Vigsel

Genom vigseln bekräftas en kärleksrelation mellan två människor, som vill leva sina liv tillsammans. Löften ges inför Gud och inför varandra.

I vigselgudstjänsten omsluts relationen av bön och välsignelse och vigselparet uttalar en ömsesidig vilja att leva tillsammans. Sedan 2009 viger Svenska kyrkan också samkönade par, vilket vi i Lundby församling är väldigt glada för.

Lundby församling är miljödiplomerad av Svensk Miljöbas genom Göteborgs Stad. Det är vi stolta över! Läs mer om församlingens miljöarbete.