan.

Kostnadsfritt för dig som bor i lundby församling

För dig som bor i Lundby församling är alla alternativ kostnadsfria.

För dig som inte bor i Lundby församling kostar det 3000 kronor att delta i Sommarkonfa i Bohuslän. Övriga alternativ är kostnadsfria även för dig.

För Sommarkonfa, båda alternativen, gäller att det är kostnadsfritt att avboka fram till den 1 februari 2019, därefter tar vi ut en administrativ avgift vid avhopp. (Detta gäller även dig som bor i Lundby församling.)

Sommarkonfa i Bohuslän 2019

Sommarkonfa i Bohuslän inleds med ett helgläger i april. I juni blir det konfirmationsundervisning under några dagar här i Lundby församling. Därefter är det dags för höjdpunkten – sommarlägret i  Bohuslän! Sommarkonfan avslutas med en konfirmationsgudstjänst.

Under sommarlägret bor vi på Ramsviksgården, längst ut i havsbandet i Bohuslän, med strålande utsikt över havet och Hunnebostrand. Gården har egen brygga och badstrand för lata eftermiddagar samt en relaxavdelning i källaren med bastu och fina duschutrymmen.

Vi varvar samtal om livet, kristen tro och hur det är att vara tonåring med bland annat bad och grillkvällar. Någon kväll hyr vi en större båt och åker ut på sälsafari.

• Helgläger 12–14 april på en lägergård i Göteborgsområdet
  • Dagläger 17–20 juni, kl 10–14, Brämaregårdens kyrka
  • Läger 24 juni–3 juli, Ramsviksgården, Hunnebostrand
  • Genrep Fredag 5 juli, kl. 10–14, Lundby nya kyrka
  • Konfirmationsgudstjänst: Lördag 6 juli 2019 i Lundby nya kyrka

På den här sidan finns en länk till anmälan (röd ruta).

Sommarkonfa  i storstad 2019

Puls, rörelse och mångfald – med detta nya konfakoncept tar vi, med utgångspunkt i kristen tro, tillvara Göteborgs multikulturella och mångreligiösa möjligheter när det gäller att uppleva och lära om människors olika erfarenheter av Gud och livet.

Datum: 5-17 augusti 2019

På den här sidan finns en länk till anmälan (röd ruta).

Vardagskonfa 2018/19

Vardagskonfan startar i början av höstterminen. Gruppen träffas en gång i veckan plus att vi åker på två helgläger, ett på hösten och ett på våren. Själva konfirmationsgudstjänsten äger rum i slutet av vårterminen. Gruppen leds av präst och pedagog samt ett par unga ledare, det vill säga äldre tonåringar som konfirmerades för ett eller några år sedan.

TORSDAGAR KL. 16.30–18.30

Plats: Ungdomsvåningen (i Lundby församlingshem, vid Lundby gamla kyrka)

Helgläger: 19–21 oktober
Helgläger: 15–17 mars 2019
Konfirmationsgudstjänst: Lördag 11 maj, Lundby nya kyrka

Förälder? Vi vill träffa dig!

Att ha en konfirmand i familjen kan ställa krav på dig som förälder. Vi uppmuntrar dig att våga diskutera, reflektera och ställa frågor om livet tillsammans med din tonåring! Du kommer att bli inbjuden till träffar under terminens gång.

För att konfatiden ska fungera så bra som möjligt för just ditt barn, behöver vi veta om det är något speciellt som vi kan göra för att förenkla och underlätta konfatiden. Det kan handla om till exempel allergier, funktionsnedsättningar eller dubbelt boende som kan påverka ditt barn i mötet med oss och med andra ungdomar.

Alla är välkomna på konfa! (Du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan)

Konfan är en möjlighet för dig att få veta mer om kristen tro och Svenska kyrkan. Om du eller dina föräldrar är medlemmar i Svenska kyrkan eller inte, spelar ingen roll.

Det är först i samband med konfirmationsgudstjänsten som du behöver bli medlem i Svenska kyrkan. Konfirmation och dop hör samman – det är därför man ska vara döpt på sin konfirmationsdag. Dop och medlemskap hjälper vi dig att lösa under konfatiden.

Ledare på konfan

För att din konfatid ska bli så bra som möjligt, finns ett stort ledarteam. Där ingår präst och pedagog samt ett antal unga ledare, det vill säga äldre tonåringar som konfirmerades för ett eller flera år sedan. De kan fungera som till exempel samtalsledare, musiker eller kökspersonal.

Har du frågor?

Kontakta Henrik Brosché:

Henrik  Brosché

Henrik Brosché

Vi samarbetar med Sensus studieförbund.