Lundby församling Besöksadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Vill du eller ditt barn bli döpt?

Dopet handlar om att varje människa är född in i ett sammanhang. Här finns tradition och nutid, gamla och nya bilder, det stora i det lilla.

Dopet handlar om att varje människa är född in i ett sammanhang. Det finns en djupare samhörighet med Gud och en kärlek som bär allt. I dopet ber vi för den som blir döpt. Vi tänder ljus och prästen döper i vatten tre gånger, som man gjort i alla tider och på många platser. I dopet finns tradition och nutid, gamla och nya bilder, det stora i det lilla.

Vill du boka tid och plats för dop?

När?

Kontakta vår Bokningscentral för att hitta en tid och plats som passar dig. Du kan också lämna ditt nummer så ringer vi upp dig.  Varje vecka har vi doptider att erbjuda på lördagar och söndagar i flera av våra kyrkor. Vill du hellre ha dopet under en annan veckodag går det givetvis bra också.

var?

I församlingen finns sex olika kyrkor, som alla har sin karaktär. Besök gärna kyrkorna för att hitta din "favorit" och som passar för din högtidsstund.

Besök kyrkorna

Du kan också kika in och få en "guidad tur" i respektive kyrka här på webben: Biskopsgårdens kyrka, Brämaregårdens kyrka, Lundby gamla kyrka, Lundby nya kyrka, Länsmansgårdens kyrka och Toleredskyrkan. (Stäng av ljudet om du bara vill titta!)

Vill du hyra lokal för fika i samband med dopet kan du göra det till en lägre kostnad. Även dopdräkt finns att låna, om man så vill.

Hur?

Du bokar dop genom att ringa expeditionen på 031-731 68 50.
Prästen ringer dig för att boka tid för dopsamtal.
Ni ses för att prata igenom dopgudstjänsten – hur tänker du dig dopet? Prästen går igenom dopgudstjänstens innehåll och ni planerar musik och texter tillsammans. Vid barndop: Om inte barnets vårdnadshavare är med vid dopet så behöver blanketten för samtycke(pdf) fyllas i.

Sen är det dags för själva dopet!