Other languages with Google Translate

Dop och konfirmation för vuxna

Vill du samtala med andra om livet och kristen tro? Vill du bli delta i undervisning om kristen tro och kanske även döpas? Det är inte för sent! I Lundby församling finns flera alternativ för dig.

I Lundby församling finns flera sammanhang för samtal om livet och kristen tro, där vuxendop och ”vuxenkonfirmation” har en självklar plats. Här ges du möjlighet att få och fördjupa kunskaper om kristen tro, utifrån just dina förutsättningar.

Vägen fram till dopet kan se olika ut för olika människor, och inom ramen för de koncept som nämns nedan finns stor möjlighet till individuell anpassning. Kontakta Susanne eller Nicole för att få veta mer! Du kan självklart också kontakta någon av församlingens övriga präster om dop och om att fördjupa dina kunskaper om kristen tro.

Brämaregårdens kyrka finns Vuxenintro, där Mässa på andra våningen utgör en viktig del. (Men det går bra att delta i mässan utan att delta i övriga delar av Vuxenintro.) Kontaktperson: Susanne Rikner.

Länsmansgårdens kyrka kan du delta i Nyfiken på kristen tro, en kurs som riktar sig speciellt till vuxna som vill lära sig mer och samtala om den kristna tron samt eventuellt döpas. Kontaktperson: Nicole Marinkova.

Varmt välkommen!

lästips!

”Michaela passerar affischen på anslagstavlan på väg till och från spårvagnen. Varje gång är det något med den där affischen som stör henne. (...) Nu ringer hon lite irriterat och undrar 'Vad är det här, vad sysslar ni med?' ”

Bild: Malin Lingnert

I en artikel med rubriken ”Psykolog utan ord” berättar Michaela Matsdotter om hur hon började gå till Brämaregårdens samtalsgrupp, vilket sedan ledde till att hon konfirmerade sig som vuxen. Artikeln publicerades i & Växa (Tidningen &, nr 3/2013). Klicka på länken för att komma till en digital version av hela tidningen, artikeln om Michaela finns på sidorna 4-5.

"För mig var den en utbildning i kristendom jag tackade ja till – jag ville åt orden och referenserna."

Bild: Malin Lingnert

Till Lundby församling skall du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!