Någon att prata med. Boka tid hos Samtalsmottagningen, tel: 0737-738616.

Samtalsmottagningen

När livet trasslar kan det hjälpa att prata med någon. Välkommen att boka tid på samtalsmottagningen i Lundby församling. Samtalet är kostnadsfritt.

Du kan kontakta oss för samtal vid en kris, för att prata om din livssituation eller för att dela dina tankar om livet eller din tro. 

Vi som arbetar på Lundby församlings samtalsmottagning är diakoner och präster med lång erfarenhet av samtal. Vi har också kontinuerlig fortbildning och handledning.  

Vi finns till för alla i församlingen oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning eller livsåskådning. Vi har tystnadsplikt och samtalen är kostnadsfria.

Fler sätt att få samtalsstöd 

Jourhavande präst

Ring 112 och säg att du vill prata med Jourhavande präst. 

Se öppettider på hemsidan Jourhavande präst. Samtalet är gratis och syns inte på din telefonräkning. Den som svarar är präst inom Svenska kyrkan. Som alla präster har också prästerna i jouren absolut tystnadsplikt. Samtalet bandas inte och det som sägs stannar mellan er.

Du kan även maila eller chatta med Jourhavande präst, läs mer på hemsidan för Jourhavande präst.

Kyrkans SOS 

Genom att ringa eller skriva till Kyrkans SOS får du prata med en medmänniska som är utvald och utbildad för uppgiften.

Tfn: 031-800 650. Se öppettider på hemsidan för Kyrkans SOS. Du kan även skriva till SOS-brevlådan

Du kan självklart också ta direktkontakt med någon av Lundby församlings diakoner eller präster:

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.