Någon att prata med. Boka tid hos Samtalsmottagningen, tel: 0737-738616.

Samtalsmottagningen

När livet trasslar kan det hjälpa att prata med någon. Välkommen att boka tid på samtalsmottagningen i Lundby församling. Samtalet är kostnadsfritt.

Du kan kontakta oss för samtal vid en kris, för att prata om din livssituation eller för att dela dina tankar om livet eller din tro. 

Vi som arbetar på Lundby församlings samtalsmottagning är diakoner och präster med lång erfarenhet av samtal. Vi har också kontinuerlig fortbildning och handledning.  

Vi finns till för alla i församlingen oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning eller livsåskådning. Vi har tystnadsplikt och samtalen är kostnadsfria.

Fler sätt att få samtalsstöd 

Jourhavande präst

Ring 112 och säg att du vill prata med Jourhavande präst. 

Se öppettider på hemsidan Jourhavande präst. Samtalet är gratis och syns inte på din telefonräkning. Den som svarar är präst inom Svenska kyrkan. Som alla präster har också prästerna i jouren absolut tystnadsplikt. Samtalet bandas inte och det som sägs stannar mellan er.

Du kan även skicka ett digitalt brev eller chatta med Jourhavande präst.
Läs mer på hemsidan för Jourhavande präst.

Kyrkans SOS 

Genom att ringa eller skriva till Kyrkans SOS får du prata med en medmänniska som är utvald och utbildad för uppgiften.

Tfn: 0771-800 650. Se öppettider på hemsidan för Kyrkans SOS. Du kan även skriva till SOS-brevlådan. 

Regnbågslinjen 

Regnbågslinjen är Kyrkans SOS stödlinje för hbtqi-personer och deras närstående/allierade. De som svarar är själva hbtqi-personer.
Läs mer på hemsidan för Kyrkans SOS.

Nätvandrarchatten

Kyrkans SOS erbjuder också Nätvandrarchatten - för dig som är 12-25 år. Chatten är öppen måndag, onsdag och söndag kl. 19.00-22.00. Året om.
Gå till Nätvandrarchatten.

Du kan självklart också ta direktkontakt med någon av Lundby församlings diakoner eller präster:

Diakoner

Kontaktuppgifter till alla diakoner som arbetar i Lundby församling.

Präster

Kontaktuppgifter till alla präster som arbetar i Lundby församling.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan och värna den biologiska mångfalden.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.