Meny

Samtalsmottagningen

När livet trasslar kan det hjälpa att prata med någon. Välkommen att boka tid på samtalsmottagningen i Lundby församling. Samtalet är kostnadsfritt.

Du kan kontakta oss för samtal vid en kris, för att prata om din livssituation eller för att dela dina tankar om livet eller din tro. 

Vi som arbetar på Lundby församlings samtalsmottagning är diakoner och präster med lång erfarenhet av samtal. Vi har också kontinuerlig fortbildning och handledning.  

Vi finns till för alla i församlingen oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning eller livsåskådning. Vi har tystnadsplikt och samtalen är kostnadsfria.

Boka tid för enskilt samtal

Ring eller sms:a Lundby församlings samtalsmottagning på detta nummer för att boka tid: 0737-73 86 16

Fler sätt att få samtalsstöd 

Jourhavande präst

Ring 112 och säg att du vill prata med Jourhavande präst. 

Se öppettider på hemsidan Jourhavande präst. Samtalet är gratis och syns inte på din telefonräkning. Den som svarar är präst inom Svenska kyrkan. Som alla präster har också prästerna i jouren absolut tystnadsplikt. Samtalet bandas inte och det som sägs stannar mellan er.

Du kan även maila eller chatta med Jourhavande präst, läs mer här.

Kyrkans SOS 

Genom att ringa eller skriva till Kyrkans SOS får du prata med en medmänniska som är utvald och utbildad för uppgiften.

Tfn: 031-800 650. Se öppettider på hemsidan för Kyrkans SOS. Du kan även skriva till SOS-brevlådan

Du kan självklart också ta direktkontakt med någon av Lundby församlings diakoner eller präster:

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Lundby församling är miljödiplomerad av Svensk Miljöbas genom Göteborgs Stad. Det är vi stolta över! Läs mer om församlingens miljöarbete.