Other languages with Google Translate

Lundby församling Besöks- och postadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Vigsel

Genom vigseln bekräftas en kärleksrelation mellan två människor, som vill leva sina liv tillsammans. Löften ges inför Gud och inför varandra.

I vigselgudstjänsten omsluts relationen av bön och välsignelse och vigselparet uttalar en ömsesidig vilja att leva tillsammans. Sedan 2009 viger Svenska kyrkan också samkönade par, vilket vi i Lundby församling är väldigt glada för.

Vill du boka tid för vigsel?

Kontakta expeditionen, tfn: 031-731 68 00.

Därefter kontaktar den tjänstgörande prästen er för ett samtal inför vigseln.

Om ni har frågor eller tankar kring vigseln som ni vill ha svar på tidigt, går det bra att kontakta vigselprästen eller en annan präst i Lundby församling. Expeditionen guidar er rätt!

Plats för vigsel

I Lundby församling finns sex olika kyrkor, som alla har sin karaktär. Besök gärna kyrkorna för att hitta er "favorit", som passar för er högtidsstund. Du kan också kika in och få en "guidad tur" i respektive kyrka här på webben: Biskopsgårdens kyrka, Brämaregårdens kyrka, Lundby gamla kyrka, Lundby nya kyrka, Länsmansgårdens kyrka och Toleredskyrkan. (Stäng av ljudet om du bara vill titta.)

Vill ni vigas på en annan plats än i en av församlingens kyrkor?

Hör av dig till expeditionen med ditt önskemål, det mesta går att ordna!

Hyra lokal i samband med vigseln

Församlingen har många lokaler för uthyrning. Även dessa bokas genom expeditionen

Hindersprövning

I god tid före vigseln behöver ni beställa ett intyg om hindersprövning hos Skatteverket. Ni får då två blanketter (hindersprövningsblankett och vigselblankett) hemskickade. Intyget gäller i fyra månader, och ni ger det till prästen.

Partnerskap – äktenskap

Du som nu lever i registrerat partnerskap kan ändra detta till äktenskap, antingen genom en anmälan till Skatteverket eller genom en vigsel. Ingen hindersprövning behövs, utan ett intyg om att vigselparet ingått registrerat partnerskap i Sverige.

Brudkrona

Församlingen har flera brudkronor som går att låna. Om du vill boka en av dessa, gör du även det genom expeditionen.

Brudkrona finns att låna av Lundby församling, om man vill.
Lundby församling har flera brudkronor att låna ut. Detta är en av dem. Bild: Malin LIngnert