Konfirmation för vuxna, Brämaregårdens kyrka.
Foto: Malin Lingnert

Dop och konfirmation för vuxna

Vill du samtala med andra om livet och kristen tro? Vill du bli delta i undervisning om kristen tro och kanske även döpas? Det är inte för sent! I Lundby församling finns flera alternativ för dig.

I Lundby församling finns flera sammanhang för samtal om livet och kristen tro, där vuxendop och ”vuxenkonfirmation” har en självklar plats. Här ges du möjlighet att få och fördjupa kunskaper om kristen tro, utifrån just dina förutsättningar.

Vägen fram till dopet kan se olika ut för olika människor, och inom ramen för de koncept som nämns nedan finns stor möjlighet till individuell anpassning. Du kan självklart också kontakta någon av församlingens övriga präster om dop och om att fördjupa dina kunskaper om kristen tro.

Brämaregårdens kyrka firas Mässa runt ljusbäraren med plats för reflektion och fördjupning.

Länsmansgårdens kyrka kan du delta i Nyfiken på kristen tro, en kurs som riktar sig speciellt till vuxna som vill lära sig mer och samtala om den kristna tron samt eventuellt döpas. 

Varmt välkommen!

Andlighet och fördjupning

Här finns möjlighet för dig som är nyfiken på kristen tro, för dig som vill fördjupa dig i Bibeln och finna stillhet i bönen.

Lär dig mer om kristen tro

Vill du lära dig mer och samtala med andra om den kristna tron? Då kan kursen "Nyfiken på kristen tro" vara något för dig! Vi träffas i Länsmansgårdens kyrka.

Präster

Kontaktuppgifter till alla präster som arbetar i Lundby församling.

Drop-in-dop

Drop-in-dop betyder att du inte behöver boka i förväg. Dopet är personligt och individuellt, oavsett ålder. Det är enkelt och nära, och du kommer som du är.

Läs mer på svenskakyrkan.se:

"Gud" är inte publicerad

"Bibeln" är inte publicerad

Solen lyser igenom ett färggrant kyrkfönster.

Svenska kyrkans historia

Efter Jesus död och uppståndelse spreds kristendomen över världen, först av Jesu apostlar – därefter av munkar, sjöfarare och handelsmän. Efter cirka 1000 år blev Sverige ett kristet land. Här kan du läsa mer om Svenska kyrkans historia.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan och värna den biologiska mångfalden.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.

 

 

Lundby församling är miljödiplomerad av Svensk Miljöbas genom SamCert Miljödiplomering.