Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Lundby församling Besöks- och postadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Dop och konfirmation för vuxna

Vill du samtala med andra om livet och kristen tro? Vill du bli döpt eller konfirmerad som vuxen? Det är inte för sent.

I Brämaregårdens kyrka finns ett sammanhang för samtal om livet och kristen tro, där vuxendop och vuxenkonfirmation har en självklar plats. 

Mässa på andra våningen är en enkel gudstjänst med nattvard och i anslutning till den samtalar vi om kristen tro och om livet. Det är en fast utgångspunkt för Lundby församlings dop/konfirmation för vuxna. Där ges möjlighet att få och fördjupa kunskaper om kristen tro utifrån egna förutsättningar.

Du kan även delta i Vuxenintro, där mässa på andra våningen utgör en del. (Men det går bra att delta i mässan, utan att delta i övriga delar av Vuxenintro.)

Om du är intresserad tar du kontakt med Susanne, så gör vi tillsammans upp vad som passar dig. Det finns möjlighet att vara med under både längre och kortare tid, eftersom olika människor har olika väg fram till dop och konfirmation. Du kan självklart också kontakta någon av församlingens övriga präster.

Kontaktperson

Susanne Rikner, präst, tfn: 031-731 68 05

Michaela passerar affischen på anslagstavlan på väg till och från spårvagnen. Varje gång är det något med den där affischen som stör henne. (...) Nu ringer hon lite irriterat och undrar "Vad är det här, vad sysslar ni med?"

& Växa, nr 3 2013 Tidningen &

"Pyskolog utan ord"

Bild: Malin Lingnert

I numret & Växa (Tidningen &) berättar Michaela Matsdotter om hur hon börjarde gå till Brämaregårdens samtalsgrupp, som sedan ledde till att hon konfirmerade sig som vuxen. "För mig var den en utbildning i kristendom jag tackade ja till - jag ville åt orden och referenserna."