Samarbete med Stadsmissionen

Lundby församling är diakonal partner till Göteborgs kyrkliga stadsmission. Fokus i samarbetet är det diakonala arbetet inom Lundby församlings geografiska område och de människor som lever i stor utsatthet.

Regelbundna möten

Personal från Lundby församling och Stadsmissionen träffas regelbundet och genom det nära samarbetet byts både kunskap och erfarenheter. Det kan röra vilken typ av verksamhet och olika slags kontaktytor som redan finns i organisationerna, men också hur församlingen och Stadsmissionen gemensamt kan utveckla exempelvis kontakt med familjer.

Bryta utanförskap

Lundby församling och Stadsmissionen erbjuder olika gruppverksamheter för att bryta social isolering, skapa kontaktnät och för att ge kraft till att själv söka och hitta lösningar på sina problem. Vi vill hjälpa människor att återfå makten över sina liv och skapa gemenskap för dem som lever i utanförskap.

Ekonomiskt stöd

Lundby församling ger ekonomiskt stöd till Stadsmissionens diakonala arbete. Stadsmissionen vill arbeta för långsiktig förändring men också lösa akuta behov; en förälder ska inte behöva välja om barnet ska få en vinterjacka eller möjlighet att börja en idrott med sina vänner. Att få en kasse mat kan för stunden lätta både hunger och stress och samtidigt innebära att man orkar ta itu med de mer långsiktiga problemen som ekonomi och sysselsättning.

Läs mer om Stadsmissionen >

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar.

Två män sitter och samtalar över en kopp kaffe.

Stöd vid psykisk ohälsa och social utsatthet

Lundby församling samarbetar med olika aktörer för att gemensamt stötta personer som lever med psykisk ohälsa eller i social utsatthet.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel prata med en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst. Det finns också en nationell bildtelefonjour på teckenspråk. Där kan döva personer i hela landet samtala direkt med teckenspråkiga präster eller diakoner. Läs mer här.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan och värna den biologiska mångfalden.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.