Konfirmation för vuxna, Brämaregårdens kyrka.
Foto: Malin Lingnert

Dop och konfirmation för vuxna

Vill du samtala med andra om livet och kristen tro? Vill du bli delta i undervisning om kristen tro och kanske även döpas? Det är inte för sent! I Lundby församling finns flera alternativ för dig.

I Lundby församling finns flera sammanhang för samtal om livet och kristen tro, där vuxendop och ”vuxenkonfirmation” har en självklar plats. Här ges du möjlighet att få och fördjupa kunskaper om kristen tro, utifrån just dina förutsättningar.

Vägen fram till dopet kan se olika ut för olika människor, och inom ramen för de koncept som nämns nedan finns stor möjlighet till individuell anpassning. Du kan självklart också kontakta någon av församlingens övriga präster om dop och om att fördjupa dina kunskaper om kristen tro.

Brämaregårdens kyrka finns Vuxenintro, där Mässa på andra våningen utgör en viktig del. Det går också bra att delta i mässan utan att delta i övriga delar av Vuxenintro. 

Länsmansgårdens kyrka kan du delta i Nyfiken på kristen tro, en kurs som riktar sig speciellt till vuxna som vill lära sig mer och samtala om den kristna tron samt eventuellt döpas. 

Varmt välkommen!

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar. Den 2/7–11/8 har diakonimottagningen sommaruppehåll och tar inte emot några besök, men det går bra att tala in ett meddelande på telefonsvararen.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

Lundby församling är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.