Dop och konfirmation för vuxna

Vill du samtala med andra om livet och kristen tro? Vill du bli delta i undervisning om kristen tro och kanske även döpas? Det är inte för sent! I Lundby församling finns flera alternativ för dig.

I Lundby församling finns flera sammanhang för samtal om livet och kristen tro, där vuxendop och ”vuxenkonfirmation” har en självklar plats. Här ges du möjlighet att få och fördjupa kunskaper om kristen tro, utifrån just dina förutsättningar.

Vägen fram till dopet kan se olika ut för olika människor, och inom ramen för de koncept som nämns nedan finns stor möjlighet till individuell anpassning. Du kan självklart också kontakta någon av församlingens övriga präster om dop och om att fördjupa dina kunskaper om kristen tro.

Brämaregårdens kyrka finns Vuxenintro, där Mässa på andra våningen utgör en viktig del. Det går också bra att delta i mässan utan att delta i övriga delar av Vuxenintro.

Länsmansgårdens kyrka kan du delta i Nyfiken på kristen tro, en kurs som riktar sig speciellt till vuxna som vill lära sig mer och samtala om den kristna tron samt eventuellt döpas.

Varmt välkommen!

Lundby församling är miljödiplomerad av Svensk Miljöbas genom Göteborgs Stad. Det är vi stolta över! Läs mer om församlingens miljöarbete.

Alla kan hamna i situationer som kan vara svåra att ta sig ur på egen hand. Den 24 augusti öppnar Lundby församlings diakonimottagning i Biskopsgårdens kyrka. Där erbjuds socialt, och i vissa fall ekonomiskt, stöd till dig som är folkbokförd i församlingen.

Diakonimottagning öppnar i Lundby församling

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

Hjälp och stöd