Gå på konfa!

Att gå på konfa ska vara både roligt och lärorikt. Ta chansen att träffa nya kompisar, åka på läger, prata om livet – och ha kul! Nu kan du anmäla dig till konfa 2021/2022.

Ta chansen att träffa nya kompisar, prata om livet – och ha kul!

När ungdomar som har varit med på konfan får frågan om vad som var bäst, är ett av de vanligaste svaren: ”Jag fick nya kompisar.” Många säger också att de under konfan upplevde ”en annan sorts gemenskap” – en gemenskap där de kunde slappna av och vara sig själva.

Många unga människor känner idag stor press och stress. Det kan till exempel handla om skolan, familjen eller kompisarna. Det sägs också att sociala medier bidrar till att skapa en bild av att alla är lyckliga och perfekta. Kraven på att vara snygg, begåvad och framgångsrik kan kännas väldigt stora och svåra att hantera.

Det bästa med konfirmationen var att få träffa nya personer och ha kul med dem. Man fikar innan varje träff börjar och man åker på läger. Våra konfaledare har varit snälla, förståndiga och helt enkelt bra. Man lär sig något nytt hela tiden.

Michael

På konfan pratar vi bland annat om de här frågorna. Vi skapar en trygg mötesplats, där vi tillsammans i gruppen utforskar livet. Här blandas lek och allvar, diskussioner och övningar. Att gå på konfa ska vara både roligt och lärorikt!

Vi förutsätter inte att du tror på Gud eller kallar dig kristen, men vi hoppas att du är nyfiken på frågor om livet, kyrkan och kristen tro. På den här sidan finns information om de olika konfa-alternativ som Lundby församling erbjuder. Vi hoppas att något av dem passar dig! Du hittar även praktisk information om konfirmationen.

Varmt välkommen på konfa!

 

KONFIRMATION I LUNDBY FÖRSAMLING

Lundby församling erbjuder i nuläget fyra alternativ för dig som vill gå på konfa: Fjällkonfa, Sommarkonfa i Bohuslän, Vardagskonfa och Konfa Lika-Unika. Läs mer om de olika alternativen nedan!

Intresserad av teckenspråkskonfirmation?
Svenska kyrkan i Göteborgs stift samarbetar i verksamhet på minoritets-
språken. Om du är teckenspråkig kan du delta i konfirmation med
prästen Sofie Strid och diakonen Camilla Jansson.
Kontakt: sofie.strid@svenskakyrkan.se

PRAKTISK INFORMATION

Alla är välkomna på konfa! 

För att vara med på konfan behöver du varken vara döpt eller medlem i Svenska kyrkan. Men det behövs för att du ska kunna konfirmeras, det vill säga för att du ska kunna delta i själva konfirmationsgudstjänsten. Konfirmation och dop hör samman – det är därför man ska vara döpt för att konfirmeras. Dop och medlemskap kan vi hjälpa dig med under konfatiden.

Konfa 2021/22 riktar sig främst till dig som är född 2007, men är du nyfiken på konfan är du välkommen att höra av dig oavsett vilken ålder du är i. 

Ledare på konfan

För att din konfatid ska bli så bra som möjligt, finns ett stort ledarteam. Där ingår präst, pedagog och musiker samt ett antal unga ideella, det vill säga äldre tonåringar som konfirmerades för ett eller flera år sedan. De kan fungera som till exempel unga ledare, musiker eller kökspersonal.

Gruppstorlekar

Om en grupp skulle få alltför få eller många ansökningar, erbjuds man en plats i en annan grupp. En konfirmandgrupp måste bestå av minst sex och max trettio ungdomar.

INFORMATION UTIFRÅN RÅDANDE LÄGE

Vi planerar att genomföra alla konfaalternativ utifrån beskrivningen på den här sidan. Däremot kan förutsättningarna ändras så att vi får ställa om med kort varsel. Tack för er förståelse!

Säkerheten

Vi har ett genomtänkt säkerhetsarbete för all verksamhet och alla läger som genomförs. Alla konfirmander och föräldrar får därför
godkänna regeldokument för att kunna delta.

FÖRÄLDER/Vårdnadshavare
- VI VILL TRÄFFA DIG!

Att ha en konfirmand i familjen kan ställa krav på dig som förälder/vårdnadshavare. Vi uppmuntrar dig att våga diskutera, reflektera och ställa frågor om livet tillsammans med din tonåring! Du kommer att bli inbjuden till föräldramöten under terminens gång.

För att konfatiden ska fungera så bra som möjligt för just ditt barn, behöver vi veta om det är något speciellt som vi kan göra för att förenkla och underlätta konfatiden. Det kan handla om exempelvis allergier, funktionsnedsättningar eller något annat som kan påverka ditt barn i mötet med oss och med andra ungdomar.

GRATIS FÖR DIG SOM BOR I LUNDBY FÖRSAMLING

För dig som bor i Lundby församling är alla konfaalternativ kostnadsfria.
 
För dig som inte bor i Lundby församling kostar det 3 000 kr att delta
i Fjällkonfa och Sommarkonfa i Bohuslän. Övriga alternativ är kostnadsfria även för dig.

Om Anmälan

Sista anmälningsdag för Vardagskonfa och Konfa Lika-Unika är 1 september 2021.
Sista anmälningsdag för Fjällkonfa och Sommarkonfa i Bohuslän är 8 november 2021.
Därefter tas anmälningar emot i mån av plats.

Avanmälan för Fjällkonfa och Sommarkonfa i Bohuslän är kostnadsfri fram till 11 mars 2022.
Obs! Efter detta datum tar vi ut en administrativ avgift på 1500 kr vid avhopp.

Är du vuxen och nyfiken på dop och/eller konfirmation?

Läs mer här!

Vi samarbetar med Sensus studieförbund.