Gå på konfa!

Att gå på konfa ska vara både roligt och lärorikt. Ta chansen att träffa nya kompisar, åka på läger, prata om livet – och ha kul!

Ta chansen att träffa nya kompisar, prata om livet – och ha kul!

När ungdomar som har varit med på konfan får frågan om vad som var bäst, är ett av de vanligaste svaren: ”Jag fick nya kompisar.” Många säger också att de under konfan upplevde ”en annan sorts gemenskap” – en gemenskap där de kunde slappna av och vara sig själva. 

Att jag valde att konfirmera mig är något jag är väldigt glad över. Jag fick tid att både tänka och reflektera, men framförallt ha kul. Jag kommer aldrig glömma alla fina minnen och vänner jag fick.

Inga

På konfan pratar vi bland annat om livet och kristen tro. Det kan till exempel handla om skolan, familjen och kompisarna. Det sägs också att sociala medier bidrar till att skapa en bild av att alla andra är lyckliga och perfekta. Kraven på att vara snygg, begåvad och framgångsrik kan kännas väldigt stora och svåra att hantera. Vi skapar en trygg mötesplats, där vi tillsammans i gruppen utforskar livet och får möjlighet att utifrån egna livsfrågor utforska och pröva kristen tro. Här blandas lek och allvar, diskussioner och övningar. Att gå på konfa ska vara både roligt och lärorikt! 

Vi förutsätter inte att du tror på Gud eller kallar dig kristen, men vi hoppas att du är nyfiken på frågor om livet, kyrkan och kristen tro. På den här sidan finns information om de olika konfa-alternativ som Lundby församling erbjuder. Vi hoppas att något av dem passar dig! Du hittar även praktisk information om konfirmationen.

Varmt välkommen på konfa!

 

KONFIRMATION I LUNDBY FÖRSAMLING

Lundby församling erbjuder i nuläget fyra alternativ för dig som vill gå på konfa: Fjällkonfa, Sommarkonfa i Bohuslän, Vardagskonfa och Konfa Lika-Unika. Läs mer om de olika alternativen nedan!

Intresserad av teckenspråkskonfirmation?

Svenska kyrkan i Göteborgs stift samarbetar i verksamhet på minoritets-
språken. Om du är teckenspråkig kan du delta i konfirmation med
prästen Sofie Strid och diakonen Camilla Jansson.
Kontakt: sofie.strid@svenskakyrkan.se

Fjällkonfa 2023

Fjällkonfa är ett alternativ för dig som gillar att upptäcka naturen, är nyfiken på friluftsliv och vill dela gemenskap och samtal om livet och om kristen tro.

Sommarkonfa i Bohuslän 2023

Ett konfaalternativ för dig som vill åka på ett längre sommarläger i Bohuslän. Vi varvar samtal om livet, kristen tro och hur det är att vara tonåring med bad, grillkvällar och fiske.

Vardagskonfa 2022/23

Här träffas vi varje vecka och blir en del av varandras vardag under ett läsår. Vi lär känna varandra och pratar om livet och om kristen tro.

Konfa Lika-Unika

Vartannat år erbjuds konfa för dig med intellektuell funktionsvariation. Går du i grundsärskola eller träningsskola och är född 2006-2008 är du varmt välkommen till den här konfagruppen hösten 2022!

PRAKTISK INFORMATION

Alla är välkomna på konfa! 

För att vara med på konfan behöver du varken vara döpt eller medlem i Svenska kyrkan. Men det behövs för att du ska kunna konfirmeras, det vill säga för att du ska kunna delta i själva konfirmationsgudstjänsten. Konfirmation och dop hör samman – det är därför man ska vara döpt för att konfirmeras. Dop och medlemskap kan vi hjälpa dig med under konfatiden.

Konfa 2022/23 riktar sig främst till dig som är född 2008, men är du nyfiken på konfan är du välkommen att höra av dig oavsett vilken ålder du är i. 

Ledare på konfan

För att din konfatid ska bli så bra som möjligt, finns ett stort ledarteam. Där ingår präst, pedagog och musiker samt ett antal unga ideella, det vill säga äldre tonåringar som konfirmerades för ett eller flera år sedan. De kan fungera som till exempel unga ledare, musiker eller kökspersonal.

Gruppstorlekar

Om en grupp skulle få alltför få eller många ansökningar, erbjuds man en plats i en annan grupp.

Reservation för eventuella ändringar

Vi planerar att genomföra alla konfaalternativ utifrån beskrivningen på den här sidan. Däremot kan förutsättningarna ändras så att vi får ställa om med kort varsel. Tack för er förståelse!

Säkerheten

Vi har ett genomtänkt säkerhetsarbete för all verksamhet och alla läger som genomförs. Alla konfirmander får därför lämna in en hälsodeklaration och godkänna regeldokument för att kunna delta. Dessa ska också signeras av vårdnadshavare.

FÖRÄLDER/Vårdnadshavare
- VI VILL TRÄFFA DIG!

Att ha en konfirmand i familjen kan ställa krav på dig som förälder/vårdnadshavare. Vi uppmuntrar dig att våga diskutera, reflektera och ställa frågor om livet tillsammans med din tonåring! Du kommer att bli inbjuden till föräldramöten under terminens gång.

För att konfatiden ska fungera så bra som möjligt för just ditt barn, behöver vi veta om det är något speciellt som vi kan göra för att förenkla och underlätta konfatiden. Det kan handla om exempelvis allergier, funktionsnedsättningar eller något annat som kan påverka ditt barn i mötet med oss och med andra ungdomar.

ALLA ALTERNATIV ÄR KOSTNADSFRIA

Du som bor i Lundby församling har förtur till plats.

Om Anmälan

Sista anmälningsdag för Vardagskonfa och Konfa Lika-Unika är 29 augusti 2022.
Fjällkonfa och Sommarkonfa i Bohuslän är 14 november 2022.
Därefter tas anmälningar emot i mån av plats. 
  
Avanmälan för Fjällkonfa och för Sommarkonfa i Bohuslän är kostnadsfri fram till 12 mars 2023. Obs!
Efter detta datum tar vi ut en administrativ avgift på 1 500 kronor vid avhopp. 

Är du vuxen och nyfiken på dop och/eller konfirmation?

Läs mer här!

Ungdomsgruppen

Vi håller till i Lundby församlingshem nära Lundby gamla kyrka och vi gör en massa olika saker tillsammans. Framförallt har vi roligt ihop!

Ungdomsmässa

Enkel ungdomsmässa i Lundby gamla kyrka med mycket musik och mysig stämning. Torsdagskvällar.

Vi samarbetar med Sensus studieförbund.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan och värna den biologiska mångfalden.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.