Närbild på en hand som tillhör en bebis i dopklänning.
Foto: Albin Hillert/Ikon

Vill du eller ditt barn bli döpt?

Dopet handlar om att varje människa är född in i ett sammanhang. Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj – den världsvida kyrkan.

I dopet ges en djupare samhörighet med Gud och en kärlek som bär allt. I dopet ber vi för den som blir döpt. Vi tänder ljus och prästen döper i vatten tre gånger, som man gjort i alla tider och på många platser. Vattnet är livsviktigt för människan och det är också en symbol för livet och för att växa.

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!