Lundby församling

Prata med oss

Kontakt

Lundby församling Besöksadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Dop och konfirmation för vuxna

Vill du samtala med andra om livet och kristen tro? Vill du bli döpt eller konfirmerad som vuxen? Det är inte för sent.


I Brämaregårdens kyrka finns ett sammanhang för samtal om livet och kristen tro, där vuxendop och vuxenkonfirmation har en självklar plats. 

Mässa på andra våningen är en enkel gudstjänst med nattvard och i anslutning till den samtalar vi om kristen tro och om livet. Det är en fast utgångspunkt för vår dop / konfirmation för vuxna. Där ges möjlighet att få och fördjupa kunskaper om kristen tro utifrån egna förutsättningar.

Om du är intresserad tar du kontakt med Marika eller Susanne så gör vi tillsammans upp vad som passar dig. Det finns möjlighet att vara med under både längre och kortare tid, eftersom olika människor har olika väg fram till dop och konfirmation. Du kan självklart också kontakta någon av våra andra präster. 

 

Kontaktpersoner

Susanne Rikner, präst, tfn: 031-731 68 05

Läs mer om Mässa på andra våningen

Michaela passerar affischen på anslagstavlan på väg till och från spårvagnen. Varje gång är det något med den där affischen som stör henne. (...) Nu ringer hon lite irriterat och undrar "Vad är det här, vad sysslar ni med?"

& Växa, nr 3 2013 Tidningen &

"Pyskolog utan ord"

Bild: Malin Lingnert

I numret & Växa (Tidningen &) berättar Michaela Matsdotter om hur hon börjarde gå till Brämaregårdens samtalsgrupp, som sedan ledde till att hon konfirmerade sig som vuxen. "För mig var den en utbildning i kristendom jag tackade ja till - jag ville åt orden och referenserna." 

Dop i särskilda situationer

Ibland behöver vi fundera kring dopets betydelse och konsekvenser för människor i utsatta och komplexa situationer, som tex att vara i asylprocess. 

Vid dop av asylsökande bör flera aspekter beaktas och pastoral bedömning måste göra i den enskilda situationen. Lundby församling har därför rutiner kring Dop av människor som är asylsökande eller i liknande situationer, beslutat 2015-09-24.

vuxendop
Bild: Magnus Aronsson Ikon