Lundby församling Besöksadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Konfa

Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro. Hos oss är det okej att fundera och fråga om allt.

Träffa nya vänner, åk på läger och fundera över livet & Gud

Under konfan skapar vi en mötesplats där vi tillsammans i gruppen utforskar livet. Här blandas lek och allvar, diskussioner och övningar. Vi vill att det ska vara roligt och lärorikt!

Vi i kyrkan tror att Gud finns, men ibland kan det vara svårt att upptäcka Gud. Vi hoppas att du är nyfiken på frågor om Gud, kyrkan och livet. Vi förutsätter inte att du tror eller kallar dig kristen, men vi vill ge dig en chans att ta reda på vem Gud är och vad kristen tro kan vara.

Veckogrupper i Lundby 2017/18

Vilken dag i veckan passar dig bäst?

Grupperna leds av präst och pedagog, samt fyra–sex unga ledare, det vill säga äldre tonåringar som konfirmerades för ett eller några år sedan. Varje grupp kommer också att få besök av vår ungdomsmusiker ett par gånger varje termin.

Måndagar, kl 16.00–18.00
Toleredskyrkan

Att åka på läger för att man hade väldigt roligt och lärde känna många nya människor.

Linnea von Corswant, om det bästa med konfan.
  • Läger: 6–8 oktober
  • Konfirmation: Lördag 28 april, kl. 11.00, Lundby nya kyrka

Onsdagar kl. 16.30–18.30
Prästgården (vid Brämaregårdens kyrka)

• Läger: 22–24 september
  • Konfirmation: Lördag 28 april, kl. 14:00, Lundby nya kyrka

Torsdagar kl. 16.30–18.30
Ungdomsvåningen (vid Lundby gamla kyrka)

• Läger: 29 september –1 oktober
  • Konfirmation: Lördag 5 maj, kl. 11:00, Lundby nya kyrka

Konfan är gratis.

Sommarkonfa 2018

Perfekt för dig som har många aktiviteter på terminerna men ändå vill vara med!

Det är en plats där du får dela med dig av dina egna tankar och idéer, där det finns folk som lyssnar.

Lukas Ekendal, om det bästa med konfan.

Under sommarlägret bor vi på Ramsviksgården, längst ut i havsbandet i Bohuslän, med strålande utsikt över havet och Hunnebostrand. Gården har egen brygga och badstrand för lata eftermiddagar samt en relaxavdelning i källaren med bastu och fina duschutrymmen. Vi har tillgång både till kajaker, rodd- och segelbåtar.

Vi varvar samtal om livet, kristen tro och hur det är att vara tonåring med bad, grillkvällar, fiske och vattensport. Någon kväll hyr vi en större båt och åker ut på sälsafari.

• Helgläger 13–15 april, Lägergård i närheten av Göteborg
  • Dagläger 18–21 juni, kl 10–14, Brämaregårdens prästgård
  • Läger 25 juni–4 juli, Ramsviksgården, Hunnebostrand
  • Genrep 6 juli, kl. 10–14, Lundby nya kyrka
  • Konfirmation lördag 7 juli, kl. 11, Lundby nya kyrka

Konfan är gratis.

Anmäl dig på Konfagbg.se !

Där finns alla grupper i Lundby samlade tillsammans med utbudet för hela Göteborg.

Förälder? Vi vill träffa dig!

Att ha en konfirmand i familjen kan ställa krav på dig som förälder. Vi uppmuntrar dig att våga diskutera, reflektera och ställa frågor om livet tillsammans med din tonåring! Du kommer att bli inbjuden till träffar under terminens gång. Håll utkik efter mer info om de träffar som gäller just dig.

För att konfatiden ska fungera så bra som möjligt för just ditt barn behöver vi veta om det är något speciellt som vi kan göra, för att förenkla eller underlätta tiden vi har tillsammans. Det kan handla om koncentrationssvårigheter, sjukdomar, allergier eller dubbelt boende som kan påverka ditt barn i mötet med oss och med andra ungdomar.

Gratis - oavsett medlemsskap

Erbjudandet om konfirmation gäller alla ungdomar i Lundby församling och är kostnadsfri.

Konfan är en möjlighet för dig som är ungdom att få veta mer om kristen tro och Svenska kyrkan. Om du eller dina föräldrar är medlemmar i Svenska kyrkan eller inte, spelar därför ingen roll.

Ledare

Andreas Gertonsson, Johanna Demander, Magdalena Landin, Hanna Osvald Sahlin och Henrik Brosché är ledare för konfirmationen 2017/18. Dessutom kommer ett antal unga ledare i åldrarna 16 – 20 år att vara med.

Kontaktuppgifter till hela Ungdomsteamet

Har du frågor?

Kontakta Henrik Brosché, tel: 031-731 68 42.

Vi samarbetar med Sensus studieförbund.

Hör av dig med frågor

Har du frågor om konfirmation i  Lundby församling (Länsmansgården, Biskopsgården, Tolered, Lindholmen / Älvstranden, Kvillebäcken, Brämaregården) så kontakta Henrik Brosché, tfn: 031-731 68 42.