Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Gå på konfa!

Att gå på konfa ska vara både roligt och lärorikt. Ta chansen att träffa nya kompisar, åka på läger, prata om livet – och ha kul!

Ta chansen att träffa nya kompisar, prata om livet – och ha kul!

När ungdomar som har varit med på konfan får frågan om vad som var bäst, är ett av de vanligaste svaren: ”Jag fick nya kompisar.” Många säger också att de under konfan upplevde ”en annan sorts gemenskap” – en gemenskap där de kunde slappna av och vara sig själva.

Många unga människor känner idag stor press och stress. Det kan till exempel handla om skolan, familjen eller kompisarna. Det sägs också att sociala medier bidrar till att skapa en bild av att alla är lyckliga och perfekta. Kraven på att vara snygg, begåvad och framgångsrik kan kännas väldigt stora och svåra att hantera.

Man kunde vara sig själv. Vi lärde oss mycket av varandra och man var aldrig ensam. Det var alltid någon som fanns där på konfan. Konfan har fått mig att förstå mer om meningen med livet.

Izabella

På konfan pratar vi bland annat om de här frågorna. Vi skapar en trygg mötesplats, där vi tillsammans i gruppen utforskar livet. Här blandas lek och allvar, diskussioner och övningar. Att gå på konfa ska vara både roligt och lärorikt!

Vi förutsätter inte att du tror på Gud eller kallar dig kristen, men vi hoppas att du är nyfiken på frågor om livet, kyrkan och kristen tro. På den här sidan finns information om de olika konfa-alternativ som Lundby församling erbjuder. Vi hoppas att något av dem passar dig! Du hittar även praktisk information om konfirmationen.

Varmt välkommen på konfa!

 

KONFIRMATION I LUNDBY FÖRSAMLING

Lundby församling erbjuder i nuläget två alternativ för dig som vill gå på konfa: Sommarkonfa i Bohuslän och Vardagskonfa. Läs mer här nedanför!

Sommarkonfa i Bohuslän 2020

OBS! Sommarkonfa 2020 är fullbokad, men välkommen nästa år!

Konfatiden inleds med en förträff i december 2019, sedan har vi ett förläger i Göteborgsområdet under en helg i april, och i juni träffas vi på hemmaplan, under fyra dagar. Midsommarhelgen är ledig och därefter är det dags för det populära lägret i Bohuslän!

Konfan var något av det bästa jag gjort. Man lärde sig en hel del om bibeln och den kristna tron samtidigt som man utvecklade sin egen tro, och fick många nya vänner. Det är också kul att man efter konfirmationen kan vara kvar som en del av de unga i församlingen och ha samma gemenskap som under konfan.

Ida

Under tio dagars sommarläger bor vi på Ramsviksgården, längst ut i havsbandet i Bohuslän, med strålande utsikt över havet och Hunnebostrand. Gården har egen brygga och badstrand för lata eftermiddagar samt en relaxavdelning i källaren med bastu och fina duschutrymmen. Vi har tillgång till strand, brygga och fotbollsplan. Vi varvar samtal om livet, kristen tro och hur det är att vara tonåring med bad, grillkvällar och fiske. Någon kväll hyr vi en större båt och åker på utflykt.

Gruppen leds av präst och pedagog. Dessutom finns ett antal unga ledare med, det vill säga äldre tonåringar som konfirmerades för ett eller flera år sedan.

viktiga datum

 • Förträff: 1 december 2019
 • Förläger: 17–19 april 2020 (på en lägergård i Göteborgsområdet)
 • Träffar i Lundby församling: 15–18 juni, kl 10.00–14.00
 • Obs: Midsommarhelgen är ledig.
 • Läger i Bohuslän: 21 juni–1 juli Ramsviksgården, Hunnebostrand
 • Genrep inför konfirmation: Fredag 3 juli, kl. 10.00–14.00 i Lundby nya kyrka
 • Konfirmationsgudstjänst: Lördag 4 juli 2020 i Lundby nya kyrka

Vardagskonfa 2019/20

OBS! Anmälan till Vardagskonfa är stängd. 

Det bästa med konfirmationen var att få träffa nya personer och ha kul med dem. Man fikar innan varje träff börjar och man åker på läger. Man lär sig något nytt hela tiden.

Michael

Vardagskonfan startar i början av höstterminen. Du ingår i en grupp som träffas varje vecka. Vi blir helt enkelt en del av varandras vardag under ett läsår! Vi lär känna varandra och vi pratar om livet och om kristen tro. Dessutom åker vi på två helgläger, ett på hösten och ett på våren. Själva konfirmationsgudstjänsten äger rum i slutet av vårterminen. Vi erbjuder två grupper, en på måndagar och en på torsdagar. Blir de för små kommer grupperna att slås ihop till en grupp som träffas på torsdagar. 

Gruppen leds av präst och pedagog samt ett antal unga ledare, det vill säga äldre tonåringar som konfirmerades för ett eller ett par år sedan.

Viktiga datum & tider

 • Två grupper varje vecka: Måndagar 16.00–18.00 eller torsdagar kl. 16.30–18.30
 • Höstläger måndagsgruppen: 8–10 november 2019
 • Höstläger torsdagsgruppen: 18–20 oktober 2019
 • Gemensamt storläger: 20–22 mars 2020
 • Konfirmationsgudstjänst: Lördag 9 maj 2020 Lundby nya kyrka

PRAKTISK INFORMATION

Alla är välkomna på konfa! 

För att vara med på konfan behöver du varken vara döpt eller medlem i Svenska kyrkan. Men det behövs för att du ska kunna konfirmeras, det vill säga för att du ska kunna delta i själva konfirmationsgudstjänsten. Konfirmation och dop hör samman – det är därför man ska vara döpt för att konfirmeras. Dop och medlemskap kan vi hjälpa dig med under konfatiden.

Ledare på konfan

För att din konfatid ska bli så bra som möjligt, finns ett stort ledarteam. Där ingår präst och pedagog samt ett antal unga ledare, det vill säga äldre tonåringar som konfirmerades för ett eller flera år sedan. De kan fungera som till exempel unga ledare, musiker eller kökspersonal.

FÖRÄLDER 
- VI VILL TRÄFFA DIG!

Att ha en konfirmand i familjen kan ställa krav på dig som förälder. Vi uppmuntrar dig att våga diskutera, reflektera och ställa frågor om livet tillsammans med din tonåring! Du kommer att bli inbjuden till träffar under terminens gång.

För att konfatiden ska fungera så bra som möjligt för just ditt barn, behöver vi veta om det är något speciellt som vi kan göra för att förenkla och underlätta konfatiden. Det kan handla om exempelvis allergier, funktionsnedsättningar eller något annat som kan påverka ditt barn i mötet med oss och med andra ungdomar.

GRATIS FÖR DIG SOM BOR I LUNDBY FÖRSAMLING

För dig som bor i Lundby församling är alla konfaalternativ kostnadsfria.

För dig som inte bor i Lundby församling kostar det 3000 kr att delta i Sommarkonfa i Bohuslän. Övriga alternativ är kostnadsfria även för dig.

Om Anmälan

Anmälan till Vardagskonfa 2019/20 och till Sommarkonfa i Bohuslän är nu stängd.
Avanmälan för sommar-alternativet är gratis fram till 1 februari 2020.
Obs! Efter detta datum tar vi ut en administrativ avgift på 1500 kr vid avhopp. 

Är du vuxen och nyfiken på dop och/eller konfirmation?

Läs mer här!

Frågor

Kontakta Tina Larsson:

Tina Larsson

Tina Larsson

Lundby församling

Pedagog, Konfirmandsamordnare

Vi samarbetar med Sensus studieförbund.