Lundby församling Besöksadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling Webbplats

Samtalsmottagningen

När livet trasslar kan det hjälpa att prata med någon. Välkommen att boka tid.

Du kan kontakta oss för samtal vid en kris, för att prata om din livssituation eller för att dela dina tankar om livet eller din tro.

Vi som arbetar på Lundby församlings samtalsmottagning är diakoner och präster med lång erfarenhet av samtal. Vi har också kontinuerlig fortbildning och handledning.

Vi finns till för alla i församlingen oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning eller livsåskådning.  Vi har tystnadsplikt och samtalen är kostnadsfria.

Boka tid för enskilt samtal

Ring eller smsa oss på nummer 0737-73 86 16 för att boka tid.

Bild: Malin Lingnert

Till Lundby församling skall du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

Diakoni - Samtal / Själavård

Svenska kyrkans sociala arbete kallas diakoni. Genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet är det kyrkans uppdrag att möta människor i utsatta livssituationer.

Du kan också kontakta

Tel: 112 Telefonjouren är öppen alla dagar kl. 21 - 06. Samtalet är gratis och syns inte på din telefonräkning. Väntetiden brukar vara ungefär fem minuter.

Jourhavande präst finns över hela landet och i jouren arbetar både kvinnor och män i alla åldrar anställda i Svenska kyrkan.

Tel: 031-800 650 Kyrkans jourtjänst kan du ringa vardagar kl. 13-21, lör-sön-helgdag kl. 16-21, eller skriva till SOS-brevlådan (svar inom 72 tim).

I Kyrkans jourtjänst finns vanliga medmänniskor, utvalda och utbildade för uppgiften.