Begravning

Mötet med döden utgör en av människans svåraste livskriser och ger upphov till frågor. Reaktioner av sorg, saknad, ilska och uppgivenhet är vanliga för alla människor vid avgörande livsförändrande händelser, men sorgen är alltid personlig.

När en anhörig avlider kan det kännas skönt att få prata med någon. I Lundby församling finns präster och diakoner att vända sig till för enskilda samtal. Det finns också möjlighet att prata med andra som sörjer i sorgegrupp

Lundby församling är miljödiplomerad av Svensk Miljöbas genom Göteborgs Stad. Det är vi stolta över! Läs mer om församlingens miljöarbete.

Alla kan hamna i situationer som kan vara svåra att ta sig ur på egen hand. Den 24 augusti öppnar Lundby församlings diakonimottagning i Biskopsgårdens kyrka. Där erbjuds socialt, och i vissa fall ekonomiskt, stöd till dig som är folkbokförd i församlingen.

Diakonimottagning öppnar i Lundby församling

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

Hjälp och stöd