Närbild på händer som håller en mobiltelefon och är inne på en sida på nätet där man kan boka dop.

Boka dop

Boka dop gör du enkelt här på webben. Här kan du se alla lediga doptider i Lundby församlings kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig. Du är också välkommen att kontakta expeditionen som hjälper dig med din bokning.

Hittar du ingen tid som passar?

Om du vill ha dopet i en annan kyrka i församlingen än vad som syns i webbokningen, på en annan plats, i en gudstjänst på söndagar, saknar fullständigt personnummer på den som ska döpas eller har andra önskemål går det alltid bra att ringa expeditionen på telefon 031-731 68 00, eller mejla till lundby.forsamling@svenskakyrkan.se. Observera att första möjliga bokningsbara tid alltid ligger 10 dagar framåt i tiden. 

Boka dop via webben:

  • Klicka på Hitta lediga tider. Välj kyrka och/eller datum. Lediga tider visas i kalendern. Syns det inga tider på ett visst datum beror det på att doptiderna redan är bokade. Observera att uppgifter om präst och musiker är preliminära och kan komma att ändras. 
  • Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas. Vill ni att fler ska döpas samma tid, till exempel syskon/kusin, fyll i namn och personnummer i rutan ”Övriga önskemål”. I de fall där det finns fler än en vårdnadshavare önskar vi att ni fyller i bådas kontaktuppgifter.
  • När bokningsförfrågan skickats till oss gör vi en avstämning och återkommer till er snarast. Inom fem arbetsdagar får ni sedan en definitiv bokningsbekräftelse via e-post.
  • När bokningen har bekräftats kommer prästen att ta kontakt med er för ett dopsamtal. Det sker oftast cirka 2 veckor före dopet.
  • Det framgår vid respektive doptid i kalendern om det finns en lokal tillgänglig. Hyra i samband med dop betalas i förskott via Swish, eller i undantagsfall via faktura. Läs mer om lokalerna och priser här. I bokningsbekräftelsen står all praktisk information som är viktig att känna till inför hyra av lokal.
  • Det finns möjlighet att låna dopklänning/dopdräkt. Storlekar finns i alltifrån 50 till 110/116.

Hittar du ingen tid som passar, vill ha dopet i en annan kyrka i församlingen än vad som syns i webbokningen, på annan plats, saknar fullständigt personnummer på den som ska döpas eller har andra önskemål går det alltid bra att ringa expeditionen på tfn 031-731 68 00, eller mejla till lundby.forsamling@svenskakyrkan.se.

Avboka dop eller ändra din bokning

Har du bokat ett dop och vill avboka eller ändra din bokning måste det ske via telefon eller e-post till expeditionen, det går inte att avboka här i webbokningen.

Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR, läs mer här.

Dop

Dopet handlar om att varje människa är född in i ett sammanhang. Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj – den världsvida kyrkan.

Frågor och svar om dop

Måste man ha dopklänning? Kan dopet ske hemma? Spelar åldern någon roll? Här hittar du några vanliga frågor kring dop.

Planera ett dop

I kyrkan är dopet alltid glädje och fest. Det kan göras väldigt enkelt, med få förberedelser om man vill eller som en stor fest med hela släkten närvarande.

Drop-in-dop

Drop-in-dop betyder att du inte behöver boka i förväg. Dopet är personligt och individuellt, oavsett ålder. Det är enkelt och nära, och du kommer som du är. Och kanske bäst av allt: det krävs inte mycket planering! Läs mer här.