Other languages with Google Translate

Lundby församling Besöks- och postadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Vill du eller ditt barn bli döpt?

Dopet handlar om att varje människa är född in i ett sammanhang. Här finns tradition och nutid, gamla och nya bilder, det stora i det lilla.

Dopet handlar om att varje människa är född in i ett sammanhang. Det finns en djupare samhörighet med Gud och en kärlek som bär allt. I dopet ber vi för den som blir döpt. Vi tänder ljus och prästen döper i vatten tre gånger, som man gjort i alla tider och på många platser. I dopet finns tradition och nutid, gamla och nya bilder, det stora i det lilla.

Boka i förväg eller välj drop-in-dop

Dop kan givetvis bokas i förväg, men Lundby församling erbjuder också regelbundet möjlighet till drop-in-dop.

Boka dop

KONTAKTA EXPEDITIONEN

Kontakta Lundby församlings expedition för att hitta en tid och plats som passar dig/er.

Därefter tar prästen kontakt med dig för att boka tid för dopsamtal. Ni ses för att prata igenom dopgudstjänsten. Prästen går igenom dopgudstjänstens innehåll och ni planerar musik och texter tillsammans.

Vid barndop: Om inte barnets vårdnadshavare är med vid dopet, behöver blanketten för medgivandefyllas i och skrivas under i förväg. Om barnet har två vårdnadshavare, måste båda skriva under.

VAR?

Dopet kan äga rum i en kyrka, hemma eller någon annanstans.

I Lundby församling finns sex olika kyrkor, som alla har sin karaktär. Besök gärna kyrkorna för att hitta din "favorit" som passar för din/er högtidsstund. Du kan ta en guidad, digital ”rundtur” i respektive kyrka här på webben (stäng av ljudet om du bara vill titta):
Biskopsgårdens kyrkaBrämaregårdens kyrkaLundby gamla kyrkaLundby nya kyrkaLänsmansgårdens kyrka och Toleredskyrkan.

Vill du hyra lokal för fika i samband med dopet, kan du göra det till en lägre kostnad.

NÄR?

Varje vecka har vi doptider att erbjuda på lördagar och söndagar i flera av församlingens kyrkor. Vill du hellre ha dopet en annan veckodag, går det givetvis också bra. Hör av dig till expeditionen med dina önskemål om tid och plats!