30 mars 2019, Östhammar, Sverige: Nydöpta Wilma Märta Julia Bjälmén Rönnqvist i Films kyrka, Dannemorabygdens församling.
Foto: Albin Hillert/Ikon

Vill du eller ditt barn bli döpt?

Dopet handlar om att varje människa är född in i ett sammanhang. Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj – den världsvida kyrkan.

I dopet ges en djupare samhörighet med Gud och en kärlek som bär allt. I dopet ber vi för den som blir döpt. Vi tänder ljus och prästen döper i vatten tre gånger, som man gjort i alla tider och på många platser. Vattnet är livsviktigt för människan och det är också en symbol för livet och för att växa.

Olika maxantal för deltagare vid dop, vigsel och begravning i olika kyrkor.

Enligt regeringens och Folkhälsomyndighetens restriktioner från den 1 juni 2021 får det vara fler än åtta deltagare exklusive personal vid dop, vigsel och begravning i Lundby församling. Maxantalet är olika i olika kyrkor beroende på lokalens utrymme.
För närvarande inga begravningar i Lundby gamla kyrka.
Vid hyra av lokal tillåts max åtta personer. Hör av dig till expeditionen om du har frågor om din bokning: tfn 031-731 68 00

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar. Den 2/7–11/8 har diakonimottagningen sommaruppehåll och tar inte emot några besök, men det går bra att tala in ett meddelande på telefonsvararen.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

Lundby församling är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.